Εξαγωγές εσπεριδοειδών από τα Κατεχόμενα

Μετά από 15 χρόνια, για πρώτη φορά η «Cypfruvex Ltd» (“κρατική” εταιρεία εμπορίας πορτοκαλιών) έκανε εξαγωγές εσπεριδοειδών στη Βρετανία και την Ολλανδία, με τον "πρόεδρο" της εταιρείας να δηλώνει στην Κίπρις ότι ενόσω υπάρχει ποιότητα στα προϊόντα, τα «εμπάργκο» εξουδετερώνονται.

Ο Κεμάλ Σαϊγκιλί είπε ότι οι εργασίες της «Cypfruvex Ltd» βρίσκονται σε καλό δρόμο και το “διοικητικό συμβούλιο” έχει υπογράψει κάποιες σημαντικές συμφωνίες μέσα από τις οποίες προβλέπεται η εκμετάλλευση όλης της ποσότητας των εσπεριδοειδών που παράγονται στα κατεχόμενα.
Πρόσθεσε ότι λόγω της κρίσης ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία, υπήρξαν δυσκολίες στην εξεύρεση αγορών για διάθεση των προϊόντων τους, με αποτέλεσμα το 99% της περσινής σοδειάς γκρέιπφρουτ να μετατραπεί σε χυμό. Η δε σοδειά λεμονιών έχει σταλεί στην Τουρκία στην οποία υπήρξε παγετός, ενώ 25.000 τόνοι μανταρίνια έχουν σταλεί σε διάφορες αραβικές χώρες και κυρίως στο Ιράκ.
Στην «Cypfruvex Ltd» εργάζονται 150 άτομα για τα οποία υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τις εισφορές τους στο “ταμείο” προνοίας και το “ταμείο” κοινωνικών ασφαλίσεων, το οποίο όμως έχει πλέον επιλυθεί, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η «εταιρεία» αναμένει οφειλές από το “κράτος” και από τα προϊόντα που πωλήθηκαν ύψους 16 εκ Τ.Λ. (4,7 εκ ευρώ περίπου). Η ποιότητα ανοίγει όλες τις πόρτες, σύμφωνα με τον Σαϊγκιλί που σημείωσε ότι στόχος τους είναι οι εξαγωγές προς την Ευρώπη να αγγίξουν το 40% των προϊόντων τους.
Όπως ανέφερε, έχουν εξάγει στην Ολλανδία μανταρίνια τύπου King και πορτοκάλια Valencia, στη Βρετανία πορτοκάλια Valencia και στην Ελβετία και την Ισπανία συμπυκνωμένο χυμό.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:57

Τελευταιες Ειδησεις

07 Δεκεμβρίου
Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ σήμερα στα Ιεροσόλυμα
07:06
Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στο λιμάνι της Λαττάκειας
06:32
CIA: Οι προθέσεις του Πούτιν για την Ουκρανία δεν είναι σαφείς
06:30
Ελεύθερος αφέθηκε ο 'Ελληνας αστυνομικός που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές
06:16
06 Δεκεμβρίου
Σύνολο 9,926 εμβολιασμοί έγιναν τη Δευτέρα
21:28
Covid-19: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλο τον ιδιωτικό τομέα
21:15
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν με Μητσοτάκη- Υπογράμμισαν τη σημασία της αλληλεγγύης στην προώθηση της σταθερότητας στην Ευρώπη
20:58
Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για Κύπρο και άλλες χώρες σε μεταπρογραμματική εποπτεία
20:50
Φον ντερ Λάιεν: Στόχος μας να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού έως τα μέσα του 2022
20:30
Σύλληψη Έλληνα αστυνομικού στον Έβρο από τους Τούρκους – Κινητοποίηση Ελληνικής Αστυνομίας και υπουργείου Εξωτερικών
19:58
Ένας θάνατος και 706 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:52
Συμμετοχή του ΥΠΟΙΚ στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες-Παρουσίαση συμπερασμάτων 11ης Έκθεσης Μεταμνημονιακής Παρακολούθησης
19:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand