Αποφασίστηκε υποψηφιότητα Περδίκη για Προεδρία Βουλής

Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών συνεδρίασε το απόγευμα και εξέτασε τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, αποφασίζοντας την περαιτέρω πορεία του Κινήματος.

Καταρχήν, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συνεργασία Πολιτών-Οικολόγων και να προετοιμαστεί το Παγκύπριο Συνέδριο για την καταστατική τροποποίηση και την έγκριση των προγραμματικών θέσεων του Κινήματος.
Επίσης, η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Περδίκη να υποβάλει υποψηφιότητα για την Προεδρία της Βουλής.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η πρόταση βασίζεται στην αντίστοιχη πρόταση που είχαν καταθέσει οι Οικολόγοι το 2011. "Στοχεύει", επισημαίνεται, "στην ενότητα των πολιτικών δυνάμεων πέραν του χώρου των δύο μεγάλων κομμάτων. Αφού το μεγαλύτερο κόμμα, το ΔΗΚΟ, αποποιείται της υποψηφιότητας για την Προεδρία της Βουλής, απομένουν τα υπόλοιπα κόμματα τα οποία είναι περίπου ισοδύναμα στη Βουλή και στην κοινωνία".
Αναφέρεται επίσης ότι ο Γιώργος Περδίκης θέτει την υποψηφιότητά του στη διάθεση των υπολοίπων κομμάτων, στη βάση της πρότασης του 2011, που προνοούσε την εναλλαγή στη μέση της θητείας.
Επίσης, όπως και το 2011, το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών καταθέτει σειρά προτάσεων για την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής.
Σημειώνεται ότι ο κ. Περδίκης είναι ένας από τους βουλευτές με τη μεγαλύτερη εμπειρία στα κοινοβουλευτικά θέματα, "με διαπιστωμένη την πρωταγωνιστική θετική άποψη από τους πολίτες σε σειρά ερευνών της κοινής γνώμης, ένα άτομο που δεν το βαραίνει ούτε καν σκιά για την πολιτική του παρουσία, την τιμιότητα και την εργατικότητα".
Στην ανακοίνωση σημειώνεται περαιτέρω ότι "η πρόταση αυτή δίνει τη δυνατότητα για ένα ισχυρό κέντρο που μπορεί να βάλει φρένο στις διαθέσεις του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ στα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Είναι ώρα για συνεργασία και ωριμότητα από όλες τις δυνάμεις του κέντρου που έχουν υποχρέωση να αφήσουν στην άκρη τις κομματικές ατζέντες, για το ευρύτερο καλό και να δώσουν πειστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:39

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
Απόψε η συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες- Προϋπόθεση για λύση, η απόσυρση του κατοχικού στρατού και η άρση των εγγυήσεων, θα τονίσει ο Κ. Μητσοτάκης στον ΓΓ του ΟΗΕ
21:45
Δικαστήριο στην Ολλανδία επέτρεψε σε έναν 12χρονο να εμβολιαστεί παρά την αντίθεση του πατέρα του
21:36
Βέλγιο: Μαχαίρωσε την πρώην σύζυγό του και την κόρη τους- Συνελήφθη ο δράστης
21:20
Δεν θα χρειάζονται από τις 27 Σεπτεμβρίου αρνητικό αποτέλεσμα τεστ όσα εμβολιασμένα άτομα περνούν από τα οδοφράγματα
20:59
Τη συνδεσιμότητα των αεροπορικών μεταφορών, ήγειρε ο Υπ. Μεταφορών στο Συμβούλιο ΕΕ
20:30
«Μουσική στην πόλη»: Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η συναυλία της Συμφωνικής Οχήστρας Κύπρου αύριο βράδυ (trailer)
20:04
Σταθερά ψηλά τα ημερήσια κρούσματα και θάνατοι από κορoνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο
19:55
Δύο θάνατοι και 145 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:39
Λεμέρ: Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να υπολογίζει» στις ΗΠΑ για την προστασία της
19:19
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η αυριανή προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
19:14
Ερντογάν για ταξίδι στις ΗΠΑ: Δεν ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν – Δεν υποχωρούμε στους S-400
18:55
Χαιρετίζει τη ψήφιση των νόμων για την αγορά ηλεκτρισμού η Υπουργός Ενέργειας
18:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand