12ετής φυλάκιση για βιασμό στις Κεντρικές Φυλακές

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας/Αμμοχώστου, που συνεδρίασε σήμερα στη Λευκωσία, επέβαλε συντρέχουσες ποινές φυλάκισης ύψους 12 χρονών σε δυο άτομα και 10 χρονών σε άλλα δυο, για αδικήματα συνουσίας δια της βίας, σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενηλίκων προσώπων, περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης, με σκοπό τη διάπραξη της συνουσίας δια της βίας και τραυματισμού, που διαπράχθηκαν στις Κεντρικές Φυλακές κατά τη χρονική περίοδο από 20.11.2013 – 7.1.2014.  


Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας/Αμμοχώστου επεσήμανε, όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν του, ότι  «τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης, την κατατάσσουν στο ζενίθ της κλίμακας σεξουαλικής χυδαιότητας και είναι τέτοια που έκδηλα κατά την άποψη μας, την τοποθετούν σε μια από τις σοβαρότερες του είδους, με όλα τα στοιχεία αποστροφής, απέχθειας και βδελυγμίας, που κάποιος μπορεί να αισθανθεί για όσα" τα τέσσερα άτομα "διέπραξαν σε βάρος του ανυπεράσπιστου παραπονούμενου, τον οποίον κακοποίησαν σεξουαλικά και εξευτέλισαν στον υπέρτατο βαθμό".

Περαιτέρω επεσήμανε ότι για το αδίκημα της συνουσίας δια της βίας προβλέπεται δυνάμει του άρθρου 172 του Κεφ. 154, ποινή φυλάκισης 14 ετών, η οποία όμως δεν αντιστοιχεί στο επίπεδο αποστροφής, που αισθάνονται οι υγιείς πολίτες για τέτοιας φύσεως αδίκημα. Και τούτο, εν αντιθέσει με την ποινή που ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει στο άρθρο 145 για το βιασμό γυναίκας, που είναι αυτή της φυλάκισης δια βίου, προστίθεται.
 
"Η παρούσα υπόθεση κατά την άποψη μας, είναι από τις πλέον σοβαρές του είδους της γιατί οι ανίερες και ανόσιες κατ΄ εξακολούθηση πράξεις των κατηγορουμένων δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως ένα απλό ανόμημα. Αποτελούν κατάλυση κάθε ανθρώπινου και φυσικού νόμου και τα αισθήματα αποστροφής που την συνοδεύουν είναι δύσκολο να αποδοθούν με λέξεις", αναφέρεται.

Στο ανακοινωθέν, στο οποίο γίνεται λόγος για "ανώμαλες, αρρωστημένες και διεστραμμένες σεξουαλικές ορέξεις" και περιλαμβάνονται σαφείς αναφορές στις πράξεις των ατόμων στα οποία επεβλήθησαν ποινές, σημειώνεται πως δυο εξ αυτών "εκμεταλλευόμενοι το αίσθημα ανασφάλειας του παραπονούμενο και το ευαίσθητο της προσωπικότητας του, το χρησιμοποίησαν ως σκεύος ηδονής των αποτρόπαιων ορέξεων τους, ολοκληρώνοντας το αποτρόπαιο έγκλημα τους, προσφέροντας τον παραπονούμενο και στους" άλλους δυο, "ώστε και αυτοί να εκτονωθούν σεξουαλικά, ανεξάρτητα από το ψυχολογικό και σωματικό κόστος που θα προκαλούσαν στο θύμα τους".

Αναφέρεται ακόμη πως "λήφθηκε επίσης ως σοβαρός επιβαρυντικός παράγοντας για τους κατηγορούμενους, οι προηγούμενες τους καταδίκες που καταδεικνύουν τη ροπή τους προς την εγκληματικότητα".

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:34

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.