Τερέζα Μέι: Η διάδοχος του Ντέιβιντ Κάμερον

Απέκλεισε ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος το ενδεχόμενο επανεκκίνησης με οποιονδήποτε τρόπο της εσωκομματικής διαδικασίας διαδοχής του Ντέιβιντ Κάμερον μετά την αιφνίδια παραίτηση της Άντρεα Λέντσομ.

Ο βουλευτής Γκρέιαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της Επιτροπής 1922, είπε ότι, με την Τερέζα Μέι να έχει μείνει η μοναδική διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος και της χώρας, απομένει στην επιτροπή του και στο Προεδρείο του Συντηρητικού Κόμματος να επιβεβαιώσουν τη νίκη της.
Δεν έδωσε ωστόσο σαφές χρονοδιάγραμμα για την επίσημη αναγόρευση της Τερέζα Μέι ως πρωθυπουργού, σχολιάζοντας απλώς ότι «δεν θα πάρει εννέα εβδομάδες», όσο θα διαρκούσε δηλαδή η εκλογική διαδικασία μεταξύ των μελών του κυβερνώντος κόμματος.
Τη στήριξή τους στην κ. Μέι, εν των μεταξύ, πρόσφεραν και οι δύο βασικοί ηγέτες της εκστρατείας του Brexit Μάικλ Γκόουβ και Μπόρις Τζόνσον. Απογοήτευση για την παραίτηση της Άντρεα Λέντσομ από την κούρσα διαδοχής, εξέφρασε ο άλλοτε ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας και φανατικός υπέρμαχος του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ.

Μεθαύριο αναλαμβάνει καθήκοντα
Την Τετάρτη θα αναλάβει η Τερέζα Μέι την Πρωθυπουργία της Βρετανίας, ανακοίνωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
Όπως είπε ο κ. Κάμερον, μετά την παραίτηση της Άντρεα Λέντσομ από τη διεκδίκηση της Πρωθυπουργίας, δεν υπάρχει λόγος παρατεταμένης διαδικασίας διαδοχής.
«Αύριο (Τρίτη) θα προεδρεύσω του τελευταίου Υπουργικού μου Συμβουλίου, την Τετάρτη θα παραστώ στη Βουλή των Κοινοτήτων για ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό και μετά θα μεταβώ στο Παλάτι για να υποβάλλω την παραίτησή μου, ώστε να υπάρχει νέος πρωθυπουργός στην Ντάουνινγκ Στριτ μέχρι το βράδυ της Τετάρτης», είπε ο κ. Κάμερον σε σύντομή δήλωση στο κατώφλι της πρωθυπουργικής κατοικίας.
Ο κ. Κάμερον χαρακτήρισε «απολύτως ορθή» την απόφαση παραίτησης της Άντρεα Λέντσομ και δήλωσε χαρούμενος που η Τερέζα Μέι θα είναι η επόμενη πρωθυπουργός, καθώς «είναι περισσότερο από ικανή να προσφέρει την ηγεσία που χρειάζεται η χώρα».

Ανταπόκριση: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:49

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.