12ετής φυλάκιση για βιασμό στις Κεντρικές Φυλακές

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας/Αμμοχώστου, που συνεδρίασε σήμερα στη Λευκωσία, επέβαλε συντρέχουσες ποινές φυλάκισης ύψους 12 χρονών σε δυο άτομα και 10 χρονών σε άλλα δυο, για αδικήματα συνουσίας δια της βίας, σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενηλίκων προσώπων, περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης, με σκοπό τη διάπραξη της συνουσίας δια της βίας και τραυματισμού, που διαπράχθηκαν στις Κεντρικές Φυλακές κατά τη χρονική περίοδο από 20.11.2013 – 7.1.2014.  


Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας/Αμμοχώστου επεσήμανε, όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν του, ότι  «τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης, την κατατάσσουν στο ζενίθ της κλίμακας σεξουαλικής χυδαιότητας και είναι τέτοια που έκδηλα κατά την άποψη μας, την τοποθετούν σε μια από τις σοβαρότερες του είδους, με όλα τα στοιχεία αποστροφής, απέχθειας και βδελυγμίας, που κάποιος μπορεί να αισθανθεί για όσα" τα τέσσερα άτομα "διέπραξαν σε βάρος του ανυπεράσπιστου παραπονούμενου, τον οποίον κακοποίησαν σεξουαλικά και εξευτέλισαν στον υπέρτατο βαθμό".

Περαιτέρω επεσήμανε ότι για το αδίκημα της συνουσίας δια της βίας προβλέπεται δυνάμει του άρθρου 172 του Κεφ. 154, ποινή φυλάκισης 14 ετών, η οποία όμως δεν αντιστοιχεί στο επίπεδο αποστροφής, που αισθάνονται οι υγιείς πολίτες για τέτοιας φύσεως αδίκημα. Και τούτο, εν αντιθέσει με την ποινή που ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει στο άρθρο 145 για το βιασμό γυναίκας, που είναι αυτή της φυλάκισης δια βίου, προστίθεται.
 
"Η παρούσα υπόθεση κατά την άποψη μας, είναι από τις πλέον σοβαρές του είδους της γιατί οι ανίερες και ανόσιες κατ΄ εξακολούθηση πράξεις των κατηγορουμένων δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως ένα απλό ανόμημα. Αποτελούν κατάλυση κάθε ανθρώπινου και φυσικού νόμου και τα αισθήματα αποστροφής που την συνοδεύουν είναι δύσκολο να αποδοθούν με λέξεις", αναφέρεται.

Στο ανακοινωθέν, στο οποίο γίνεται λόγος για "ανώμαλες, αρρωστημένες και διεστραμμένες σεξουαλικές ορέξεις" και περιλαμβάνονται σαφείς αναφορές στις πράξεις των ατόμων στα οποία επεβλήθησαν ποινές, σημειώνεται πως δυο εξ αυτών "εκμεταλλευόμενοι το αίσθημα ανασφάλειας του παραπονούμενο και το ευαίσθητο της προσωπικότητας του, το χρησιμοποίησαν ως σκεύος ηδονής των αποτρόπαιων ορέξεων τους, ολοκληρώνοντας το αποτρόπαιο έγκλημα τους, προσφέροντας τον παραπονούμενο και στους" άλλους δυο, "ώστε και αυτοί να εκτονωθούν σεξουαλικά, ανεξάρτητα από το ψυχολογικό και σωματικό κόστος που θα προκαλούσαν στο θύμα τους".

Αναφέρεται ακόμη πως "λήφθηκε επίσης ως σοβαρός επιβαρυντικός παράγοντας για τους κατηγορούμενους, οι προηγούμενες τους καταδίκες που καταδεικνύουν τη ροπή τους προς την εγκληματικότητα".

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:34

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Iταλός ΥΠΕΞ:Το καθεστώς Ταλιμπάν δεν μπορεί να αναγνωριστεί, αλλά να προσφερθεί βοήθεια στους Αφγανούς
10:25
Ζημιές στην Κρήτη από τον ισχυρό σεισμό
10:18
Βαθαίνει η κρίση με τα καύσιμα στη Βρετανία -Εκφράζονται ανησυχίες για επάρκεια τροφίμων τα Χριστούγεννα
10:09
Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Αφιερωμένη στην χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη και ανάπτυξη του τουρισμού
09:44
Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης
09:43
Πάφος: Χειροπέδες σε μεθυσμένο τουριστά που προκάλεσε ζημιές σε μπυραρία και έριξε καρέκλα σε αστυνομικούς
09:31
Ελεύθερη η Παλαιστίνια βουλευτής Χαλίντα Τζαράρ, έπειτα από δύο χρόνια σε φυλακή του Ισραήλ
09:29
Στην Αθηένου αύριο η εναρκτήρια συνάντηση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού+»
09:26
Υπ. Εργασίας: Ψευδή στοιχεία δήλωναν επιχειρήσεις για να λάβουν αποζημιώσεις λόγω πανδημίας
09:25
Συρία-Covid-19: Εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων, ασθενείς μεταφέρονται σε νοσοκομεία της επαρχίας
09:11
Λεμεσός: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε θαμώνες σωματίου - Δύο τραυματίες, μια σύλληψη
08:52
Αρχίζει σήμερα η χορήγηση της 3ης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού σε άτομα 83 ετών και άνω
08:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand