ΑΚΕΛ: Μετέφεραν τα φορολογικά βάρη στους μικροϊδιοκτήτες ακινήτων-απάντηση ΔΗΚΟ

Το ΑΚΕΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση, τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ, ότι με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων, προχώρησαν το 2013 σε τροποποίηση της νομοθεσίας, μεταφέροντας τα φορολογικά βάρη στους μικροϊδιοκτήτες.

Ο Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι απώτερος τους στόχος, είναι η πλήρης κατάργηση της κλιμακωτής φορολογίας και η επιβολή ενιαίου, οριζόντιου συντελεστή, προσθέτοντας ότι στην πράξη αυτό σημαίνει μεταφορά φορολογίας ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, από τους μεγαλοϊδιοκτήτες στους μικρούς και μεσαίους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ υπενθύμισε ότι το κόμμα τους με προτάσεις που κατέθεσε στη Βουλή επεδίωξε την απαλλαγή κατοικίας αξίας 30 χιλιάδων ευρών, σε τιμές 1980, από τη φορολογία ακινήτων και το διπλασιασμό της έκπτωσης από το 15% στο 30%.
Αναφερόμενος στο θέμα των εκποιήσεων, ο Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι το ΑΚΕΛ κατάγγειλε από την αρχή τη φιλοσοφία των κυβερνώντων και της Τρόϊκας για μαζικές εκποιήσεις περιουσιών με ισοπεδωτικό και χωρίς καμία διάκριση ανάμεσα στους οφειλέτες, τρόπο
Σημείωσε ότι στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο το ΑΚΕΛ θα καταθέσει και άλλες προτάσεις με στόχο την προστασία του δικαιώματος στην στέγαση.
Από την πλευρά του το ΔΗΚΟ τονίζει ότι το ΑΚΕΛ δεν θέλει να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει η διακυβέρνηση του, για την χρεοκοπία της κυπριακής οικονομίας.
Σε ανακοίνωση το ΔΗΚΟ, αναφέρει ότι επί διακυβέρνησης του, το ΑΚΕΛ αύξησε το Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας που πληρώνουν τα μικρομεσαία στρώματα και τα νοικοκυριά  της Κύπρου, κατά 500%.
Σημειώνει επίσης ότι το ΔΗΚΟ, προτείνοντας μείωση του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας κατά 20%, συμβάλλει στην ανακούφιση των ιδιοκτητών, αλλά και στην τόνωση της αγοράς.
Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:50

Τελευταιες Ειδησεις

27 Οκτωβρίου
Η κλιματική αλλαγή θα εκτοπίσει εκατομμύρια κατοίκους της Ανατολικής Αφρικής έως το 2050, λέει η Παγκόσμια Τράπεζα
21:41
Συνολικά 479 καταγγελίες στην Πάφο για τροχαίες παραβάσεις
20:43
Αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2021
20:27
Ένας θάνατος και 200 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τετάρτη
19:50
Η Τεχεράνη συμφωνεί στην επανέναρξη τον Νοέμβριο των διαπραγματεύσεων για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας
19:40
Αεροσκάφος της EgyptAir που εξέπεμψε σήμα κινδύνου επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Καΐρου
19:37
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά παρά την Κοινότητα Λιοπετρίου
19:34
Πτώση παρουσίασε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο
19:03
Γερουσιαστής Κρις Κουνς: Η διαθρησκευτική ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την κλιματική αλλαγή είναι έμπνευση για όλους μας
18:35
Νέος σεισμός 3,1 βαθμών, με επίκεντρο στην περιοχή Γεράσας
18:12
Για το Κυπριακό και την τουρκική προκλητικότητα στη ανατολική Μεσόγειο συζήτησαν ΠτΔ και Βαρβιτσιώτης
17:59
Η υπόσχεση του Ουάρντα ενόψει Ομόνοιας (VIDEO)
17:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand