Σουλτς: Όχι άλλες περικοπές συντάξεων-μισθών στην Ελλάδα

Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η πολιτική της περικοπής μισθών και συντάξεων, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, επισημαίνοντας την ανάγκη να τερματιστεί η ιδέα που απαιτεί όλο και περισσότερες θυσίες από τον ελληνικό λαό.

Σε συνέντευξη στο Εuronews, ο κ. Σουλτς ανέφερε ότι η Ελλάδα το 2015 έφτασε σε πρωτογενή πλεονάσματα, γεγονός που σημαίνει πως οι θυσίες του ελληνικού λαού έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς.
Πρόσθεσε ότι στο Γιούρογκρουπ της περασμένης Δευτέρας δόθηκαν απαντήσεις για σημαντικά τρέχοντα προβλήματα που αφορούν την Ελλάδα και σημείωσε ότι είναι προς την ορθή κατεύθυνση η πρόταση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ερωτηθείς για τις διαφωνίες του Βερολίνου, ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ανοικτός σε ενδεχόμενη συζήτηση ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ντάισελμπλουμ: Αναμένει οριστικοποίηση μέτρων από Αθήνα
Στο μεταξύ, την οριστικοποίηση των μέτρων σε μεταρρυθμίσεις, φορολογικό και αποκρατικοποιήσεις μέχρι το Γιούρογκρουπ της 24ης Μαΐου, αναμένει από την Αθήνα ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Σε δηλώσεις στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι, με την οριστικοποίηση των μέτρων, θα καταστεί εφικτή η έναρξη των συζητήσεων για το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Απέφυγε ωστόσο να αποκαλύψει ποια μορφή θα μπορούσε να έχει η ελάφρυνση του χρέους και περιορίστηκε να πει ότι η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια αμέσως για να πάρει μπροστά η οικονομία, αλλά και έναν οδικό χάρη για περαιτέρω πιθανή βοήθεια, όταν λήξει το τρέχον πακέτο σε δύο χρόνια.
Στο ίδιο μήκος κύματος, πηγές της Ευρωζώνης εξέφρασαν την πεποίθηση ότι με σκληρή δουλειά έως το Γιούρογκρουπ, θα μπορούσε να υπάρξει συνολική συμφωνία-πακέτο για την αξιολόγηση και τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς και για το χρέος.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη, Παναγιώτης Γιωργαλλής
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:49

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.