Εκδηλώση Κούρδων Κύπρου για τον Οτσαλάν

Την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν θα ζητήσουν σε εκδήλωση που θα αρχίσει αύριο Τρίτη, 26 Ιουλίου στις 11 το πρωί, στην αρχή της οδού Λήδρας οι Κούρδοι που μένουν στην Κύπρο, με αφορμή την απόφαση του Τούρκου Προέδρου στο πλαίσιο της τρίμηνης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, να απαγορέψει και τις επισκέψεις στον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτιστικού κέντρου "Θεόφιλος Γεωργιάδης" στην Λεμεσό, η Επιτροπή για τη Πρόληψη των Βασανιστηρίων, του Συμβουλίου της Ευρώπης, επισκέφθηκε πριν τρεις μήνες τον φυλακισμένο Οτσαλάν, αλλά σήμερα οι Κούρδοι δεν γνωρίζουν την κατάσταση του ηγέτη τους. "Η Επιτροπή πρέπει να επισκεφθεί άμεσα τον φυλακισμένο Οτσαλάν.
Η απελευθέρωση του Οτσαλάν είναι βασικό ζήτημα για μια πολιτική λύση στο Κουρδικό ζήτημα", αναφέρεται.

Η εκδήλωση των Κούρδων είναι τριήμερη και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη στις 11 το πρωί με πορεία από την οδό Λήδρας στο γραφείο της ΕΕ, όπου θα συναντηθούν με εκπροσώπους της Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου. Ακολούθως, προστίθεται, η πορεία θα πάει στο οδόφραγμα του Λήδρα Παλάς, όπου θα ζητήσουν συνάντηση με αξιωματικούς της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για να τους δοθεί επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κουρδικού πολιτιστικού κέντρου, η χειροτέρευση της δημοκρατίας στην Τουρκία δεν άρχισε τώρα και ξαφνικά. Οι εκλογές του Ιουνίου του 2015, προστίθεται, δεν έγιναν σεβαστές. Από τον Αύγουστο του 2015, ο Ταγίπ Ερντογάν εγκατέλειψε κάθε διαδικασία πολιτικής λύσης στο κουρδικό ζήτημα, και άρχισε να πολιορκεί και να βομβαρδίζει πολλές κουρδικές πόλεις στα κρατικά σύνορα Tουρκίας-Ιράκ. Πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν, ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας των Βουλευτών (του HDP) και οι Κούρδοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι πολλών πόλεων συνελήφθησαν. Όλα αυτά, υποστηρίζεται, άνοιξαν δρόμο για το πραξικόπημα, το οποίο ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τώρα σαν αφορμή για γενική επίθεση στη δημοκρατία.

Πηγή : ΚΥΠΈ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:35

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.