Γ. Παμπορίδης: Η πολιτική ηγεσία ομονόησε για ΓεΣυ

Ιστορικό γεγονός χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης τη συμφωνία που επετεύχθη στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, την περασμένη Πέμπτη, για το ΓΕΣΥ.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Παμπορίδης είπε ότι ύστερα από τόσα χρόνια συζητήσεων, όλη η πολιτική ηγεσία ομονόησε.
Χαρακτήρισε μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό ότι όλα τα κόμματα, ακόμα και εκείνα που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, επέδειξαν την πολιτική ωριμότητα ώστε να γίνει το επόμενο βήμα, αναγνωρίζοντας ότι αυτό αποτελεί αδήρρητη ανάγκη.
Ο κύριος Παμπορίδης πρόσθεσε παράλληλα ότι για πρώτη φορά Πρόεδρος ανέλαβε να θέσει υπό την αιγίδα του το θέμα της μεταρρύθμισης του τομέα της υγείας, έθεσε το θέμα ενώπιον των πολτικών αρχηγών και τους κάλεσε να συνδράμουν.
Σε επισήμανση ότι εκφράζονται επιφυλάξεις που αφορούν την απουσία σαφών χρονοδιαγραμμάτων, είπε ότι υπάρχουν και είναι και σαφή και καθορισμένα.
Αποκάλυψε μάλιστα ότι εντός των επόμενων ημερών θα παρουσιάσει στους πολιτικούς αρχηγούς όχι μόνο ιδέες αλλά τα δύο νομοσχέδια.
Ο υπουργός Υγείας επισήμανε την ίδια ώρα ότι δεν μπορεί κανένας να υποστηρίζει ότι λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην του.
Τα ειδικά συμφέροντα, είπε, ακούστηκαν κατ' επανάλειψη και λαμβάνονται υπόψιν, ωστόσο, πρόσθεσε, πρέπει να γίνει κατανοητό, πως δεν μπορούμε να χάσουμε το δάσος για το δένδρο.
Ο κύριος Παμπορίδης επανέλαβε ότι το ΓΕΣΥ θα εισαγάγει μιά ενιαία αγορά υγείας μεταξύ του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα.
Υπέδειξε ωστόσο ότι για να μπορέσει το δημόσιο νοηλευτήριο να επιβιώσει, πρέπει να γίνει ανταγωνιστικό και να αφήσει πίσω του παροχημένες πρακτικές.
Επισήμανε παράλληλα ότι όσοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι θα διατηρήσουν την ιδιότητά τους και δεν θα αλλάξει το καθεστώς τους.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:36

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.