Υπό οκταήμερη κράτηση οι συλληφθέντες ιατροί του ΓΝ Λευκωσίας

Yπό οκταήμερη κράτηση από το επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας τέθηκαν ο  εκτελεστικός διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής, Γιαννάκης Κυαμίδης και ο Βασκέν Σαχ-μπετεριάν, γιατρός στην ίδια κλινική.Εναντίον τους διερευνάται υπόθεση χρηματισμού δημοσίων λειτουργών στον τομέα της Υγείας.

Ενταλμα σύλληψης εκδόθηκε και εναντίον γιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας ο οποίος όμως απουσιάζει στο εξωτερικό και αναμένεται να επιστρέψει μέσα στην εβδομάδα. Σύμφωνα με την καταγγελία, γιατροί του δημοσίου έστελλαν ασθενείς σε συγκεκριμένο ακουολογικό κέντρο της Λευκωσίας έναντι αμοιβής. Ο Κυαμίδης συνελήφθη σε ιατρικό κέντρο με φάκελο στο χέρι ο οποίος περιείχε εξακόσια ευρώ σε σημαδεμένα χαρτονομίσματα. Τα αδικήματα φέρεται να διαπράττονταν από το 2008 μέχρι σήμερα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε ύστερα από καταγγελία από το ακουολογικό κέντρο που έδινε τις μίζες στους γιατρούς. Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Αγγελίδης είπε ότι μετά την καταγγελία η Αστυνομία ενήργησε τάχιστα, συλλαμβάνοντας τον πρώτο γιατρό. Οπως ανέφερε, στο πλαίσιο αυτής της πολύ σοβαρής υπόθεσης, θα ληφθούν καταθέσεις και θα γίνουν ανακρίσεις. Κάλεσε όποιον έχει στοιχεία ή πληροφορίες να τα δώσει στην Αστυνομία.
ΠΙΣ
Εσπασε επιτέλους το απόστημα ανέφερε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Βάσος Οικονόμου, εκφράζοντας παράλληλα λύπη για τον χρηματισμό λειτουργών υγείας και απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι όλοι οι γιατροί είναι διεφθαρμένοι.
Μιλώντας στο τρίτο, είπε ότι με τον ίδιο τρόπο στο παρελθόν, είχε συλληφθεί γιατρός στη Λάρνακα αλλά ο τότε Γενικός Εισαγγελέας δεν προχώρησε την υπόθεση επικαλούμενος λόγους υγείας του γιατρού. Ο κύριος Οικονόμου υπέδειξε ότι μέχρι να καταδικαστεί κάποιος είναι αθώος. Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση καταδίκης ο Πίς θα προχωρήσει με πειθαρχική έρευνα και επιβολή ποινής.
Ο Πις, είπε, έχει καταγγείλει ενυπόγραφα γιατρούς του δημοσίου που ασκούν ιατρική ιδιωτικά, αλλά για οκτώ καταγγελίες πήρε την απάντηση ότι δεν τεκμηριώθηκαν.
ΠΑΣΥΚΑΦ
Ο χρηματισμός λειτουργών υγείας υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια δήλωσε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων Μάριος Κουλούμας. Μιλώντας στο Τρίτο, επιβεβαίωσε ότι γίνονται συχνά καταγγελίες σε διάφορες οργανώσεις καθώς και στο Υπουργείο Υγείας κυρίως για τις λίστες αναμονής και την παραπομπή ασθενών σε ιδιωτικά ιατρεία.
Σημείωσε ωστόσο ότι πολλές καταγγελίες δεν καταλήγουν στα αρμόδια σώματα, επειδή οι ασθενείς φοβούνται ότι δεν θα τους παρέχεται πλέον ιατρική φροντίδα. Ο κύριος Κουλούμας επεσήμανε ακόμα ότι κανένας δεν μαθαίνει τι έκβαση έχουν περιπτώσεις που καταγγέλλονται καθώς, εξετάζονται πίσω από κλειστές πόρτες. Αναφέρθηκε παράλληλα στην επιτακτική ανάγκη αλλαγής του συστήματος ώστε να εξαλειφθούν και τα φαινόμενα χρηματισμού.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:56

Τελευταιες Ειδησεις

12 Απριλίου
Ερντογάν: Τουρκία και Λιβύη παραμένουν δεσμευμένες στο σύμφωνο οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο
21:24
Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται στο συμβάν στον ιρανικό πυρηνικό σταθμό της Νατάνζ
21:17
ΠΟΥ: Η πανδημία «απέχει πολύ ακόμη από το τέλος της»
21:01
" 'Ασα η οικογένεια της Ομόνοιας στέκεται στο πλευρό σου. Είμαστε σίγουροι πως θα επανέλθεις πιο δυνατός”
20:48
Σοκ με Ασάντε - επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι, 6 -8 μήνες εκτός. Η διάγνωση για Λοΐζου
20:33
Με φυσική παρουσία η συνάντηση στη Γενεύη, επιβεβαιώνουν τα Ηνωμένα Έθνη
20:32
Η ΕΕ καταδικάζει έντονα τη χρήση χημικών όπλων από τη Συριακή Αραβική Πολεμική Αεροπορία στο Σαρακίκ το 2018
20:16
Σημεία δειγματοληψίας με rapid test την Τρίτη
19:58
Ένας θάνατος και 528 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα
19:42
Πράσινο φως από Επιτροπή Οικονομικών για θέσεις σε δημόσιο, ημιδήμοσιο, στρατό και αστυνομία
19:38
Kαδής: Ιστορική εξέλιξη η καταχώριση του χαλλουμιού ως ΠΟΠ-Τεράστια οφέλη για παραγωγούς και οικονομία
19:18
Ηγετική παρέμβαση Πουλλαϊδη στην Ανόρθωση : Πληρωμές και σύνθημα πρόκρισης
19:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand