Λευκωσία και Αθήνα συντονίζονται στο Κυπριακό - Συνάντηση ΠτΔ με Τσίπρα και Παυλόπουλο

Δρόμος αντοχής και όχι ταχύτητας είναι η πορεία για επίλυση του Κυπριακού,  δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας , Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Αλέξης Τσίπρας  σημείωσε πως για να είναι βιώσιμη η λύση του Κυπριακού πρέπει να είναι πάνω από όλα δίκαιη. Επισήμανε ακόμα ότι η στενή συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου και η προώθηση πρωτοβουλιών έχουν αναδείξει τις δύο χώρες σε πυλώνα σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή. Ο ρόλος αυτός, πρόσθεσε, βοηθά ώστε να δούμε με καλύτερους όρους και την προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού, πάντα επί τη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη την Ελλάδα καθότι, όπως είπε, επιτέλους κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο αβεβαιότητας και δυσκολιών για την οικονομία. Προανήγγειλε ότι στη συνάντηση θα συζητούσε με τον πρωθυπουργό το  ρόλο που μέχρι στιγμής μπορεί να διαδραματίσουν Ελλάδα και Κύπρος, συνεργαζόμενες. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τη συνάντηση που είχε στην Κωνσταντινούπολη με τον Ταγίπ Ερντογαν.

CjSMON XIAE4fa .jpg large

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Παυλόπουλος δήλωσε ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι απολύτως ταυτισμένες σε ό,τι αφορά τη λύση του κυπριακού  η οποία θα βασίζεται στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και στο ευρωπαικό κεκτημένο. Ο κύριος Παυλόπουλος τόνισε ότι στην Κύπρο, ως κυρίαρχη χώρα, δεν μπορούν να υπάρχουν στρατεύματα κατοχής ή εγγυήτριες δυνάμεις και αυτό, πρόσθεσε, η Αθήνα, το καθιστά σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις.
 Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι πρέπει να σταματήσουν οι τακτικισμοί από την τουρκοκυπριακή πλευρά και να δοθούν απαντήσεις στα ζητήματα των εδαφικών προσαρμογών και των εγγυητριών δυνάμεων, προκειμένου να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό. Επανέλαβε ότι για να γίνει αποδεκτή η λύση από τους Κυπρίους, Ελληνοκύπριους και  Τουρκοκύπριους, πρέπει να διασφαλιστεί το κοινοτικό κεκτημένο και τα όσα προβλέπονται στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.
 Επισήμανε παράλληλα ότι σε κανένα σύγχρονο κράτος δεν νοείται η προσφορά εγγυήσεων από άλλες χώρες. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εξέφρασε παράλληλα την ευγνωμοσύνη του ελληνισμού της Κύπρου για τις θέσεις που προτάσσει η Ελλάδα και οι οποίες ενισχύουν τις δικές του προσπάθειες.

Πηγ: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:39

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Στις Βρυξέλλες 22 νέοι Κύπριοι διπλωμάτες
09:23
Στάσιμες οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό
09:07
Υπουργός Παιδείας: Σκοπός η αυτοπροστασία των παιδιών
08:59
Πολίτης εντόπισε πτώμα σε αποσύνθεση στη Σωτήρα
06:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.