Μειώθηκαν τα ποσοστά ανεργία το Μάρτιο

Μείωση στα ποσοστά της ανεργίας σημειώνεται κατά το μήνα Μάρτιο του 2016 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015 δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «η Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που είναι προκαταρκτικά, κατά το μήνα Μάρτιο 2016 η ανεργία στην Κύπρο ανήλθε στο 12,1% και μειώθηκε 4,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι. Σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2016 το ποσοστό μειώθηκε κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών μειώθηκε κατά 6,2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το Μάρτιο του 2015. Οι μεγαλύτερες αριθμητικές μειώσεις κατά τομέα οικονομικής δραστηριότητας σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2015 παρουσιάστηκαν στους τομείς των κατασκευών, των ξενοδοχείων, του εμπορίου, της μεταποίησης και της δημόσιας διοίκησης».

Ερωτηθείς αν αυτά τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν την πορεία της κυπριακής οικονομίας, ο Εκπρόσωπος είπε «και την πορεία της κυπριακής οικονομίας αλλά και την κατάσταση πραγμάτων διότι οι αριθμοί που έχω να φέρει αφορούν συμπολίτες μας και είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει αυτή η μείωση.

Μετά από μια δύσκολη περίοδο τριών χρόνων βλέπουμε αυτή την πτωτική τάση και το συγκεκριμένο θέμα είναι κάτι που απασχολεί καθημερινά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί με στόχο να φτάσουμε σε μονοψήφιο αριθμό όσον αφορά τους ανέργους. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η προσπάθεια και να μην υπάρξει εφησυχασμός ακριβώς για να πετύχομε αυτό που θέλω να πιστεύω είναι συλλογικός στόχος».

Ερωτηθείς για το θέμα της ανάπτυξης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι είναι θέμα συνυφασμένο με την ανεργία, αφού «μέσα από την ανάπτυξη θα έλθει η μείωση της ανεργίας και για όλα αυτά γίνεται προσπάθεια, η οποία φέρνει αποτελέσματα».

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:57

Τελευταιες Ειδησεις

02 Δεκεμβρίου
Αυξήθηκε παγκοσμίος η εμπιστοσύνη στην επιστήμη και τους επιστήμονες
09:39
Ζημιές στο Δημοτικό Δευτεράς από φωτιά που φαίνεται να τέθηκε κακόβουλα
09:24
Σήμερα η νεκροτομή επί της σωρού του 77χρονου που απεβίωσε σε ταξί
09:18
Πρόβλημα στον τουρισμό δημιουργεί η μετάλλαξη "Ομικρο"
09:13
Σοβαρές συμπλοκές και πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα
09:06
Έκρηξη βόμβας σε δημοτικό της Λεμεσού - Δεν εξερράγη δεύτερη
08:57
Το Μάρτιο η "Moderna" θα έχει έτοιμη ενισχυτική δόση που θα καλύπτει την "Ομικρον"
08:49
Με μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού οι συναντήσεις του Πάπα με το κοινό
08:43
Στο Υπουργικό τηλεργασία, αναστολή εκδηλώσεων σχολείων - εφεδρειών, αυστηρότερα μέτρα σε πύλες εισόδου
07:54
Φθάνει το απόγευμα για μια ιστορική επίσκεψη ο Πάπας Φραγκίσκος
07:47
01 Δεκεμβρίου
Πούτιν: Εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν θα συνεχίσει την προώθησή του προς ανατολάς
21:14
Πιο ισχυρές από ποτέ οι σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ, είπε ο ΥΠΕΞ σε εκδήλωση για τη γιορτή Hanukkah
21:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand