Αποδέχθηκε την υποδοχή ασυνόδευτων παιδιών στη Βρετανία ο Κάμερον

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον φάνηκε να υπαναχωρεί από την αρχική άρνησή του να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που βρίσκονται ήδη σε καταυλισμούς επί ευρωπαϊκού εδάφους, ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι «σε συζητήσεις» για να δει πώς μπορεί να παράσχει βοήθεια σε αυτά τα παιδιά.

Από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ο κ. Κάμερον είπε ότι η κυβέρνηση θα ρωτήσει τις αυτοδιοικητικές αρχές κατά πόσο είναι σε θέση να δεχθούν περισσότερα παιδιά από καταυλισμούς στην Ευρώπη.

Όπως σημείωσε, η Βρετανία έχει ήδη υποδεχθεί ευάλωτα προσφυγόπουλα από τον καταυλισμό του Καλαί στη γαλλική ακτή της Μάγχης, τα οποία είχαν οικογένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόσθεσε ότι τώρα θα αναζητηθούν τρόποι επιτάχυνσης αυτής της διαδικασίας.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζήτηση με την οργάνωση αρωγής Save the Children για την εύρεση του καλύτερου τρόπου παροχής βοήθειας σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ευρώπη.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι η Βρετανία δε θα δεχθεί πρόσφυγες που έφτασαν στην Ευρώπη μετά από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ώστε να μην ενθαρρύνει το ταξίδι των προσφύγων προς την ήπειρο.

Ο κ. Κάμερον είχε δεχθεί έντονες πιέσεις από βουλευτές, ακόμα και του κόμματός του, καθώς και από τη Βουλή των Λόρδων ώστε να επιτρέψει την έλευση στη Βρετανία μικρών προσφύγων από ευρωπαϊκούς καταυλισμούς. Μέχρι τώρα η βρετανική κυβέρνηση εξέταζε μόνο περιπτώσεις ανήλικων προσφύγων που βρίσκονταν σε καταυλισμούς σε χώρες που συνορεύουν με τη Συρία.

Η πίεση εντάθηκε μετά από την υποβολή πρότασης από τον Λόρδο Νταμπς, ο οποίος είχε έρθει ως πρόσφυγας στη Βρετανία από την Τσεχοσλοβακία για να γλιτώσει από τους ναζί, η κυβέρνηση να δεχθεί 3.000 ασυνόδευτα παιδιά με καταγωγή από τη Συρία από προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ευρώπη. Η αρχική πρόταση είχε απορριφθεί με μικρή πλειοψηφία από τη Βουλή των Κοινοτήτων. Νεότερη τροποποίηση της πρότασης, που δεν προσδιορίζει συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων δεν απορρίφθηκε από τον Πρωθυπουργό.

Πηγή: Αθανάσιος Γκαβός, ΡΙΚ Βρετανία

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:57

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.