Απόδημοι κατέκλυσαν το ΡΙΚ για την εκδήλωση ''Νόστιμον Ήμαρ''

Κύπριοι απόδημοι τίμησαν  με την παρουσία τους την εκδήλωση που διοργάνωσε το ΡΙΚ - Φορέας Πολιτισμού προς τιμήν τους με τίτλο «Νόστιμον ήμαρ…».  

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε   με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Δευτέρας 25 Ιουλίου 2016 στον κήπο του ΡΙΚ.Ήταν ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στα λαϊκά τραγούδια της ξενιτειάς και έγινε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων.Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα  του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Θανάση Τσώκου. 

1A

Στον χαιρετισμό του ο  Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου ανέφερε ότι η βραδιά είναι αφιερωμένη στους συμπατριώτες μας απόδημους, οι οποίοι χρόνια τώρα και σε δύσκολες στιγμές για την Κύπρο, πολεμούν για τα δίκαια της πατρίδας μας. Ο κύριος Φωτίου ευχαρίστησε το ΡΙΚ για την πρωτοβουλία και τόνισε ότι στόχος και επιθυμία όλων είναι η επανένωση της πατρίδας μας, ο τερματισμός της κατοχής και η ζωή σε μια ελεύθερη Κύπρο

Στον δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Θανάσης Τσώκος ανέφερε ότι μέσω και της ζωντανής ραδιοφωνικής μετάδοσης οι απόδημοι από την Αυστραλία ως την Αμερική είναι νοερώς κοντά μας και η καρδιά όλων κτυπά στην Κύπρο που τόσο αγαπούν. Ως ελάχιστη τιμή, πρόσθεσε, το ΡΙΚ θα συνεχίσει να κτίζει γέφυρες με τους απόδημους πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς ενώ ευχαρίστησε από του βήματος τους Προέδρους της ΠΣΕΚΑ και της ΠΟΜΑΚ, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ και κ. Αντρέα Παπαευριπίδη, οι οποίοι σημείωσε, άοκνα προσφέρουν καθημερινά για την Κύπρο. 

Ο Πρόεδρος του  Δ.Σ του ΡΙΚ ευχαρίστησε και  το τουρκοκυπριακό χορευτικό συγκρότημα που πήρε μέρος στην εκδήλωση, στέλνοντας όπως επεσήμανε, μήνυμα επανένωσης του  λαού και της πατρίδας. 

 

Στην αντιφώνηση του ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ κ. Αντρέας Παπαευριπίδης ανέφερε ότι οι απόδημοι και οι ομοσπονδίες τους κάνουν το καθήκον τους για να δούμε όλοι μαζί επανενωμένο τον τόπο μας και να έλθουν καλύτερες μέρες και όσο ζούν οι απόδημοι, τόνισε, αυτό θα κάνουν. 

Από την πλευρά του ο  Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κ. Φίλιπ Κρίστοφερ τόνισε ότι το κόμμα των αποδήμων είναι η Κύπρος και πρόσθεσε ότι ο αγώνας συνεχίζεται και οι απόδημοι δεν θα σταματήσουν αυτόν τον αγώνα αν δεν επιστρέψουν όλοι στην Κερύνεια. Ο κύριος Κρίστοφερ ευχαρίστησε το ΡΙΚ για τη διοργάνωση της εκδήλωσης που αποτελεί αφιέρωμα στον απόδημο κυπριακό ελληνισμό. 

Την εκδήλωση προσφώνησε και  ο Υπεύθυνος του Φορέα Πολιτισμού του ΡΙΚ κ. Χρήστος Φιλίππου, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους για την αγάπη που δείχνουν στις εκδηλώσεις αυτές. 

3A

Στην εκδήλωση τραγούδησαν οι: Κούλλης Θεοδώρου, Αννίτα Κωνσταντίνου, Χρήστος Ριαλάς, Περικλής Σοφοκλέους και Κυριάκος Μαππούρας. 

Το χορευτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσίασε η ομάδα  χορού «Ρύμβος» και το παραδοσιακό  σχήμα του Πολιτιστικού Ομίλου «Βασιλιτζιά»καθώς και το τουρκοκυπριακό χορευτικό συγκρότημα «TUFAD». 

Την Οργάνωση – Καλλιτεχνική Διεύθυνση είχε ο  Χρήστος Φιλίππου και την επιμέλεια παραγωγής – σκηνοθεσία η  Μόνικα Φανουρίου.        4A

 

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά  από το Τρίτο Πρόγραμμα του  ΡΙΚ,οπτικογραφήθηκε από το Τμήμα Προγραμμάτων Τηλεόρασηςκαι θα προβληθεί το Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016, στις 9.10 το βράδυ από το ΡΙΚΕΝΑ.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης  οι παρευρισκόμενοι είχαν την  ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά  εδέσματα.

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:34

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.