Συνολικά 494 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 56 έδρες

Ολοκληρώθηκε στις 12:30  η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές, καθώς και οι υποψηφιότητες των αντιπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων, ενόψει της ψηφοφορίας της 22 Μαΐου.

Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση του Εφόρου, υποβλήθηκαν 494 υποψηφιότητες-αριθμός ρεκόρ καθώς στις προηγούμενες είχαν ανέλθει στις 412, 180 υποψηφιότητες στη Λευκωσία, 29 στην Κερύνεια, 89 στην Αμμόχωστο, 51 στη Λάρνακα, 106 στη Λεμεσό και 39 στην Πάφο.
Με πλήρεις συνδυασμούς σε όλες τις επαρχίες κατέρχονται στις Βουλευτικές εκλογές, τα κόμματα, ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Συμμαχία Πολιτών, Αλληλεγγύη.
Με μη πλήρεις συνδυασμούς κατέρχονται στις Βουλευτικές εκλογές, η Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης, το Κόμμα για τα Ζώα, το ΕΛΑΜ,  η Πνοή Λαού και το Κοινωνικό Κίνημα Σημαία.
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα υπέβαλαν οι: Κώστας Κυριάκου Ούτοπος, Γεώργιος Χριστοφόρου, Αντρέας Ευστρατίου, Λουκάς Σταύρου, Κώστας Λοιζίδης και Κωνσταντίνος Παναγή.
Η υποβολή των υποψηφιοτήτων στον Έφορο Εκλογής Περιφέρειας Λευκωσίας πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» και για τις υπόλοιπες Επαρχίες, στα γραφεία των Επάρχων. Για την Επαρχία Κερύνειας, οι υποψηφιότητες υποβάλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου εδρεύει ο Έφορος Εκλογής Περιφέρειας Κερύνειας.
Κάθε υποψηφιότητα υποβλήθηκε και υπογράφτηκε από τέσσερις εκλογείς της οικείας εκλογικής περιφέρειας, εκ των οποίων οι δυο υπέγραψαν ως προτείνοντες και οι άλλοι δύο ως υποστηρίζοντες.
Για κάθε υποψηφιότητα κατατέθηκε ως παράβολο το ποσό των €500, το οποίο επιστρέφεται μετά τις εκλογές σε όσους εκλέγονται ή συγκεντρώνουν το 1/3 του εκλογικού μέτρου.
Ακολούθως, την Παρασκευή, 6 Μαΐου, αναμένεται να εκδοθεί το διάταγμα του υπουργού Εσωτερικών για την υποδιαίρεση των εκλογικών τμημάτων και τον καθορισμό των εκλογικών κέντρων.
Η δημοσίευση της γνωστοποίησης για την κατανομή των εκλογέων στα εκλογικά κέντρα θα γίνει την Παρασκευή, 13 Μαΐου.
Η υπόδειξη υποψηφίων για τις θρησκευτικές ομάδες των Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων έγινε στο Γραφείο του Εφόρου Εκλογής Αντιπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων (Υπουργείο Εσωτερικών).

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:57

Τελευταιες Ειδησεις

08 Δεκεμβρίου
Χαμηλή ορατότητα και συσσώρευση νερού στους αυτοκινητοδρόμους λόγω βροχόπτωσης
08:27
Επαφή κρούσματος ο Γκουτέρες. Θα τεθεί σε απομόνωση για μερικές ημέρες
07:14
Aστυνομία: Συνέλαβε   41χρονο κάτοικο Λευκωσίας για το Κορωνοπάρτι της Ίννειας
07:09
Εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας και οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο στην συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν στο Σότσι
06:45
ΗΠΑ : Η Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίνει σχέδιο νόμου για την αύξηση του ορίου του χρέους, το στέλνει στη Γερουσία
06:42
Σε δύσκολη θέση η Ντάουνινγκ Στριτ μετά από αποκαλύψεις για πάρτι εν μέσω lockdown
06:37
ΚΟΑ : Τι ισχύει για γυμναστήρια και σχολές χορού
06:32
ΠΟΥ: «Δεν υπάρχει λόγος» να αμφιβάλουμε ότι τα εμβόλια προστατεύουν από την Όμικρον
06:25
Εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν θα διευρυνθεί προς ανατολάς ζήτησε o Πούτιν από τον Μπάιντεν
06:24
Μπάιντεν: Οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία αν κλιμακώσει την κατάσταση στην Ουκρανία
06:18
07 Δεκεμβρίου
Διεθνές Δικαστήριο: Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να σταματήσουν «την επιδείνωση» της διαφοράς τους
21:51
Φον ντερ Λάιεν: Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που εργαλειοποιούν τις ελπίδες και τις ζωές των ανθρώπων
21:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand