Οκταήμερη κράτηση σε 35χρονο από την Ορόκλινη

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον 35χρονου από την Ορόκλινη για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις τραυματισμού, μαχαιροφορίας, κακόβουλης ζημιάς και εμπρησμού.


Τα αδικήματα διαπράχθηκαν σήμερα 26 Ιουλίου 2016 στη Λάρνακα και στην Ορόκλινη.
 
Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης Ματθαίος Σωτηρίου γύρω στις 03.10 σήμερα τα ξημερώματα καταγγέλθηκε στην Αστυνομία ότι υπήρχαν τραυματισμένα πρόσωπα στο μουσικοχορευτικό κέντρο "Paparazzi" στη Λάρνακα.
 
Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στη σκηνή όπου θαμώνες του υποστατικού ανέφεραν ότι ο ύποπτος μετά από λογομαχία ανέσυρε μαχαίρι και προκάλεσε θλαστικά τραύματα σε τρεις άνδρες, έναν από την Παλαιστίνη, έναν από την Ορμήδεια (ιδιοκτήτης του υποστατικού) και έναν από την Λάρνακα.  
 
Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, τα τρία άτομα διακομίσθηκαν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου αφού εξετάστηκαν από γιατρό διαπιστώθηκε ότι ο πρώτος φέρει εκδορά και οίδημα αριστερού άνω βλεφάρου, υποσφυαγγεία αριστερού οφθαλμού και ανοικτό τραύμα αριστερού βραχίονα, ο δεύτερος φέρει εκδορές δεξιού αντίχειρα και καρπού και ο τρίτος φέρει τραύμα άνω χείλους, στο οποίο έγινε συρραφή.
 
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, το μαχαίρι που σύμφωνα με μαρτυρία χρησιμοποίησε ο ύποπτος, εντοπίστηκε εντός του υποστατικού και παραλήφθηκε ως τεκμήριο. Πρόκειται για ανοιγόμενο μαχαίρι με μυτερή άκρη, με μήκος λεπίδας εννιά εκατοστών.
 
Στο μεταξύ, γύρω στις 03.40 σήμερα τα ξημερώματα εξερράγη πυρκαγιά στη μπυραρία "Manoulia" που βρίσκεται στην Ορόκλινη, η οποία κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε εκ πρώτης όψεως ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα. Αποτέλεσμα της φωτιάς ήταν να προκληθούν ζημιές στο μπροστινό μέρος της μπυραρίας.

Αυτόπτης μάρτυρας είδε ένα κίτρινο βαν να εγκαταλείπει τη σκηνή και ύστερα από έρευνες εντοπίστηκε ότι εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι ο ύποπτος της προηγούμενης υπόθεσης.

Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφαλίστηκε ο ύποπτος γύρω στη 01.30 σήμερα τα ξημερώματα μετέβη στη μπυραρία στην Ορόκλινη και εκδιώχθηκε αφού προκαλούσε προβλήματα με τη συμπεριφορά του.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ακόμα στο Δικαστήριο ότι γύρω στις 03.50 σήμερα τα ξημερώματα καταγγέλθηκε στην Αστυνομία ότι ο ύποπτος επέστρεψε στο μουσικοχορευτικό κέντρο στη Λάρνακα όπου εσκεμμένα και παράνομα προσέκρουσε με το κίτρινο βαν αυτοκίνητο που οδηγούσε στη βιτρίνα του υποστατικού.
 
Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στη σκηνή όπου εντόπισαν ακινητοποιημένο το βαν αυτοκίνητο στο σημείο όπου προσέκρουσε πάνω στο πεζοδρόμιο.

Στη συνέχεια ο ύποπτος κατευθύνθηκε πεζός στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας όπου παραδόθηκε. Ο 35χρονος προέβη σε θεληματική κατάθεση στην οποία παραδέχεται την διάπραξη των αδικημάτων του εμπρησμού και της κακόβουλης ζημιάς, χωρίς ωστόσο να παραδέχεται τα αδικήματα της μαχαιροφορίας και του τραυματισμού.
 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο ο ύποπτος φέρει εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματος του και θλαστικό τραύμα στο αριστερό του πόδι.
 
Λίγο πριν τις εννέα σήμερα το πρωί ο ύποπτος συνελήφθη στο ΤΑΕ Λάρνακας δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης και αφού του εξηγήθηκαν οι λόγοι της σύλληψης του και του επιστήθηκε η προσοχή του στο Νόμο απάντησε «εγώ με την μαχαιροφορία δεν έχω σχέση, με τα άλλα έχω».
 
Από εξετάσεις που έγιναν από εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας στη μπυραρία διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα και παραλήφθηκε αριθμός τεκμηρίων τα οποία αξιολογούνται.
 
Το πρωί διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του υπόπτου στην Ορόκλινη χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το επιλήψιμο, ενώ τα ρούχα που φορούσε παραλήφθηκαν από την Αστυνομία και θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις στο Γενικό Χημείο του κράτους.
 
Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο οι εξετάσεις βρίσκονται στο πολύ αρχικό τους στάδιο, σημειώνοντας ότι αναμένεται να ληφθούν περίπου 30 καταθέσεις από τα τρία τραυματισμένα άτομα, από θαμώνες και υπαλλήλους των δύο υποστατικών, από ιδιοκτήτες των υποστατικών και τεχνικούς, όπου υπάρχουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και από περίοικους των δύο υποστατικών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες.

Ακόμα θα παραληφθούν τα δεδομένα από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, θα γίνουν εξετάσεις στο μουσικοχορευτικό κέντρο και θα ληφθούν τεκμήρια, θα γίνουν αναγνωριστικές παρατάξεις  όπου θα κληθούν μάρτυρες να αναγνωρίσουν ή όχι τον ύποπτο και θα γίνουν υποδείξεις σκηνών από τον ύποπτο.
 
Το Δικαστήριο ενέκρινε τελικά το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον του υπόπτου διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:34

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.