Ξεκίνησε η εκτύπωση του ψηφοδελτίου

Ξεκινά σήμερα στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο η τελική προετοιμασία για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων όλων των εκλογικών περιφερειών, ωστόσο εκκρεμεί η εξέταση μιας ένστασης που κατατέθηκε εναντίον μιας ανεξάρτητης υποψηφιότητας στη Λευκωσία.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γενικού Εφόρου Εκλογών Κωνσταντίνου Νικολαΐδη, του Βοηθού Γενικού Εφόρου Εκλογών Δημήτρη Δημητρίου και εκπροσώπων των κομμάτων για επιθεώρηση του δείγματος ψηφοδελτίου για όλες τις εκλογικές περιφέρειες.
Σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη, ο κ. Δημητρίου είπε ότι πλην της Λευκωσίας, στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες δεν εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα.
Όσον αφορά την ένταση στη Λευκωσία, ανέφερε ότι το θέμα το χειρίζεται ο Έφορος Εκλογής Περιφέρειας Λευκωσίας Μάριος Παναγίδης, ο οποίος έστειλε την Τετάρτη επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, ζητώντας τη θέση του.
Πρόσθεσε παράλληλα ότι υπήρξε σήμερα διαβεβαίωση από τη Νομική Υπηρεσία πως εντός της ημέρας θα υπάρξει απάντηση. Ακόμη όμως και αν δεν κλείσει το ζήτημα με το ψηφοδέλτιο της Λευκωσίας σήμερα, το τυπογραφείο θα έχει αρκετή δουλειά για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων των υπόλοιπων εκλογικών περιφερειών, είπε ο Βοηθός Γενικός Έφορος Εκλογών.
Κατά τα άλλα, ο κ. Δημητρίου είπε ότι η εξέταση των δειγμάτων των ψηφοδελτίων κύλησε ομαλά, με εξαίρεση σε ό,τι αφορά στο όνομα ενός υποψηφίου στη Λεμεσό.
Σύμφωνα πάντως με τον κ. Δημητρίου, το θέμα είναι ξεκάθαρο για την Υπηρεσία Εκλογών, καθώς τόσο τα έγγραφα που κατέθεσε ο συγκεκριμένος υποψήφιος την Τετάρτη, όσο και τα έγγραφα στο Αρχείο Πληθυσμού παραπέμπουν στο ονοματεπώνυμο που έχει αποτυπωθεί στο ψηφοδέλτιο.
Ο κ. Δημητρίου ρωτήθηκε τέλος και για τις ενστάσεις που διατύπωσε η Συμμαχία Πολιτών για το λογότυπο του ψηφοδελτίου του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών. «Για εμάς εδώ στο Υπουργείο είναι ξεκάθαρο ποια είναι η επωνυμία του συνδυασμού για το οποίο γίνεται αναφορά», είπε ο κ. Δημητρίου, καθώς η επωνυμία «Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών» είναι πολύ διαφορετική από τη «Συμμαχία Πολιτών».
Ως προς το ζήτημα του χρώματος που έθεσε η Συμμαχία Πολιτών, ο κ. Δημητρίου είπε ότι η εκτύπωση είναι ασπρόμαυρη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:57

Τελευταιες Ειδησεις

04 Δεκεμβρίου
Βαθιά ευγνωμοσύνη Πάπα Φραγκίσκου προς Πρόεδρο και λαό της Κύπρου σε χειρόγραφο μήνυμά του
14:50
Σύλληψη υπόπτου στα κατεχόμενα που φέρεται να έχει σχέση με τα ροζ βίντεο
14:34
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για υποστελέχωση Νοσοκομείου Π. Χρυσοχούς και αστυνομικού σταθμού
14:11
Σε 49 σημεία θα λειτουργήσουν αύριο Κυριακή 5 Δεκεμβρίου μονάδες δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test κορονοϊού
13:44
ΕΔΕΚ: Οι αντιδράσεις της Τουρκίας στην αδειοδότηση του τεμαχίου 5 της ΑΟΖ αποδεικνύουν τις πραγματικές της προθέσεις
13:25
Σ.Στεφάνου: Η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τα μηνύματα οικουμενικού χαρακτήρα τα οποία έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος
13:04
Συνεχίζεται η εφαρμογή του εξοπλιστικού προγράμματος της Εθνικής Φρουράς, λέει ο ΥΠΑΜ
12:51
Λαμβάνονται μέτρα για τερματισμό της ρύπανσης σε περιοχές της Κύπρου, είπε ο Κ. Καδής
12:29
Χωρίς μάσκα και αρνητικό τέστ δεν μπαίνει κανείς στις τάξεις δηλώνει στο ΡΙΚ ο υπουργός Παιδείας. Στόχος τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά και ασφαλή
12:10
Αυστραλία: Η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται
11:54
Εξετάζονται δύο ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στην Αθήνα
11:36
Δεν επιβεβαιώνονται ισχυρισμοί του υπόπτου στην υπόθεση εξαφάνισης 2 γυναικών για κακοποίησή του
11:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand