Οι τοποθετήσεις των κομμάτων με αφορμή την επέτειο της φονικής έκρηξης στο Μαρί

ΔΗΣΥ

Η εθνική τραγωδία που έπληξε την Κύπρο με τη φονική έκρηξη στο Μαρί δεν πρέπει και δεν θα ξεχαστεί ποτέ και από κανένα, τονίζει ο ΔΗΣΥ.
Προσθέτει πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, η Κύπρος δεν ξεχνά την ευθύνη της πολιτικής εξουσίας η οποία, συνδυάζοντας ανεπίτρεπτους αυτοσχεδιασμούς εξωτερικής πολιτικής με εγκληματική αμέλεια, οδήγησε στη φονική έκρηξη που άφησε πίσω δεκατρείς νεκρούς.
Ο ΔΗΣΥ κάνει επίσης αναφορά στην τεράστια ζημιά που προκλήθηκε στην οικονομία του τόπου και στο ηθικό τραύμα που άφησε τότε η πολιτική εξουσία στην κοινωνία.
Κάνει παράλληλα λόγο για σοβαρό κλονισμό της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς, εξαιτίας της στάσης του τότε προέδρου της Δημοκρατίας απέναντι στο πόρισμα Ερευνητικής Επιτροπής την οποία ο ίδιος είχε ορίσει.

ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ τιμά τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στο Μαρί, αναφέρει σε ανακοίνωση το κόμμα.
Σημειώνει ότι η επέτειος του ατυχήματος, πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί ως υπόμνηση της ανάγκης να ξεπεραστούν αγκυλώσεις και παθογένειες στον τρόπο λειτουργίας της κρατικής μηχανής.
Προσθέτει πως η ασφάλεια και η προστασία της ζωής των πολιτών, πρέπει να τίθενται σε πρώτη προτεραιότητα και οι κρατικές υπηρεσίες όχι μόνο να μην υποτιμούν πιθανούς κινδύνους αλλά αντίθετα  έγκαιρα και αποφασιστικά να λαμβάνουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προς αποφυγή τους.
Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι θα συμβάλει με όλους τους τρόπους, ώστε οι υπηρεσίες του κράτους να έχουν τη στήριξη αλλά και την καθοδήγηση που χρειάζονται, για να μπορούν με επάρκεια να εκτελούν τα καθήκοντά τους.

ΔΗΚΟ

Οι πράξεις οι οποίες προηγήθηκαν αλλά και εκείνες που ακολούθησαν της φονικής έκρηξης στο Μαρί, αποτελούν μνημείο πολιτικής ευθυνοφοβίας, δήλωσε  ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ Αθως Αντωνιάδης.
Πρόσθεσε ότι τα εμπορευματοκιβώτια με τα εκρηκτικά στέρησαν τη ζωή σε δεκατρείς συμπολίτες μας, κατέστρεψαν σημαντικό μέρος της ενεργειακής υποδομής, προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην οικονομία και επέφεραν σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία των θεσμών.
Ο κύριος Αντωνιάδης εξέφρασε την ελπίδα να μην επαναληφθούν ανάλογα εγκληματικά λάθη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Δεν έχει αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη πέντε χρόνια μετά από το μαύρο πρωινό της 11ης Ιουλίου, στο οποίο χάθηκαν άδικα από αμέλεια δεκατρείς ήρωες και μαυροφορήθηκε ολόκληρο το νησί αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύη.
Επισημαίνει ότι σε περίπτωση κατά την οποία δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των οικογενειών των θυμάτων από τα δικαστήρια της χώρας και προσφύγουν στο ΕΔΑΔ, το Κίνημα Αλληλεγγύης θα τις στηρίξε.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Η πατρίδα δεν φρόντισε να τιμωρήσει τους ενόχους του εγκλήματος στο Μαρί, αναφέρουν σε ανακοίνωση οι Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών.
Δυστυχώς πέντε χρόνια μετά, προσθέτουν, φαίνεται να χάνεται κάθε ελπίδα για πλήρη δικαίωση.
Το Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη να προχωρήσει σε επανεξέταση της υπόθεσης.

ΕΛΑΜ

Το ΕΛΑΜ τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει να ξεχαστεί η φονική έκρηξη στο Μαρί και οι ευθύνες, όποιους και αν βαραίνουν, προσθέτοντας ότι πέντε χρόνια μετά, ακόμα ζητείται να καταλογιστούν ευθύνες, οι οποίες θα έπρεπε εδώ και καιρό να αποδοθούν.
Το ΕΛΑΜ, προσθέτει, ότι δεν πρέπει να επιτραπεί, η ατιμωρησία να οδηγήσει σε νέα μαύρα και θλιβερά καλοκαιρία.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:49

Τελευταιες Ειδησεις

22 Μαΐου
Δολοφονία ανώτατου στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης στο κέντρο της Τεχεράνης
19:37
«Υπέκυψαν» στους Ταλιμπάν οι τηλεπαρουσιάστριες- Εμφανίστηκαν με καλυμμένα πρόσωπα (φώτο)
19:17
Στόχος του Παρισιού είναι «να μην υπάρξει ρωσική νίκη», λέει ο Γάλλος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
18:48
Αλ. Μπουρλά: Δεν ανησυχούμε αυτή τη στιγμή ότι η ευλογιά των πιθήκων θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο-Στόχος πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του κορονοϊού
18:24
Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα σε κέντρα διοίκησης, στρατό και αποθήκες πυρομαχικών
18:02
Eλλάδα: Αύριο τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων
17:42
Η κατάσταση στην Ουκρανία θα συζητηθεί αύριο στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων
17:19
Ουκρανία: Παρατείνεται ο στρατιωτικός νόμος για άλλους 3 μήνες
16:56
Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης
16:37
Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα βρίσκεται δίπλα στα χωριά της ορεινής Λάρνακας, ανέφερε η Α. Δημητρίου
16:12
Ευλογιά των πιθήκων: Ένα παιδί μεταξύ των 20 κρουσμάτων στη Βρετανία – Νοσηλεύεται στην εντατική
15:39
Πολωνός πρόεδρος: Μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της
15:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand