Αποσύρθηκαν επικίνδυνα μελάνια για τατουάζ από την κυπριακή αγορά

Σε δύο περιπτώσεις εντοπίστηκαν από την Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών επικίνδυνα μελάνια δερματοστιξίας, τα οποία και αποσύρθηκαν, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις αποσύρθηκαν οικειοθελώς μελάνια από τους ιδιοκτήτες, καθώς τα στοιχεία αναφοράς τους ήταν παρόμοια με επικίνδυνα μελάνια που κοινοποιήθηκαν στο σύστημα RAPEX.

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών αναφέρει ότι έχει ολοκληρωθεί εκστρατεία ελέγχου των σημείων παροχής υπηρεσιών τατουάζ για εντοπισμό επικίνδυνων μελανιών δερματοστιξίας, καθώς και για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των σημείων αυτών για τον τρόπο, με τον οποίο μπορούν να ενημερώνονται για τα επικίνδυνα μελάνια που αποσύρονται από την ευρωπαϊκή αγορά.

Η εκστρατεία κάλυψε 42 σημεία παγκύπρια. 'Οπως αναφέρεται, πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι και έγινε προσωπική ενημέρωση των ιδιοκτητών από 13/06/2016 έως 15/07/2016, κατόπιν πληροφόρησης μέσω του συστήματος RAPEX ότι στην κοινοτική/ευρωπαϊκή αγορά έχουν εντοπιστεί πολλά μελάνια δερματοστιξίας που περιέχουν καρκινογόνες ή άλλες επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών καλεί τους παρόχους υπηρεσιών τατουάζ να παρακολουθούν σε συστηματική βάση το σύστημα RAPEX, ούτως ώστε και από μόνοι τους να ενημερώνονται άμεσα για τα επικίνδυνα μελάνια που αποσύρονται από την ευρωπαϊκή αγορά και να μην τα χρησιμοποιούν.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι “θα συνεχίσει να καταγράφει τα στοιχεία επικοινωνίας των σημείων παροχής υπηρεσιών τατουάζ, με σκοπό να επικοινωνεί μαζί τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενημερώνοντάς τους για τα επικίνδυνα μελάνια δερματοστιξίας που κοινοποιούνται στο σύστημα RAPEX, θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί το θέμα και θα λαμβάνει τα δέοντα μέτρα σε περίπτωση εντοπισμού επικίνδυνων μελανιών δερματοστιξίας”.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:34

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
Απόψε η συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες- Προϋπόθεση για λύση, η απόσυρση του κατοχικού στρατού και η άρση των εγγυήσεων, θα τονίσει ο Κ. Μητσοτάκης στον ΓΓ του ΟΗΕ
21:45
Δικαστήριο στην Ολλανδία επέτρεψε σε έναν 12χρονο να εμβολιαστεί παρά την αντίθεση του πατέρα του
21:36
Βέλγιο: Μαχαίρωσε την πρώην σύζυγό του και την κόρη τους- Συνελήφθη ο δράστης
21:20
Δεν θα χρειάζονται από τις 27 Σεπτεμβρίου αρνητικό αποτέλεσμα τεστ όσα εμβολιασμένα άτομα περνούν από τα οδοφράγματα
20:59
Τη συνδεσιμότητα των αεροπορικών μεταφορών, ήγειρε ο Υπ. Μεταφορών στο Συμβούλιο ΕΕ
20:30
«Μουσική στην πόλη»: Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η συναυλία της Συμφωνικής Οχήστρας Κύπρου αύριο βράδυ (trailer)
20:04
Σταθερά ψηλά τα ημερήσια κρούσματα και θάνατοι από κορoνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο
19:55
Δύο θάνατοι και 145 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:39
Λεμέρ: Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να υπολογίζει» στις ΗΠΑ για την προστασία της
19:19
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η αυριανή προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
19:14
Ερντογάν για ταξίδι στις ΗΠΑ: Δεν ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν – Δεν υποχωρούμε στους S-400
18:55
Χαιρετίζει τη ψήφιση των νόμων για την αγορά ηλεκτρισμού η Υπουργός Ενέργειας
18:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand