Δεν θα είναι υποψήφιος ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Δεν θα είναι υποψήφιος στην εκλογή νέου ηγέτη στο έκτακτο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για "αναγκαιότητα" που προέκυψε λόγω "μη συντροφικών συνθηκών" κατά τις διαδικασίες στην Κεντρική Επιτροπή.

Οι διαδικασίες αυτές ήταν η απόφαση να πάψουν να ισχύουν οι αρμοδιότητες του αρχηγού του κόμματος επί των ηγεσιών των τοπικών οργανώσεων του κόμματος. Ταυτόχρονα, διέρρευσε φάκελος εντός του κόμματος με διάφορα σημεία εναντίον του Νταβούτογλου και υπέρ του Προέδρου Ερντογάν.
Το σύνολο των μέσων ενημέρωσης, εδώ και μέρες κάνει λόγο για διαφωνίες μεταξύ Ερντογάν και Νταβούτογλου και υπογραμμίζει ότι η απομάκρυνση του δεύτερου ήταν επιλογή του πρώτου. Ωστόσο ο Νταβούτογλου, στις δηλώσεις του, φρόντισε να κάνει διάκριση μεταξύ των "μη συντροφικών" συνθηκών εντός του κόμματος και του Ερντογάν.
Χαρακτηριστικά είπε πως θα υπερασπιστεί την "ανθρώπινη και αδελφική" σχέση του με τον Ερντογάν και ότι "κανείς δεν πρόκειται να ακούσει ποτέ από μένα λόγο εναντίον του Προέδρου Ερντογάν".
Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός είπε πως θα συνεχίσει "μέχρι τέλους τον αγώνα για δημοκρατία, ως βουλευτής και στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος", θα εργαστεί για την ενότητα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και ότι από εδώ και πέρα θα υπερασπιστεί το κόμμα και τους ψηφοφόρους του, τη χώρα και τις χώρες που -όπως είπε- προσεύχονται για το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και "συνδέουν την τύχη τους με την τύχη της Τουρκίας".
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, αφού έκανε έναν απολογισμό του έργου του, το οποίο χαρακτήρισε επιτυχές, είπε πως η απόφαση του να αποχωρήσει παρά την πετυχημένη αυτή πορεία οφείλεται στις "αρχές" που -όπως είπε- έχει. "Ποτέ δεν απαίτησα θέσεις τις οποίες δεν αξίζω", είπε, τονίζοντας ότι "θέλω να γνωρίζω ότι οι σύντροφοί μου είναι μαζί μου. Αυτά που συνέβησαν στην Κεντρική Επιτροπή, από πλευράς μεθόδου, δεν συμβαδίζουν με την έννοια της συντροφικότητας".
Σύμφωνα με τον ίδιο, "προκειμένου να αλλάξει ο σύντροφος, προτίμησα να αλλάξει ο αρχηγός".

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:56

Τελευταιες Ειδησεις

09 Δεκεμβρίου
Τις πιθανές «επιλογές» στις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια θα εξετάσει το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
15:34
Κατασκευές: Ανοδικά οι άδειες οικοδομής, πτώση στην αξία το ενιάμηνο
15:14
Σχέδιο δράσης για στήριξη της συνδεσιμότητας στην ΕΕ ζητά η Κύπρος
15:06
Ανοιχτοί για όλα τα οχήματα οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος
14:37
Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Παρασκευή
14:27
Κυπριακό, μεταναστευτικό και πανδημία ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν Αναστασιάδης και Σάντσεθ
14:15
Πιθανότητα «πολύ μεγαλύτερης» κορύφωσης κρουσμάτων και νοσηλειών Covid στο ΗΒ λόγω της Όμικρον
14:10
Μικρά κέρδη στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
14:06
Θα προωθηθεί η ίδρυση Ινστιτούτου Καρκίνου στην Κύπρο
14:00
CDC Αφρικής: Ίσως χρειαστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός-Χωρίς εμβολιασμούς η Ερυθραία
13:49
Ημερίδα Κολύμβησης
13:40
Το πολυασφαλιστικό μπαίνει από την πίσω πόρτα στο ΓΕΣΥ καταγγέλει ο Γενικός Ελεγκτής
13:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand