Αποφασίστηκε υποψηφιότητα Περδίκη για Προεδρία Βουλής

Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών συνεδρίασε το απόγευμα και εξέτασε τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, αποφασίζοντας την περαιτέρω πορεία του Κινήματος.

Καταρχήν, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συνεργασία Πολιτών-Οικολόγων και να προετοιμαστεί το Παγκύπριο Συνέδριο για την καταστατική τροποποίηση και την έγκριση των προγραμματικών θέσεων του Κινήματος.
Επίσης, η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Περδίκη να υποβάλει υποψηφιότητα για την Προεδρία της Βουλής.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η πρόταση βασίζεται στην αντίστοιχη πρόταση που είχαν καταθέσει οι Οικολόγοι το 2011. "Στοχεύει", επισημαίνεται, "στην ενότητα των πολιτικών δυνάμεων πέραν του χώρου των δύο μεγάλων κομμάτων. Αφού το μεγαλύτερο κόμμα, το ΔΗΚΟ, αποποιείται της υποψηφιότητας για την Προεδρία της Βουλής, απομένουν τα υπόλοιπα κόμματα τα οποία είναι περίπου ισοδύναμα στη Βουλή και στην κοινωνία".
Αναφέρεται επίσης ότι ο Γιώργος Περδίκης θέτει την υποψηφιότητά του στη διάθεση των υπολοίπων κομμάτων, στη βάση της πρότασης του 2011, που προνοούσε την εναλλαγή στη μέση της θητείας.
Επίσης, όπως και το 2011, το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών καταθέτει σειρά προτάσεων για την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής.
Σημειώνεται ότι ο κ. Περδίκης είναι ένας από τους βουλευτές με τη μεγαλύτερη εμπειρία στα κοινοβουλευτικά θέματα, "με διαπιστωμένη την πρωταγωνιστική θετική άποψη από τους πολίτες σε σειρά ερευνών της κοινής γνώμης, ένα άτομο που δεν το βαραίνει ούτε καν σκιά για την πολιτική του παρουσία, την τιμιότητα και την εργατικότητα".
Στην ανακοίνωση σημειώνεται περαιτέρω ότι "η πρόταση αυτή δίνει τη δυνατότητα για ένα ισχυρό κέντρο που μπορεί να βάλει φρένο στις διαθέσεις του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ στα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Είναι ώρα για συνεργασία και ωριμότητα από όλες τις δυνάμεις του κέντρου που έχουν υποχρέωση να αφήσουν στην άκρη τις κομματικές ατζέντες, για το ευρύτερο καλό και να δώσουν πειστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:39

Τελευταιες Ειδησεις

17 Σεπτεμβρίου
Μειωμένα κατά 23% στο επταήμερο τα κρούσματα κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο
18:36
Ποστάρισμα Ομόνοιας για τον ιστορικό βαθμό στο Κόνφερενς Λιγκ (φώτο)
18:33
Οι ορισμοί των διαιτητών για την 3η αγωνιστική - Ο Λούκας Σωτηρίου στο Απόλλων-ΑΠΟΕΛ
18:26
Κύπρος και Ελλάδα θα ζητήσουν τη διοργάνωση ομίλου στο Εurobasket 2025
18:17
Με άνοδο έκλεισε την Παρασκευή το ΧΑΚ
18:16
Χαμηλή η αύξηση της παραγωγής στον κατασκευαστικό τομέα στην Ευρώπη
17:58
Τον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου επιθεώρησε ο Ερντογάν
17:38
ΠτΔ - EUMED 9: θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω και για το κυπριακό
16:46
Ντ. Σασόλι για κλιματική αλλαγή: Δεν έχουμε πλέον χρόνο για χάσιμο
16:41
Οι βροχές του τελευταίου 24ωρου εκτίναξαν την ποσότητα βροχόπτωσης στο 144% της κανονικής για το Σεπτέμβριο
16:15
Η εκπομπή «Προκλήσεις» επιστρέφει τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου σε νέα ώρα μετάδοσης
15:48
Μικρή μείωση διασποράς του κορωνοϊού στην Αγγλία, σύμφωνα με δειγματοληψίες
15:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand