12ετής φυλάκιση για βιασμό στις Κεντρικές Φυλακές

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας/Αμμοχώστου, που συνεδρίασε σήμερα στη Λευκωσία, επέβαλε συντρέχουσες ποινές φυλάκισης ύψους 12 χρονών σε δυο άτομα και 10 χρονών σε άλλα δυο, για αδικήματα συνουσίας δια της βίας, σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενηλίκων προσώπων, περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης, με σκοπό τη διάπραξη της συνουσίας δια της βίας και τραυματισμού, που διαπράχθηκαν στις Κεντρικές Φυλακές κατά τη χρονική περίοδο από 20.11.2013 – 7.1.2014.  


Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας/Αμμοχώστου επεσήμανε, όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν του, ότι  «τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης, την κατατάσσουν στο ζενίθ της κλίμακας σεξουαλικής χυδαιότητας και είναι τέτοια που έκδηλα κατά την άποψη μας, την τοποθετούν σε μια από τις σοβαρότερες του είδους, με όλα τα στοιχεία αποστροφής, απέχθειας και βδελυγμίας, που κάποιος μπορεί να αισθανθεί για όσα" τα τέσσερα άτομα "διέπραξαν σε βάρος του ανυπεράσπιστου παραπονούμενου, τον οποίον κακοποίησαν σεξουαλικά και εξευτέλισαν στον υπέρτατο βαθμό".

Περαιτέρω επεσήμανε ότι για το αδίκημα της συνουσίας δια της βίας προβλέπεται δυνάμει του άρθρου 172 του Κεφ. 154, ποινή φυλάκισης 14 ετών, η οποία όμως δεν αντιστοιχεί στο επίπεδο αποστροφής, που αισθάνονται οι υγιείς πολίτες για τέτοιας φύσεως αδίκημα. Και τούτο, εν αντιθέσει με την ποινή που ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει στο άρθρο 145 για το βιασμό γυναίκας, που είναι αυτή της φυλάκισης δια βίου, προστίθεται.
 
"Η παρούσα υπόθεση κατά την άποψη μας, είναι από τις πλέον σοβαρές του είδους της γιατί οι ανίερες και ανόσιες κατ΄ εξακολούθηση πράξεις των κατηγορουμένων δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως ένα απλό ανόμημα. Αποτελούν κατάλυση κάθε ανθρώπινου και φυσικού νόμου και τα αισθήματα αποστροφής που την συνοδεύουν είναι δύσκολο να αποδοθούν με λέξεις", αναφέρεται.

Στο ανακοινωθέν, στο οποίο γίνεται λόγος για "ανώμαλες, αρρωστημένες και διεστραμμένες σεξουαλικές ορέξεις" και περιλαμβάνονται σαφείς αναφορές στις πράξεις των ατόμων στα οποία επεβλήθησαν ποινές, σημειώνεται πως δυο εξ αυτών "εκμεταλλευόμενοι το αίσθημα ανασφάλειας του παραπονούμενο και το ευαίσθητο της προσωπικότητας του, το χρησιμοποίησαν ως σκεύος ηδονής των αποτρόπαιων ορέξεων τους, ολοκληρώνοντας το αποτρόπαιο έγκλημα τους, προσφέροντας τον παραπονούμενο και στους" άλλους δυο, "ώστε και αυτοί να εκτονωθούν σεξουαλικά, ανεξάρτητα από το ψυχολογικό και σωματικό κόστος που θα προκαλούσαν στο θύμα τους".

Αναφέρεται ακόμη πως "λήφθηκε επίσης ως σοβαρός επιβαρυντικός παράγοντας για τους κατηγορούμενους, οι προηγούμενες τους καταδίκες που καταδεικνύουν τη ροπή τους προς την εγκληματικότητα".

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:34

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Η μείωση του βασικού επιτοκίου από την τουρκική ΚΤ προκάλεσε αναταραχές
18:47
Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Τζόνσον
18:44
Η ΕΕ καταδικάζει τις κυβερνοεπιθέσεις «Ghostwriter» και δείχνει τη Ρωσία
18:30
Συνάντηση ΠτΔ - Λαβρόφ: Προσηλωμένη η Μόσχα σε λύση η οποία να συνάδει με τα ψηφίσματα των ΗΕ
18:06
Ηθική υποχρέωση του Γ. Ελεγκτή να συζητήσει δημόσια την έκθεσή του, υποστηρίζει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
17:53
Την προσήλωση της ΚΔ για επίτευξη λύσης του κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας επανέλαβε ο ΠτΔ (βίντεο)
16:51
«Στη χώρα του γιατί»: Η εκπομπή που δίνει απαντήσεις στις πιο αθώες ψυχές με τον πιο ευφάνταστο τρόπο (trailer+photos)
16:31
Πτώση για την τιμή R του κορωνοϊού στην Αγγλία
16:17
Γεγονός οι πρώτες ουρές οχημάτων στα πρατήρια στη Βρετανία από οδηγούς που φοβούνται ελλείψεις καυσίμων
15:57
ΥΠΠΑΝ: Tο Πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση
15:57
Ευχαριστίες Προέδρου Βουλής προς τον Πρέσβη της Κίνας για τις σταθερές θέσεις στο Κυπριακό
15:45
Xρηματοδότηση ύψους €65,5 εκ. από Τράπεζα Αναπτύξεως Συμβουλίου της Ευρώπης για ανέγερση και επέκταση σχολικών κτηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων
15:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand