Βουλευτικές: Οι δηλώσεις μετά την υποβολή υποψηφιοτήτων

Σε δηλώσεις προέβησαν αμέσως μετά την υποβολή υποψηφιοτήτων οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων και συνδυασμών.

Κρίσιμη χαρακτήρισε την επόμενη πενταετία για την Κύπρο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
Σε δήλωση μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του ΔΗΣΥ, ο κύριος Νεοφύτου σημείωσε ότι το κόμμα έχει θέσει τρεις βασικούς στόχους.
Ο πρώτος στόχος είπε είναι η πλήρης στήριξη στον πρόεδρο Αναστασιάδη στις προσπάθειες για την εξεύρεση μίας σωστής λύσης για απαλλαγή από την τουρκική κατοχή.
Δεύτερος στόχος πρόσθεσε, είναι η διατήρηση της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης για να καταστεί εφικτή η προσέλκυση επενδύσεων, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Τόνισε ότι η περαιτέρω μείωση της ανεργίας και η στήριξη των ευάλωτων ομάδων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το ΔΗΣΥ.
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου σημείωσε ότι ο τρίτος στόχος είναι η υλοποίηση ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και η προσαρμογή του κράτους στις πραγματικές απαιτήσεις των πολιτών.
Τόνισε επίσης ότι ο ΔΗΣΥ δεν έπαιξε ποτέ και δεν θα παίξει με τον λαϊκισμό και τις ανέξοδες υποσχέσεις.
Παράλληλα σημείωσε ότι η αποχή επιβραβεύει τις πρακτικές και τις νοοτροπίες που οδήγησαν τη χώρα ένα βήμα πριν την καταστροφή.
Ο κύριος Νεοφύτου τόνισε ότι στις επικείμενες εκλογές, ο λαός καλείται να επιλέξει μεταξύ του δρόμου της σταθερής προοπτικής και του δρόμου που οδηγεί προς τα πίσω.

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ, εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.
Τους κατηγόρησε για αλαζονεία, έπαρση και για αντιλαϊκές πολιτικές.
Σήμερα είπε, με την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι μέρα δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι η κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας θα είναι στις 22 Μαΐου, όταν ο λαός θα αποφασίσει και θα στείλει στη Βουλή εκείνους που πιστεύει ότι θα τον εκπροσωπήσουν.
Κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές, υποδεικνύοντας ότι, είναι η ώρα που παρέχεται σε όλους τους πολίτες, η δυνατότητα να καθορίσουν το μέλλον του τόπου.
Ο κύριος Κυπριανού τόνισε ότι η αποχή ενισχύει τις αντιλαϊκές πολιτικές, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία των κυβερνώντων.
Σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ καταθέτει τη συνολική του πρόταση, με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο και έμπειρα πολιτικά στελέχη,  νέους επιστήμονες και ανθρώπους με γνώσεις και διάθεση να εργαστούν άοκνα και με ανιδιοτέλεια.

Οι υποψήφιοι του ΔΗΚΟ στέκονται ενώπιον του λαού στέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να πάρουμε την Κύπρο μπροστά, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.
Για να πάρουμε όμως την Κύπρο μπροστά, πρόσθεσε,  πρέπει να διεκδικήσουμε μια σωστή λύση και να προστατεύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία.
Ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης ότι πρέπει να επιτευχθεί ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να αρθούν οι αδικίες και να αποκατασταθούν οι πολίτες που πλήρωσαν βαρύ κόστος για την οικονομική κρίση.
Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να υπάρχει κοινωνική συνοχή, διαφάνεια και λογοδοσία.
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι χρειάζεται ένα ισχυρό κέντρο για να τα βάλει με την αλαζονεία του διπολισμού, και για να διαλύσει το κατεστημένο.

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα της ΕΔΕΚ θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της για να διασφαλίσει την ισονομία, την αξιοκρατία και κυρίως να δώσει μάχες για να προασπίσει την προοπτική και την ασφάλεια στη νέα γενιά, τόνισε ο Μαρίνος Σιζόπουλος κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων.
Σημείωσε ότι βασικός στόχος είναι μέσα από τη δημοκρατική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και την αντιμετώπιση των σοβαρών επιπτώσεων από την οικονομική κρίση, να δημιουργηθούν όλες οι συνθήκες για μια ουσιαστική ανάπτυξη στην κυπριακή οικονομία.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης τόνισε ότι το Κίνημα όχι μόνο δεν έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα αλλά αγωνίζεται για να βγουν στην φόρα, προκειμένου να τύχουν αντιμετώπισης.
Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών είπε, θα συνεχίσει να είναι η φωνή των πολιτών, η φωνή της αλήθειας και της δικαιοσύνης.
Σημείωσε ότι ο κάθε πολίτης έχει ρόλο και ευθύνη υπογραμμίζοντας ότι με την αποχή δεν έρχεται η αλλαγή.

Κάλεσμα στους πολίτες να εμπιστευθούν και να στηρίξουν την Συμμαχία Πολιτών για να ανατραπεί το παλαιοκομματικό κατεστημένο της διαπλοκής και της διαφθοράς, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Γιώργος Λιλλήκας.
Ο κύριος Λιλλήκας σημείωσε ότι με πολιτικό ήθος, καθαρά χέρια και ριζοσπαστικές προτάσεις, η Συμμαχία Πολιτών στοχεύει στη μεταρρύθμιση του Κράτους και του πολιτικού συστήματος και στην καθιέρωση της συμμετοχικής δημοκρατίας, δίνοντας στους πολίτες εξουσία και ουσιαστικό ρόλο.
Είναι ώρα είπε, να σταθούμε στα πόδια μας, να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια,  να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων της Κύπρου και να δώσουμε ξανά ελπίδα στους νέους.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, εξέφρασε την αισιοδοξία της εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαΐου.
Τόνισε ότι, οι βουλευτικές εκλογές έχουν τεράστια σημασία για τον τόπο λόγω και της φάσης που διέρχεται το κυπριακό αλλά και της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί ανάμεσα στον κόσμο. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο λαός θα εκτιμήσει την προσπάθεια του Κινήματος και θα στηρίξει την Αλληλεγγύη.

Την πεποίθηση ότι το Κόμμα για τα Ζώα θα είναι στη νέα Βουλή, εξέφρασε ο Επαρχιακός Γραμματέας Λευκωσίας του κόμματος Στέλιος Λόρδος.
Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η αποχή στις εκλογές θα είναι μεγάλη.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θέτει μια υποψηφιότητα με καθαρά χέρια και καθαρή συνείδηση δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.
Καλούμε είπε, όσους βαρέθηκαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του εθνικιστικού κινήματος.

Η Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης στέκεται ενάντια στο κατεστημένο, δήλωσε κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Μιχαήλ Μηνάς.
Κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν, τονίζοντας ότι εάν δεν το πράξουν είναι σαν να αφήνουν το ίδιο κατεστημένο σύστημα να διαιωνίζεται.

Η αποχή είναι χαμένη ψήφος τόνισε ο επικεφαλής της Πνοής Λαού Άθως Κοιρανίδης.

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Κινήματος Σημαία Σταύρος Αλαμπρίτης δήλωσε ότι το Κίνημά εκπροσωπεί τους βιοπαλαιστές και τους αδικημένους και εξέφρασε τη βεβαιότητά για την παρουσία του Κινήματος στη νέα Βουλή.

Συντάκτες: Παναγιώτης Γιωργαλλής, Γιώργος Αβραάμ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:57

Τελευταιες Ειδησεις

01 Δεκεμβρίου
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για «οικονομικό πόλεμο» κατά της Αυστραλίας
08:57
Στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής η χορήγηση των Ολυμπιακών Υποτροφιών για το «Παρίσι 2024»
08:54
Η Πολωνία παρατείνει την απαγόρευση της πρόσβασης στα σύνορα
08:43
Καρολίνα Στυλιανού:Ανησυχία για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκε κυρίως στα δημοτικά σχολεία
08:21
Πραγματοποιείται σήμερα η πρώτη τριμερής συνάντηση των υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ιορδανίας και Ελλάδας
08:04
Συνέρχεται το απόγευμα, το πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ - Στην ατζέντα και οι προεδρικές εκλογές 2023
08:00
Μακελειό σε λύκειο του Μίσιγκαν -15χρονος άνοιξε πυρ στο σχολείο του
07:58
Στην Κύπρο αύριο ο Ποντίφικας
07:57
ΑΣΔΥΚ:Στο στόχαστρο της κυβέρνησης το προσωπικό παροχής υπηρεσιών υγείας, μέλη της αστυνομίας, πυροσβεστικής και Ε.Φ.
07:54
Ακόμα δυο συλλήψεις για τα επεισόδια σε γήπεδο στην Πάφο
07:45
Άγνωστοι διέρρηξαν κατοικία στο χωριό Κονιά - Έφυγαν με λεία ένα στρατιωτικό τυφέκιο, γεμιστήρες, κυνηγετικά όπλα και χρυσαφικά
07:03
Έντονα παράπονα από συγγενείς 77χρονου ο οποίος απεβίωσε μέσα σε ταξί καθ' οδόν προς το νοσοκομείο Πάφου
07:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand