Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής για Νέους - Μουσική δωματίου για Φλάουτο, Όμποε, Κρουστά

Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής για Νέους που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Arts Embrace από τις 6 -13 Μαίου θα πραγματοποιηθεί απόψε συναυλία μουσικής δωματίου για με έργα για Φλάουτο, Όμποε και Κρουστά.

Η συναυλία θα δοθεί στις 20:30 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στη Λευκωσία και σε αυτή συμμετέχουν οι μουσικοί Διομήδης Δημητριάδης (φλάουτο), David Perpinan (όμποε), και Νατάσα Χατζηανδρέου (κρουστά).

Γνωρίστε τους Μουσικούς:

Διομήδης Δημητριάδης

Ο Διομήδης Δημητριάδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1987 και πήρε τα πρώτα του μαθήματα στο φλάουτο από την Svetlana Ristić στην ηλικία των 8. Το 2005 φοίτησε στο Guildhall School of Music and Drama ως μαθητής της Sarah Newbold. Συνέχισε τις σπουδές του στο Royal Academy of Music στο Λονδίνο με την Kate Hill και τον Michael Cox, αποφοιτώντας το 2010 με το πτυχίο Bachelor of Music (Honours). Το 2012, ο Διομήδης αποφοίτησε από τη Hochschule für Musiκ und Tanz Köln με το μεταπτυχιακό Master of Music in Solo Performance όπου σπούδασε με τον καθηγητή Robert Winn. Παράλληλα με το φλάουτο έλαβε μαθήματα από το 2006 στο πίκολο, από τους καθηγητές Patricia Morris και Thaddeus Watson. Ο ενθουσιασμός και η αφοσίωση του σε αυτό το όργανο τον οδήγησαν σε διάφορες επιτυχίες, όπως το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό Jonathan Myall στο Λονδίνο το 2010 και την επιλογή του ως Principal Piccolo Player στη Royal Liverpool Philharmonic Orchestra (on trial 2011). Ως ενεργός μουσικός σε ορχήστρες και μουσική δωματίου, ο Διομήδης υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου από το 2000, του New Music Ensemble (Γερμανία 2011), της Orion Symphony Orchestra (2007-2010), της Orpheus Sinfonia Orchestra (2008) όπως και των Concert και Symphony Orchestras στο Royal Academy of Music (2006-2010). Επίσης υπήρξε μέλος της Al Bustan Festival Orchestra (Λίβανος 2016), της 24/04 Ορχήστρας (Αρμενία 2015),της Ορχηστρικής Ακαδημίας στο Παλάτι Esterházy (Αυστρία 2011) και συμμετείχε σε προγράμματα όπως το International Flute Summer School (UK 2009), το Rencontres Musicales Internationnales en Wallonie (Βέλγιο 2008) και το Just Flutes in Woldingham (2003 and 2004). Έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως τους Sir Colin Davis, Vasily Petrenko, Yan-Pascal Tortelier, Roberto Minczuk, Jukka Pekka Saraste, Santtu-Matias Rouvali, Peter Eötvös, Thierry Fischer, Tadaaki Otaka, Susanna Maikki, Johannes Wildner, Radoslaw Szulc, Yalchin Adigezalov, Toby Purser και συμμετείχε σε σεμινάρια με τους William Bennett, Lisa Beznosiuk , Ian Clarke, Gareth Davies, Paul Edmund-Davies, Lorna McGhee, Marc Grauwels, Wissam Boustany, Virginie Reibel, Keith Bragg, Reinhard Wieser, Mark David, Mark van de Wiel, James Watson κ.α. Με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συνεργάζεται ως έκτακτος μουσικός από το 2012. Αυτή τη στιγμή, μετά από επιτυχημένες ακροάσεις είναι σε δοκιμασία με την Gothenburg Symphony Orchestra για τη θέση του Principal Piccolo.


David Perpiñan

Γεννημένος στη Βαλένθια της Ισπανίας το 1986, ο David Perpiñan ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο όμποε στη μουσική σχολή της πόλης S.A.M. La Unio de Quart de Poblet. Στη συνέχεια φοίτησε στο Κονσερβατόριο της Βαλένθιας υπό την καθοδήγηση των Jesús Fuster και Carlos Martinez όπου ολοκλήρωσε το πτυχίο Bachelor το 2007 με την ψηλότερη βαθμολογία στην εκτέλεση και βραβείο ως ο καλύτερος της χρονιάς του. Ακολούθως παρακολούθησε Μεταπτυχιακό στο όμποε στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Χορού της Κολωνίας με καθηγητή τον Christian Wetzel. Ο David έχει παίξει με αρκετές ορχήστρες νέων καθώς και επαγγελματικές ορχήστρες όπως η Ορχήστρα Νέων της Βαλένθια, Ορχήστρα Νέων της Καταλονίας, Ορχήστρα Νέων της Μεσογείου, Φιλαρμονική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου της Βαλένθια, Ορχήστρα του Φεστιβάλ Sommer Oper Bamberg, Φιλαρμόνια του Oviedo, Ορχήστρα “Les Arts” της Κοινότητας της Βαλένθια, Συμφωνική Ορχήστρα της Extremadura, κ.α. Το 2012 παρουσιάστηκε ως σολίστ με την Ορχήστρα Δωματίου του Παρισιού σε περιοδεία του Ντουπάι και της Νοτίου Κορέας και το 2014 έδωσε σόλο ρεσιτάλ σε Αθήνα και Ισπανία. Η μουσική δωματίου αποτελεί σημαντικό μέρος της μουσικής του δραστηριότητας. Από το 2009 ο David είναι το Κορυφαίο Όμποε της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Νατάσα Χατζηανδρέου

Η Νατάσα Χατζηανδρέου γεννήθηκε το 1989 και ξεκίνησε μαθήματα κρουστών σε ηλικία 11 ετών. Ως μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου της απονεμήθηκε υποτροφία για σπουδές με τον τυμπανιστή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, κ. Νικόλα Παπαγεωργίου. Συνέχισε της σπουδές της στο Royal Northern College of Music, από όπου αποφοίτησε με διάκριση. Είναι κάτοχος των πτυχίων Bachelor’s και Master’s in Music στην εκτέλεση κρουστών οργάνων. Το 2012 έγινε δεκτή στην Accademia Nazionale di Santa Cecilia (Ρώμη) όπου ειδικεύτηκε στο ορχηστρικό ρεπερτόριο, υπό την καθοδήγηση του Edoardo Albino Giachino. Οι καθηγητές της συμπεριλαμβάνουν τους Simone Rebello , Ian Wright , Dave Hassell , Paul Patrick και Liz Gilliver . Επίσης συμμετείχε σε master classes με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης όπως τους Evelyn Glennie, Nebosja Zivkovic, Eric Sammut και Pedro Carneiro μεταξύ άλλων . Κατά τη διάρκεια των σπουδών της η κα. Χατζηανδρέου βραβεύτηκε με τα βραβεία Wray και Gilbert Webster Prizes. Το 2012 κέρδισε το διαγωνισμό κοντσέρτου για νεαρούς καλλιτέχνες της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου για την οποία εκτέλεσε το "Κοντσέρτο για μαρίμπα και έγχορδα " του Emmanuel Sejourne. Η κα. Χατζηανδρέου είχε την ευκαιρία να εμφανιστεί σε μερικά από τα πιο φημισμένα θέατρα της Αγγλίας, όπως το Royal Festival Hall του Λονδίνου, το Bridgewater Hall του Μάντσεστερ και το Liverpool Philarmonic Hall στο Λίβερπουλ, καθώς επίσης και σε συναυλίας στην Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία και Πολωνία. Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως η Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Sinfonia Iuventus, Royal Liverpool Philharmonic Choir και BBC Singers. Παράλληλα είναι τακτική συνεργάτης της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Ως καθηγήτρια κρουστών η κα. Χατζηανδρέου διδάσκει στο Μουσικά Σχολεία Κύπρου και στο Μουσικό Εργαστήρι της Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού Arts Embrace.

Το φετινό Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας και επιστρέφει αναβαθμισμένο σε καλλιτεχνικές συνεργασίες και δραστηριότητες συνδυάζοντας κλασσική μουσική και μπαλέτο, και ανοίγοντας την σκηνή του όχι μόνο σε νεαρούς σολίστ αλλά και σε συνθέτες, σύνολα μουσικής δωματίου, χορευτές, χορογράφους, και σε ορχηστρικό σύνολο δωματίου.

Φιλοξενεί καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας όπως την βιολονίστα/μαέστρο Λουντμίλα Λιμόροβα, τον βιολιστή Vadim Teificov, τον συνθέτη Κωνσταντίνο Στυλιανού, τους πιανίστες Μανώλη Νεοφύτου και Άντρη Χατζηανδρέου, το Concordia String Quartet που αποτελείται από τους σολίστες Κωνσταντίνο Δεμιρτζόγλου (βιολί), Βίκη Χατζηανδρέου (βιολί), Νικόλα Ευθυμίου (βιόλα) και Δώρο Ζήσιμο (τσέλο), το γυναικείο φωνητικό σύνολο Cantus Novus Femina με μαέστρο την Αγγελίνα Νικολαΐδου, το τρίο κρουστών και πνευστών που αποτελείται από τους σολίστες Διομήδη Δημητριάδη (φλάουτο), David Perpinan (όμποε), και Νατάσα Χατζηανδρέου (κρουστά), την χορεύτρια/χορογράφο Βίκυ Κάλλα και μαθητές του Kalla Dancing Studio, καθώς επίσης και δεκαπενταμελή ορχήστρα δωματίου η οποία αποτελείται από κύπριους μουσικούς, και ενισχύεται με μέλη του Ορχηστρικού Συνόλου Εγχόρδων Hellenic Musica Viva από την Ελλάδα και της γνωστής Ρωσικής ορχήστρας musicAeterna.

Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:55

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.