Ξεκίνησε η εκτύπωση του ψηφοδελτίου

Ξεκινά σήμερα στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο η τελική προετοιμασία για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων όλων των εκλογικών περιφερειών, ωστόσο εκκρεμεί η εξέταση μιας ένστασης που κατατέθηκε εναντίον μιας ανεξάρτητης υποψηφιότητας στη Λευκωσία.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γενικού Εφόρου Εκλογών Κωνσταντίνου Νικολαΐδη, του Βοηθού Γενικού Εφόρου Εκλογών Δημήτρη Δημητρίου και εκπροσώπων των κομμάτων για επιθεώρηση του δείγματος ψηφοδελτίου για όλες τις εκλογικές περιφέρειες.
Σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη, ο κ. Δημητρίου είπε ότι πλην της Λευκωσίας, στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες δεν εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα.
Όσον αφορά την ένταση στη Λευκωσία, ανέφερε ότι το θέμα το χειρίζεται ο Έφορος Εκλογής Περιφέρειας Λευκωσίας Μάριος Παναγίδης, ο οποίος έστειλε την Τετάρτη επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, ζητώντας τη θέση του.
Πρόσθεσε παράλληλα ότι υπήρξε σήμερα διαβεβαίωση από τη Νομική Υπηρεσία πως εντός της ημέρας θα υπάρξει απάντηση. Ακόμη όμως και αν δεν κλείσει το ζήτημα με το ψηφοδέλτιο της Λευκωσίας σήμερα, το τυπογραφείο θα έχει αρκετή δουλειά για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων των υπόλοιπων εκλογικών περιφερειών, είπε ο Βοηθός Γενικός Έφορος Εκλογών.
Κατά τα άλλα, ο κ. Δημητρίου είπε ότι η εξέταση των δειγμάτων των ψηφοδελτίων κύλησε ομαλά, με εξαίρεση σε ό,τι αφορά στο όνομα ενός υποψηφίου στη Λεμεσό.
Σύμφωνα πάντως με τον κ. Δημητρίου, το θέμα είναι ξεκάθαρο για την Υπηρεσία Εκλογών, καθώς τόσο τα έγγραφα που κατέθεσε ο συγκεκριμένος υποψήφιος την Τετάρτη, όσο και τα έγγραφα στο Αρχείο Πληθυσμού παραπέμπουν στο ονοματεπώνυμο που έχει αποτυπωθεί στο ψηφοδέλτιο.
Ο κ. Δημητρίου ρωτήθηκε τέλος και για τις ενστάσεις που διατύπωσε η Συμμαχία Πολιτών για το λογότυπο του ψηφοδελτίου του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών. «Για εμάς εδώ στο Υπουργείο είναι ξεκάθαρο ποια είναι η επωνυμία του συνδυασμού για το οποίο γίνεται αναφορά», είπε ο κ. Δημητρίου, καθώς η επωνυμία «Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών» είναι πολύ διαφορετική από τη «Συμμαχία Πολιτών».
Ως προς το ζήτημα του χρώματος που έθεσε η Συμμαχία Πολιτών, ο κ. Δημητρίου είπε ότι η εκτύπωση είναι ασπρόμαυρη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:57

Τελευταιες Ειδησεις

08 Δεκεμβρίου
Επαφή κρούσματος ο Γκουτέρες. Θα τεθεί σε απομόνωση για μερικές ημέρες
07:14
Aστυνομία: Συνέλαβε   41χρονο κάτοικο Λευκωσίας για το Κορωνοπάρτι της Ίννειας
07:09
Εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας και οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο στην συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν στο Σότσι
06:45
ΗΠΑ : Η Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίνει σχέδιο νόμου για την αύξηση του ορίου του χρέους, το στέλνει στη Γερουσία
06:42
Σε δύσκολη θέση η Ντάουνινγκ Στριτ μετά από αποκαλύψεις για πάρτι εν μέσω lockdown
06:37
ΚΟΑ : Τι ισχύει για γυμναστήρια και σχολές χορού
06:32
ΠΟΥ: «Δεν υπάρχει λόγος» να αμφιβάλουμε ότι τα εμβόλια προστατεύουν από την Όμικρον
06:25
Εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν θα διευρυνθεί προς ανατολάς ζήτησε o Πούτιν από τον Μπάιντεν
06:24
Μπάιντεν: Οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία αν κλιμακώσει την κατάσταση στην Ουκρανία
06:18
07 Δεκεμβρίου
Διεθνές Δικαστήριο: Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να σταματήσουν «την επιδείνωση» της διαφοράς τους
21:51
Φον ντερ Λάιεν: Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που εργαλειοποιούν τις ελπίδες και τις ζωές των ανθρώπων
21:19
Γαλλία: Σχεδόν το 80% των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γαλλία έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19
21:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand