Άρχισε η εκτύπωση των επίσημων ψηφοδελτίων

`Εχει αρχίσει η εκτύπωση των επίσημων ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Γενικός `Εφορος Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου, προσθέτοντας πως προς το τέλος αυτής της εβδομάδας θα πρέπει να έχει τελειώσει η διαδικασία και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα παραδοθούν τα ψηφοδέλτια στους `Εφορους Εκλογής.

Ο κ. Δημητρίου είπε πως ο αριθμός των ψηφοδελτίων είναι γύρω στις 588 χιλιάδες, σημειώνοντας πως οι εκπρόσωποι των κομμάτων και κινημάτων είχαν δει τα προσχέδια των ψηφοδελτίων την επομένη της υποβολής των υποψηφιοτήτων.
Μετά την εκτύπωση και τη συσκευασία τους, τα ψηφοδέλτια θα παραδοθούν στις αρχές της εβδομάδας, πιθανόν την Τρίτη και την Τετάρτη σε όλους τους Εφόρους, ανέφερε ο κ. Δημητρίου.
Σημείωσε εξάλλου πως σήμερα οι πλείστοι `Εφοροι έχουν ενημερώσει ή είναι στη διαδικασία ενημέρωσης του προσωπικού που θα στελεχώσει τα εκλογικά κέντρα και τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά η εκπαίδευση αυτού του προσωπικού.
Ο Βοηθός Γενικός `Εφορος Εκλογών ανέφερε πως οι πτυχιούχοι άνεργοι που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και θα απασχοληθούν στα εκλογικά κέντρα είναι περίπου 1500, και θα αποζημιωθούν με το καθαρό ποσό που έχει καθοριστεί για την αποζημίωση των βοηθών υπαλλήλων.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα εργαστούν στα εκλογικά κέντρα, πρόσθεσε, ανέρχονται περίπου σε 3500. Ο κ. Δημητρίου σημείωσε πως σε σύγκριση με προηγούμενες αναμετρήσεις ο αριθμός των ατόμων που θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα είναι μικρότερος, διότι έχει περιοριστεί ο αριθμός των εκλογικών κέντρων και έχουν καθοριστεί όρια σε ό,τι αφορά τον αριθμό των βοηθών σε κάθε εκλογικό κέντρο, με βάση τον αριθμό των εκλογέων.
Για τα 10 κέντρα που θα λειτουργήσουν στο εξωτερικό, ο κ. Δημητρίου είπε πως στα κέντρα όπου υπάρχει ενίσχυση από τις πρεσβείες θα πάει μόνο ο Προεδρεύων και ένας βοηθός από την Κύπρο, ενώ εκεί που δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός θα υπάρξει ενίσχυση με αριθμό ατόμων από την Κύπρο. Για παράδειγμα, πρόσθεσε, στην Αθήνα, όπου θα λειτουργήσουν τρία εκλογικά κέντρα, θα μεταβούν τρεις Προεδρεύοντες και τρεις βοηθοί και θα εργαστούν και εννιά λειτουργοί της κυπριακής πρεσβείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΑΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΦΟΣ


Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:55

Τελευταιες Ειδησεις

14 Απριλίου
Τι γνωρίζουμε έως τώρα για τις πολύ σπάνιες θρομβώσεις που πιθανώς σχετίζονται με μερικά εμβόλια Covid-19
10:45
Λουί Ντε Γκίντος: H ανάκαμψη της οικονομίας το 2021 εξαρτάται από την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος
10:42
Βρετανία: Τα εμβόλια της Moderna και Novavax στη μελέτη μικτών εμβολιαστικών δόσεων
10:30
Αναθεωρείται το πρωτόκολλο για αποδέσμευση των στενών επαφών από τον υποχρεωτικό περιορισμό
10:18
ΟΚΥΠΥ: Έντονη ανησυχία από τις αυξημένες νοσηλείες και την εκτόξευση των κρουσμάτων (Βίντεο)
10:10
Σύλληψη 22χρονου - Εντοπίστηκαν 22000 κροτίδες & πυροτεχνήματα
10:10
Στο Coreper σήμερα το προσχέδιο θέσης του Συμβουλίου για το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό
10:09
Κεραυνός - ΑΕΚ στον τρίτο τελικό: Αναβολή ή στέψη;
10:09
Βαθιά ανησυχία Μπορρέλ - Μπλίνκεν για τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία
10:03
Χ. Πέτρου: Τα δεδομένα που προέκυψαν από το εμβόλιο της Τζόνσον αξιολογούνται από τις αρμόδιες αρχές
10:02
Έκκληση Δήμου Πάφου για περιορισμό της χρήσης νερού
09:55
Σήμερα οι πρωτοι ημιτελικοί του Κυπέλλου Coca-Cola
09:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand