Ακιντζί: Το 2016 πλαίσιο λύσης και το 2017 οι λεπτομέρειες

Το 2016 μπορεί να προκύψει το πλαίσιο της λύσης και τους πρώτους μήνες του 2017 θα εισέλθουμε στις λεπτομέρειες, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι για πρώτη φορά οι δύο ηγέτες έφθασαν σε κάποιου είδους συμφωνία το 2016 αλλά παραμένουν οι δυσκολίες. Ακόμη δεν συζητήσαμε θέματα που άπτονται του εδαφικού, της ασφάλειας, των εγγυήσεων, αλλά κάναμε σημαντική πρόοδο σε τέσσερα κεφάλαια, της οικονομίας, της ΕΕ, των περιουσιών και της διακυβέρνησης.

`Μπορεί το 2016 να μην ολοκληρωθούν όλα με λεπτομέρειες, αλλά θα προκύψει το πλαίσιο της λύσης και οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν τους πρώτους μήνες του 2017` πρόσθεσε. Ο κόσμος, συνέχισε, θα νοιώσει ότι η λύση έπεται και `τότε θα ασχοληθούμε με τις λεπτομέρειες`.

Μέχρι τις 29 Ιουλίου θα έχουμε συζητήσει όλα τα θέματα, είπε, προσθέτοντας ότι το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας θα συζητηθεί σε πενταμερή διάσκεψη. Αναφερόμενος στο θέμα της ενέργειας, προειδοποίησε ότι εάν όντως διεθνείς εταιρείες αρχίσουν έργα το 2017 τότε αυτό θα οδηγήσει σε νέα ένταση. Εξάλλου, ο κ. Ακιντζί είπε ότι από το 1963 και εντεύθεν οι δύο `λαοί` δεν κατάφεραν να φθάσουν σε συμφωνία και επανέλαβε ότι εάν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου δεν λάμβανε χώρα, τότε δεν θα ακολουθούσε η 20η Ιουλίου. Κάποιοι, είπε, στον `νότο` ξεχνούν ότι όλα ξεκίνησαν την 15η Ιουλίου και όχι την 20η Ιουλίου. "Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ολοι ευχόμαστε να μην είχαν συμβεί ποτέ ούτε η 15η Ιουλίου ούτε η 20ή Ιουλίου” είπε. Εάν, ανέφερε, οι δύο `λαοί` στο νησί σεβαστούν τα δικαιώματά τους και πάρουν μαθήματα από το παρελθόν, τότε μπορούν να ξαναδημιουργήσουν το μέλλον τους.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:39

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.