"Χωρίς το ΔΝΤ, δεν προχωράμε με ελληνικό πρόγραμμα"

Πολύτιμο εταίρο, χωρίς τον οποίο οι Ευρωπαίοι θα είναι δύσκολο να προχωρήσουν με το ελληνικό πρόγραμμα, χαρακτηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε δηλώσεις προσερχόμενος στη συνεδρία του Γιούρογκρουπ στις Βρυξέλλες, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι το ΔΝΤ "κάνει μια πολύ ακριβή καταγραφή του τι συμβαίνει με το ελληνικό πρόγραμμα, αυτό πιστεύουν τα κράτη-μέλη". Ταυτόχρονα, απέκλεισε τα σενάρια να μη βρεθεί λύση για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, παρά τις διαφωνίες για το χρέος.
Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ σημείωσε με έμφαση ότι "βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να λύσουμε αυτές τις διαφορές και να βρούμε μια λύση". Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την πεποίθηση ότι σήμερα θα γίνει ένα βήμα για την εκταμίευση της ελληνικής δόσης, μετά την ακρόαση των ευρημάτων της Τρόικας επί της ελληνικής αξιολόγησης και υπό την προϋπόθεση της τήρησης των προαπαιτουμένων.
Σε σχέση με αυτό καθεαυτό το ζήτημα του χρέους, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ είπε ότι το ζήτημα είναι πολυδιάστατο, πως υπάρχουν πολλές παράμετροι οι οποίες πρέπει να ικανοποιηθούν και πως το σημαντικότερο σημείο είναι "να είναι σε θέση το ελληνικό δημόσιο να αποπληρώνει τις λήξεις των δανείων του", υποσχόμενος ότι οι Υπουργοί Οικονομικών των "19" του Γιούρογκρουπ θα εξετάσουν λεπτομερώς το ζήτημα.
Νωρίτερα, ο κ. Ντάισελμπλουμ, από κοινού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, τον επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις και τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μάριο Μπούτι, συμμετείχαν σε ειδική προγραμματισμένη διάσκεψη για το μέλλον της ζώνης του ευρώ, η οποία δε σχετίζεται με το ελληνικό ζήτημα.

Ανταπόκριση: Θάνος Αθανασίου, Βρυξέλλες

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:39

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.