ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ: Απαλλαγή Λώλου και 10 άλλων

Με την απόσυρση του υφιστάμενου κατηγορητηρίου, στο οποίο περιλαμβάνονται δώδεκα κατηγορούμενοι και εν αναμονή της καταχώρησης του νέου κατηγορητηρίου, στο οποίο θα περιληφθεί και ο διευθυντής της Enviroplant, Θεοφάνης Λώλος, ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι, αλλά και ο Θεοφάνης Λώλος απαλλάχθηκαν, αφού ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ανέστειλε όλες τις εις βάρος τους κατηγορίες, μέχρι την κατάθεση του νέου κατηγορητηρίου, στο οποίο θα περιλαμβάνεται ο Θεοφάνης Λώλος συν άλλα δύο πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν κατά τη σημερινή δικάσιμο.
Με την απαλλαγή τους από τις κατηγορίες οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι, πλην του Σάββα Βέργα και του Ευτύχιου Μαλληκίδη, οι οποίοι εκτίουν ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.
Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του Θεοφάνη Λώλου, Κρίς Τριανταφυλλίδης, είπε στο Δικαστήριο ότι η εγγύηση ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, που κατέθεσε ο πελάτη του, ώστε να σταματήσουν να υφίστανται οι περιοριστικοί όροι δεν θα αποσυρθεί και θα συνεχίσει να υφίσταται.
Σημείωσε πως η μόνιμη κατοικία του Θεοφάνη Λώλου βρίσκεται στο εξωτερικό, ενώ δήλωσε στο Δικαστήριο την πρόθεση του πελάτη του να φύγει από την Κύπρο και να επιστρέψει όταν και εφόσον συμπεριληφθεί στο νέο κατηγορητήριο, που θα κατατεθεί από τη Νομική Υπηρεσία.
Ο Θεοφάνης Λώλος, ο οποίος μαζί με την εταιρεία Enviroplan ως νομικό πρόσωπο, κατηγορήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και παραπέμφθηκε στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.
Ο κ. Λώλος αντιμετωπίζει κατηγορίες, που σχετίζονται με συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος μεταξύ 2006 και 2016 σε Κυπριακή Δημοκρατία και Ελληνική Δημοκρατία, με διάπραξη του αδικήματος της απάτης, διάπραξη αδικημάτων σε σχέση με την κείμενη νομοθεσία για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς και για δεκασμό δημόσιου λειτουργού.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:09

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Το 46% των εργαζομένων στην Κύπρο δυσκολεύεται να πληρώσει τη θέρμανση, σύμφωνα με έρευνα
18:19
Νέα κατάρρευση βρετανικής εταιρείας ενέργειας λόγω του κόστους φυσικού αερίου
17:50
Προβληματισμό εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας για την πρωτοφανή υπόθεση εξαπάτησης ασθενούς από 36χρονη γυναικολόγο
17:33
Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν - Μπάιντεν για το θέμα των υποβρυχίων με την Αυστραλία
17:12
Τα σημεία για δωρεάν rapid test την Πέμπτη
16:44
Ο Σεπτέμβριος έχει καθοριστεί ως «μήνας Αλτσχάιμερ» για τη διαφώτιση του κοινού
16:23
Δεν είναι εφικτή η επιστροφή στο 1960, σύμφωνα με τον Κ. Οζερσάι
16:16
Εμβολιασμοί 475 ατόμων 86 ετών και άνω και 569 επαγγελματιών υγείας ιδιωτικού τομέα με τρίτη δόση
15:54
Διαφωνία για την τριμερή συνάντηση της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη, εκφράζει το ΕΛΑΜ
15:39
Πρόεδρος ΔΗΣΥ: "Δεν αποκλείω κανένα μονοπάτι που θα οδηγεί στην επανένωση"
15:28
Η Κύπρος στην 35η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ψηφιακής Ποιότητας Ζωής 2021
15:15
Οι τράπεζες είναι έτοιμες και μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη της οικονομίας, το συμπέρασμα οnline συνεδρίου
15:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand