Συμφωνία Πανεπιστημίου Καναδά και Παν. Κύπρου

Νέα συμφωνία συνεργασίας υπέγραψε την Τρίτη, 12 Ιουλίου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, η συμφωνία προβλέπει τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κύπρου με το Πανεπιστήμιο Concordia (Καναδά) με σκοπό την ανάπτυξη της ερευνητικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας.

Τη συμφωνία συνεργασίας  υπέγραψαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου ο Πρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Concordia o Dr. Alan Shephard, Πρόεδρος και Αντιπρύτανης και ο Dr. Graham Carr, Αντιπρύτανης για την έρευνα και τις μεταπτυχιακές σπουδές.

Η εν λόγω συνεργασία προνοεί την ακαδημαϊκή και ερευνητική σύμπραξη στον τομέα της ενέργειας, μέσω μεταξύ άλλων επισκέψεων εργασίας μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού, καθώς και την ανταλλαγή φοιτητών, συγκεκριμένα τεσσάρων φοιτητών ανά ακαδημαϊκό έτος.

«Οι συνεργασίες με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού αποτελούν έναν σημαντικό άξονα δράσης του Πανεπιστημίου Κύπρου αφού μέσω αυτών αξιοποιείται η εμπειρογνωμοσύνη και η τεχνογνωσία των συμβαλλόμενων μερών προς όφελός τους, ενώ τα μέλη έκαστης πανεπιστημιακής κοινότητας επωφελούνται τα μέγιστα από τις πρόνοιές τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κατά την τελετή της υπογραφής ο κ. Χριστοφίδης τόνισε τη σημασία αυτής της υπογραφής, τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο με την ανταλλαγή ακαδημαϊκών και φοιτητών, όσο και σε επίπεδο τεχνογνωσίας σε τομείς όπως η ενέργεια. Η μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και η μετατροπή της πανεπιστημιούπολης σε μία ενεργειακά αυτόνομη πόλη είναι ο στόχος μας ως Πράσινο Πανεπιστήμιο, είπε.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Πρύτανης ξεναγήθηκε σε πολύ σημαντικές ερευνητικές μονάδες της Πολυτεχνικής Σχολής του Concordia, μεταξύ αυτών και στο εργαστήριο του Κύπριου ακαδημαϊκού της Διασποράς Αντρέα Αθηαινίτη. Στο εν λόγω εργαστήριο βρίσκεται ένας ηλιακός προσομοιωτής, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον εξελιγμένους προσομοιωτές που βρίσκονται σήμερα σε ερευνητικά εργαστήρια ανά το παγκόσμιο.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:34

Τελευταιες Ειδησεις

18 Οκτωβρίου
Το θέμα των πολιτογραφήσεων ενόψει των «βουλευτικών» έθεσε η Γενί Ντουζέν
21:42
Aίγυπτος: Απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους φιλάθλους και σε μη εμβολιασμένους δημοσίους υπαλλήλους
21:32
Πλησίασαν τις 50 χιλιάδες τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο
21:02
Υεμένη: 150 αντάρτες Χούθι νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές νότια της Μαρίμπ
20:31
Τσεχία: Ο πρόεδρος Ζέμαν δεν είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του
20:15
Γραπτή Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου – Απάντηση σε κ. Αρίστο Δαμιανού και ΑΚΕΛ
20:05
Κορωνοϊός: Δύο θάνατοι, 166 τα κρούσματα και 57 νοσηλευόμενοι
19:34
Αφιερωμένη στον σερ Ντ έιβιντ Έιμες η συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων
19:30
Έγγραφο με επιλογές αντίδρασης σε σχέση με Βαρώσια και ΑΟΖ θα εξετάσουν τον Νοέμβριο οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ
19:25
Στη Βουδαπέστη ο ΥΠΕΞ
19:16
Τάταρ: Δεν υπάρχει κυπριακότητα, μόνο Έλληνες και Τούρκοι στην Κύπρο
18:57
Νικόλας Παπαδόπουλος: Το ΔΗΚΟ θα επικεντρωθεί στο να δώσει καλύτερη προοπτική, στην τουριστική βιομηχανία
18:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand