Ακιντζί: Το 2016 πλαίσιο λύσης και το 2017 οι λεπτομέρειες

Το 2016 μπορεί να προκύψει το πλαίσιο της λύσης και τους πρώτους μήνες του 2017 θα εισέλθουμε στις λεπτομέρειες, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι για πρώτη φορά οι δύο ηγέτες έφθασαν σε κάποιου είδους συμφωνία το 2016 αλλά παραμένουν οι δυσκολίες. Ακόμη δεν συζητήσαμε θέματα που άπτονται του εδαφικού, της ασφάλειας, των εγγυήσεων, αλλά κάναμε σημαντική πρόοδο σε τέσσερα κεφάλαια, της οικονομίας, της ΕΕ, των περιουσιών και της διακυβέρνησης.

`Μπορεί το 2016 να μην ολοκληρωθούν όλα με λεπτομέρειες, αλλά θα προκύψει το πλαίσιο της λύσης και οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν τους πρώτους μήνες του 2017` πρόσθεσε. Ο κόσμος, συνέχισε, θα νοιώσει ότι η λύση έπεται και `τότε θα ασχοληθούμε με τις λεπτομέρειες`.

Μέχρι τις 29 Ιουλίου θα έχουμε συζητήσει όλα τα θέματα, είπε, προσθέτοντας ότι το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας θα συζητηθεί σε πενταμερή διάσκεψη. Αναφερόμενος στο θέμα της ενέργειας, προειδοποίησε ότι εάν όντως διεθνείς εταιρείες αρχίσουν έργα το 2017 τότε αυτό θα οδηγήσει σε νέα ένταση. Εξάλλου, ο κ. Ακιντζί είπε ότι από το 1963 και εντεύθεν οι δύο `λαοί` δεν κατάφεραν να φθάσουν σε συμφωνία και επανέλαβε ότι εάν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου δεν λάμβανε χώρα, τότε δεν θα ακολουθούσε η 20η Ιουλίου. Κάποιοι, είπε, στον `νότο` ξεχνούν ότι όλα ξεκίνησαν την 15η Ιουλίου και όχι την 20η Ιουλίου. "Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ολοι ευχόμαστε να μην είχαν συμβεί ποτέ ούτε η 15η Ιουλίου ούτε η 20ή Ιουλίου” είπε. Εάν, ανέφερε, οι δύο `λαοί` στο νησί σεβαστούν τα δικαιώματά τους και πάρουν μαθήματα από το παρελθόν, τότε μπορούν να ξαναδημιουργήσουν το μέλλον τους.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:39

Τελευταιες Ειδησεις

25 Μαΐου
Επιδόθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ η έκθεση της Σου Γκρέι για το partygate
11:52
Θελεί να μιλήσει επευθείας μόνο με τον Πούτιν και όχι μέσω μεσολαβητών, ξεκαθαρίζει ο Ζελένσκι
11:41
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώθηκε για την υγεία της Υπουργού Εργασίας - Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση
11:26
Ακόμα μια υπόθεση πολιτογράφησης ενώπιον της ΝΥ, θα μελετηθεί με τη δέουσα προσοχή, λέει στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας
11:20
Νέες προκλητικές ενέργειες ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος από την Τουρκία
11:15
Υπό κράτηση δύο άτομα για τις απαλλαγές από την Ε.Φ. έναντι χρηματικής αμοιβής
11:04
Βρετανικό Υπ. Άμυνας: Στις αποθήκες μένουν σημαντικές ποσότητες ουκρανικών σιτηρών λόγω του ρωσικού ναυτικού αποκλεισμού
10:37
Ο Υπουργός Μεταφορών ακύρωσε συνάντηση με την ΕΤΥΚ λόγω λήψης απεργιακών μέτρων
10:11
Μέρα τελικού Κυπέλλου! Ομόνοια και Εθνικός διεκδικούν το μεγάλο τρόπαιο!
10:08
Εμειναν ζωντανοί οι Μάβερικς
10:07
«Επαιξε με την φωτιά, αλλά δεν κάηκε»
10:06
Ρόμα Vs Φέγενορντ για το νέο τρόπαιο της UEFA
10:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand