Δεν θα είναι υποψήφιος ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Δεν θα είναι υποψήφιος στην εκλογή νέου ηγέτη στο έκτακτο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για "αναγκαιότητα" που προέκυψε λόγω "μη συντροφικών συνθηκών" κατά τις διαδικασίες στην Κεντρική Επιτροπή.

Οι διαδικασίες αυτές ήταν η απόφαση να πάψουν να ισχύουν οι αρμοδιότητες του αρχηγού του κόμματος επί των ηγεσιών των τοπικών οργανώσεων του κόμματος. Ταυτόχρονα, διέρρευσε φάκελος εντός του κόμματος με διάφορα σημεία εναντίον του Νταβούτογλου και υπέρ του Προέδρου Ερντογάν.
Το σύνολο των μέσων ενημέρωσης, εδώ και μέρες κάνει λόγο για διαφωνίες μεταξύ Ερντογάν και Νταβούτογλου και υπογραμμίζει ότι η απομάκρυνση του δεύτερου ήταν επιλογή του πρώτου. Ωστόσο ο Νταβούτογλου, στις δηλώσεις του, φρόντισε να κάνει διάκριση μεταξύ των "μη συντροφικών" συνθηκών εντός του κόμματος και του Ερντογάν.
Χαρακτηριστικά είπε πως θα υπερασπιστεί την "ανθρώπινη και αδελφική" σχέση του με τον Ερντογάν και ότι "κανείς δεν πρόκειται να ακούσει ποτέ από μένα λόγο εναντίον του Προέδρου Ερντογάν".
Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός είπε πως θα συνεχίσει "μέχρι τέλους τον αγώνα για δημοκρατία, ως βουλευτής και στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος", θα εργαστεί για την ενότητα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και ότι από εδώ και πέρα θα υπερασπιστεί το κόμμα και τους ψηφοφόρους του, τη χώρα και τις χώρες που -όπως είπε- προσεύχονται για το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και "συνδέουν την τύχη τους με την τύχη της Τουρκίας".
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, αφού έκανε έναν απολογισμό του έργου του, το οποίο χαρακτήρισε επιτυχές, είπε πως η απόφαση του να αποχωρήσει παρά την πετυχημένη αυτή πορεία οφείλεται στις "αρχές" που -όπως είπε- έχει. "Ποτέ δεν απαίτησα θέσεις τις οποίες δεν αξίζω", είπε, τονίζοντας ότι "θέλω να γνωρίζω ότι οι σύντροφοί μου είναι μαζί μου. Αυτά που συνέβησαν στην Κεντρική Επιτροπή, από πλευράς μεθόδου, δεν συμβαδίζουν με την έννοια της συντροφικότητας".
Σύμφωνα με τον ίδιο, "προκειμένου να αλλάξει ο σύντροφος, προτίμησα να αλλάξει ο αρχηγός".

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:57

Τελευταιες Ειδησεις

30 Νοεμβρίου
ΠτΔ: Βασική αιτία των αυξημένων μεταναστευτικών ροών προς την Κύπρο είναι η Τουρκία
20:50
Ψηφιακή εκπαίδευση και εμπλοκή νέων στην κοινωνία των πολιτών συζήτησε στις Βρυξέλλες ο ΥΠΠΑΝ
20:33
Τρείς θάνατοι και 613 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τρίτη
20:06
ΓΓ ΝΑΤΟ: Η Ρωσία θα καταβάλει «υψηλό τίμημα» αν χρησιμοποιήσει βία εναντίον της Ουκρανίας
19:34
Ο Πούτιν δεν έχει αποφασίσει αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία το 2024
19:33
Στα 22 τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στο Ην. Βασίλειο
19:18
Πρόσβαση στον κατώτατο μισθό για όλους και χωρίς εξαιρέσεις, λέει ο ΓΓ της ΠΕΟ
19:12
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε Άγιο Αμβρόσιο – Πάχνα
18:56
Συνάντηση αύριο Κύπρου, Ιορδανίας και Ελλάδας για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας
18:46
Αύξηση 13% κατέγραψαν τον Οκτώβριο οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία
18:30
Ανησυχία ΑΣΔΥΚ για μισθολογικές αυξήσεις και υποχρεωτικό εμβολιασμό
17:58
Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι εγγυήτρια στην Κύπρο, λέει το τουρκικό ΥΠΑΜ
17:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand