Η κατοχή θα πρέπει να τερματιστεί, είπε ο Γραμματέας του Υπουργικού στην Αυστραλία

Η κατοχή θα πρέπει δίχως άλλο να τερματιστεί, είπε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλα και πρόσθεσε ότι «η μόνη επιλογή που έχουμε είναι τη λύση του Κυπριακού να την επιδιώξουμε και να την επιτύχουμε μέσω της διαπραγματευτικής διαδικασίας».

Σε ομιλία του για την επέτειο της εισβολής, στη Βρισβάνη της Αυστραλίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Τσιόλα είπε ότι θα πρέπει η Τουρκία να πάρει τις αποφάσεις της, καθώς δεν αρκεί μόνο η δική μας καλή βούληση και θέληση.

"Αναμένουμε από την κατοχική δύναμη, την Τουρκία, να αποδείξει έμπρακτα και τη δική της καλή βούληση για επίλυση του Κυπριακού. Δεν αρκούν τα ευχολόγια και οι δηλώσεις υποτιθέμενης καλής πίστης για επιτυχία των διαπραγματεύσεων. Εξαρτάται και από εμάς να αποδώσουν οι διαπραγματεύσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, πολύ περισσότερο όμως εξαρτάται από την Τουρκία που τα στρατεύματά της εξακολουθούν να κατέχουν και να ελέγχουν παράνομα το 37,8% του εδάφους της πατρίδας μας. Και όχι μόνο αυτό, με τη στρατιωτική της παρουσία και την οικονομική στήριξη που παρέχει στο ψευδοκράτος, η Τουρκία ασκεί καθημερινή εποπτεία σε ό,τι συμβαίνει στα κατεχόμενα μας εδάφη και ποδηγετεί τη θέληση και τις επιθυμίες των Τουρκοκυπρίων», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς, αυτό που την χαρακτηρίζει περισσότερο σήμερα είναι η αλαζονεία της ηγεσίας της και ο στόχος της να εξυπηρετήσει τα ακραία συμφέροντά της στην ευρύτερη περιοχή, παραγνωρίζοντας τα δίκαια των λαών, όπως εκφράζονται και τεκμηριώνονται μέσα από τα Ψηφίσματα και τις Αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών. Θέλουμε όμως να κατανοήσουν και οι Τουρκοκύπριοι στο σύνολό τους πως μια λύση με βάση τις αρχές που προανέφερα, είναι και προς το δικό τους συμφέρον, αφού θα μπορέσουν να απαλλαγούν και εκείνοι από τα δεκανίκια της Τουρκίας και να αναδείξουν την δική τους ταυτότητα και τις δικές τους δυνατότητες», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, θα πρέπει να κατανοήσουν «ότι μπαίνοντας μαζί μας δυναμικά στη νέα εποχή που οραματιζόμαστε, θα προσφέρουμε στις επόμενες γενιές τις καλύτερες υπηρεσίες για μια κοινή πατρίδα ευημερούσα και όχι αιμορραγούσα, μια πατρίδα ελεύθερη από τα μίση και τα πάθη των προηγούμενων δεκαετιών, μια πατρίδα που να υπόσχεται περισσότερα για όλα τα παιδιά της, σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και δημοκρατίας».

«Έχουμε τώρα μπροστά μας την ευκαιρία να κλείσουμε πληγές δεκαετιών. Μέσα και από την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην όλη διαδικασία των διαπραγματεύσεων στοχεύουμε, μέσα από την εφαρμογή του κεκτημένου, να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, να προστατεύσουμε την ενότητα της χώρας μας, να προστατεύσουμε την ελεύθερη διακίνηση, την ελεύθερη εγκατάσταση, την ελεύθερη απόκτηση περιουσίας αλλά και εργασίας σε ολόκληρη την επικράτεια της Κύπρου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Κύπρος μπορεί να αγκαλιάσει με θέρμη όλους τους πολίτες της και να τους προσφέρει ελπίδα και καλύτερη προοπτική για το μέλλον. Φτάνει, να ανταποκριθούμε σωστά στις προκλήσεις και να εκμεταλλευτούμε υπεύθυνα και αποτελεσματικά τις συγκυρίες», κατέληξε.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:37

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογία 3ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
16:24
Προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας
16:11
Υπό κράτηση δύο άτομα για υποβοήθηση παράτυπων μεταναστών
15:41
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
15:30
Εντός Ιουλίου η αναδόμηση πρώτων πολυκατοικιών στο πλαίσιο «κτίΖΩ» (Βίντεο)
14:34
Τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιβεβαιώνει Αναλογιστική Μελέτη (Βίντεο)
14:12
Επαναρχίζουν τον Μάιο τα δρομολόγια Κύπρου - Ελλάδας
13:48
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
13:01
Περιπολίες σκαφών της Κύπρου ανοικτά του Λιβάνου (Βίντεο)
12:46
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο
12:05
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.