Χρηματοδότηση στην Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ασύλου

Επιπλέον 82,6 εκ. ευρώ έκτακτη χρηματοδότηση προς Ελλάδα μέσω Ταμείου Ασύλου και Μετανάστευσης

Επιπλέον 82,6 εκατομμύρια ευρώ σε έκτακτη χρηματοδότηση θα παραχωρηθούν στην Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF).

Ποσό 24.200.000 ευρώ, θα παραχωρηθούν στο ελληνικό Υπουργείο Υγείας, για την αύξηση της ικανότητας για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Το κονδύλι στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ιατρικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες) σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, και να ενισχυθεί η ικανότητα του συστήματος δημόσιας υγείας και των δομών επιδημιολογικής παρακολούθησης.

Επιπλέον, 58,4 εκατομμύρια ευρώ απονέμονται στο ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παροχή στέγασης καταλυμάτων, εστίασης, υγειονομικής περίθαλψης και μεταφοράς στους μετανάστες.

Οι δραστηριότητες αυτές θα χρηματοδοτηθούν στην ελληνική ηπειρωτική χώρα με 52.200.000 ευρώ που προβλέπεται από AMIF, ενώ 6,2 εκατομμύρια ευρώ χορηγούνται για τη στήριξη των hotspots μέσω της ISF.

Με αυτή την επιπλέον χρηματοδότηση, η βοήθεια έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα φτάνει τα 345 εκατομμύρια ευρώ από την αρχή του 2015, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης προς τις ελληνικές αρχές,τους διεθνείς οργανισμούς και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Συντάκτης : Αθανάσιος Αθανασίου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:38

Τελευταιες Ειδησεις

03 Ιουνίου
Ο Αμερικανός Πρόεδρος υπέγραψε το νόμο που αυξάνει το όριο του χρέους
22:12
Τίτλοι Ειδήσεων - Σάββατο 3 Ιουνίου
22:00
Τηλεφωνική επικοινωνία Ζάκι - Γκάλαντ για το επεισόδιο στα σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου
21:50
Απάντηση Προέδρου Δημοκρατίας προς ΑΚΕΛ για διορισμό Αριστοτέλους
21:37
Υπό κράτηση μέχρι τη δίκη ο Κενάν Αγιάζ
21:04
Αποκαλυπτικό βίντεο ΡΙΚ από επεισόδιο ωμής οπαδικής βίας έξω από λύκειο της Λεμεσού
20:43
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: "Οι κόκκινοι φάκελοι θα πρέπει να διερευνηθούν αμέσως" (Βίντεο)
20:21
Θερμά συγχαρητήρια Προέδρου για τη συμμετοχή της Κύπρου στους ΑΜΚΕ
19:56
Σε βλάβη του συστήματος σηματοδότησης αποδίδεται η σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδία
19:48
Ελλάδα: 161 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά
19:27
Πρώτη ομιλία Ερντογάν κατόπιν ορκωμοσίας - Εν αναμονή της ανακοίνωσης της νέας τουρκικής κυβέρνησης
18:53
Αθώα δηλώνει στην πρώτη συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή της η Εύα Καϊλή
18:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand