ΑΚΕΛ: Μετέφεραν τα φορολογικά βάρη στους μικροϊδιοκτήτες ακινήτων-απάντηση ΔΗΚΟ

Το ΑΚΕΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση, τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ, ότι με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων, προχώρησαν το 2013 σε τροποποίηση της νομοθεσίας, μεταφέροντας τα φορολογικά βάρη στους μικροϊδιοκτήτες.

Ο Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι απώτερος τους στόχος, είναι η πλήρης κατάργηση της κλιμακωτής φορολογίας και η επιβολή ενιαίου, οριζόντιου συντελεστή, προσθέτοντας ότι στην πράξη αυτό σημαίνει μεταφορά φορολογίας ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, από τους μεγαλοϊδιοκτήτες στους μικρούς και μεσαίους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ υπενθύμισε ότι το κόμμα τους με προτάσεις που κατέθεσε στη Βουλή επεδίωξε την απαλλαγή κατοικίας αξίας 30 χιλιάδων ευρών, σε τιμές 1980, από τη φορολογία ακινήτων και το διπλασιασμό της έκπτωσης από το 15% στο 30%.
Αναφερόμενος στο θέμα των εκποιήσεων, ο Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι το ΑΚΕΛ κατάγγειλε από την αρχή τη φιλοσοφία των κυβερνώντων και της Τρόϊκας για μαζικές εκποιήσεις περιουσιών με ισοπεδωτικό και χωρίς καμία διάκριση ανάμεσα στους οφειλέτες, τρόπο
Σημείωσε ότι στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο το ΑΚΕΛ θα καταθέσει και άλλες προτάσεις με στόχο την προστασία του δικαιώματος στην στέγαση.
Από την πλευρά του το ΔΗΚΟ τονίζει ότι το ΑΚΕΛ δεν θέλει να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει η διακυβέρνηση του, για την χρεοκοπία της κυπριακής οικονομίας.
Σε ανακοίνωση το ΔΗΚΟ, αναφέρει ότι επί διακυβέρνησης του, το ΑΚΕΛ αύξησε το Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας που πληρώνουν τα μικρομεσαία στρώματα και τα νοικοκυριά  της Κύπρου, κατά 500%.
Σημειώνει επίσης ότι το ΔΗΚΟ, προτείνοντας μείωση του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας κατά 20%, συμβάλλει στην ανακούφιση των ιδιοκτητών, αλλά και στην τόνωση της αγοράς.
Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:50

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.