ΠτΔ: Διαπιστώνεται ευρεία συναντίληψη στις πτυχές της ΕΕ και της οικονομίας

Ευρεία συναντίληψη των δύο πλευρών διαπιστώνεται στις πτυχές οικονομίας και Ευρωπαικής Ένωσης, τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κάνοντας λόγο για δημιουργική συζήτηση, μετά τη σημερινή συνάντηση τριών και πλέον ωρών με τον Μουσταφά Ακκιντζί στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ομως παράλληλα ότι η συναντίληψη αυτή πρέπει να μετατραπεί σε απόλυτες συγκλίσεις και προς αυτό το σκοπό, δόθηκε εντολή στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, ώστε να καταλήξουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Δεν θα έλεγα, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, πως δεν είμαι αισιόδοξος ότι η συναντίληψη στις πτυχές αυτές δεν θα μετατραπεί σε συγκλίσεις. Υπάρχουν, πρόσθεσε, αποκλίσεις, αλλά διαπιστώνεται πρόθεση και από τις δύο πλευρές, ώστε να εξαλειφθούν. Ερωτηθείς μέχρι πότε θα συζητούνται τα κεφάλαια οικονομίας και Ευρωπαικής Ένωσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι γενικότερα δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα στην παρούσα φάση των εντατικών διαπραγματεύσεων. Με βάση τα προβλήματα που έγειρονται, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, οι διαπραγματευτές ή τεχνικές επιτροπές εντέλλονται να επεξεργάζονται περαιτέρω τα θέματα. Με τη συζήτηση που γίνεται τώρα, πρόσθεσε, διαφαίνεται που βρίσκονται οι ουσιαστικές  διαφορές και που μπορούν να ξεπεραστούν. Τόνισε πάντως ότι κάποιες διαφορές οφείλονται κυρίως σε προβλήματα προϊστορίας. Στόχος είναι, ανέφερε, να επιτευχθούν οι μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε πως δεν συζητήθηκαν οι μελέτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας για το κόστος της λύσης, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη. Υπογράμμισε ωστόσο ότι η Λευκωσία έδωσε δείγμα των κριτηρίων που πρέπει να λάβει υπόψιν η Παγκόσμια Τράπεζα για τις αποζημιώσεις στο Περιουσιακό. Εξέφρασε δέ την πεποίθηση ότι θα δοθεί συγκεκριμένο ποσό για τις αποζημιώσεις από την Παγκόσμια Τράπεζα. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι κατά την απογευματινή του συνάντηση με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ θα εγείρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται, με έκκληση η Ουάσινγκτον να αναλάβει πρωτοβουλία για θετική ανταπόκριση από πλευράς Τουρκίας. Υπάρχουν προβλήματα, πρόσθεσε, που υφίστανται λόγω της Τουρκικής στάσης.

Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:48

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.