Συνολικά 494 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 56 έδρες

Ολοκληρώθηκε στις 12:30  η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές, καθώς και οι υποψηφιότητες των αντιπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων, ενόψει της ψηφοφορίας της 22 Μαΐου.

Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση του Εφόρου, υποβλήθηκαν 494 υποψηφιότητες-αριθμός ρεκόρ καθώς στις προηγούμενες είχαν ανέλθει στις 412, 180 υποψηφιότητες στη Λευκωσία, 29 στην Κερύνεια, 89 στην Αμμόχωστο, 51 στη Λάρνακα, 106 στη Λεμεσό και 39 στην Πάφο.
Με πλήρεις συνδυασμούς σε όλες τις επαρχίες κατέρχονται στις Βουλευτικές εκλογές, τα κόμματα, ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Συμμαχία Πολιτών, Αλληλεγγύη.
Με μη πλήρεις συνδυασμούς κατέρχονται στις Βουλευτικές εκλογές, η Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης, το Κόμμα για τα Ζώα, το ΕΛΑΜ,  η Πνοή Λαού και το Κοινωνικό Κίνημα Σημαία.
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα υπέβαλαν οι: Κώστας Κυριάκου Ούτοπος, Γεώργιος Χριστοφόρου, Αντρέας Ευστρατίου, Λουκάς Σταύρου, Κώστας Λοιζίδης και Κωνσταντίνος Παναγή.
Η υποβολή των υποψηφιοτήτων στον Έφορο Εκλογής Περιφέρειας Λευκωσίας πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» και για τις υπόλοιπες Επαρχίες, στα γραφεία των Επάρχων. Για την Επαρχία Κερύνειας, οι υποψηφιότητες υποβάλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου εδρεύει ο Έφορος Εκλογής Περιφέρειας Κερύνειας.
Κάθε υποψηφιότητα υποβλήθηκε και υπογράφτηκε από τέσσερις εκλογείς της οικείας εκλογικής περιφέρειας, εκ των οποίων οι δυο υπέγραψαν ως προτείνοντες και οι άλλοι δύο ως υποστηρίζοντες.
Για κάθε υποψηφιότητα κατατέθηκε ως παράβολο το ποσό των €500, το οποίο επιστρέφεται μετά τις εκλογές σε όσους εκλέγονται ή συγκεντρώνουν το 1/3 του εκλογικού μέτρου.
Ακολούθως, την Παρασκευή, 6 Μαΐου, αναμένεται να εκδοθεί το διάταγμα του υπουργού Εσωτερικών για την υποδιαίρεση των εκλογικών τμημάτων και τον καθορισμό των εκλογικών κέντρων.
Η δημοσίευση της γνωστοποίησης για την κατανομή των εκλογέων στα εκλογικά κέντρα θα γίνει την Παρασκευή, 13 Μαΐου.
Η υπόδειξη υποψηφίων για τις θρησκευτικές ομάδες των Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων έγινε στο Γραφείο του Εφόρου Εκλογής Αντιπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων (Υπουργείο Εσωτερικών).

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:57

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.