Αστυνομικός κατέθεσε ότι ο Σιαηλής υποδύθηκε το δικηγόρο του Βέργα

Αστυνομικός που υπηρετεί στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Πάφου κατέθεσε στο κακουργιοδικείο που εκδικάζει την υπόθεση ΣΑΠΑ ότι ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σιαηλής προσποιήθηκε τον δικηγόρο του Βέργα προκειμένου να συναντηθεί μαζί του, λίγες μέρες μετά την σύλληψη του τέως δημάρχου Πάφου για το σκάνδαλο του αποχετευτικού της Πάφου.

Θέση της κατηγορούσας αρχής, την οποία επιχειρεί να στοιχειοθετήσει στο δικαστήριο, είναι ότι ο κατηγορούμενος Γιώργος Σιαηλής προσπαθούσε να πείσει τον Σάββα Βέργα να μην καταθέσει όλα όσα γνώριζε σε βάρος του αφού ο Βέργας κατέθεσε τελικά και στο δικαστήριο ότι ο ιδιοκτήτης της Ελλαδικής εταιρείας Ενβιτεκ που αναβάθμισε την μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων του ΣΑΠΑ λάδωσε και τον Γιώργο Σιαηλή σύμφωνα με την κατάθεση Βέργα αλλά και την παραδοχή του ιδίου του ιδιοκτήτη της εταιρείας Γιάννη Δρακόπουλου.  Στην αίθουσα προβλήθηκαν και εικόνες από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του σταθμού όπου καταγράφηκε  η επίσκεψη του Γιώργου Σιαλή στον εσωτερικό χώρο των επισκέψεων έξω από το κελί. Ο αστυφύλακας  Θεοχάρης Παλάοντας   ο οποίος δεν είχε παρουσιαστεί στη τελευταία δικάσιμο επειδή όπως αναφέρθηκε δεν του είχε γίνει η επίδοση της κλήσης λόγο άδειας ασθενείας  αναγνώρισε τόσο ενώπιον  του δικαστηρίου όσο και στο σχετικό βίντεο τον Γιώργο Σιαλλή λέγοντας ότι παρουσιάστηκε ως δικηγόρος του. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Σιαηλή ,Κώστας Σιαηλής αμφισβήτησε την   αξιοπιστία του μάρτυρα λέγοντας πως ο συγκεκριμένος αστυνομικός τελούσε σε διαθεσιμότητα σε κάποια χρονική περίοδο και πως ήταν ευάλωτος σε πιέσεις των ανωτέρων του. Ο μάρτυρας παραδέχτηκε πως είχε κατηγορηθεί για πλαστοπροσωπία,  πήγε δικαστήριο και τελικά αθωώθηκε όπως είπε.  Ο Κώστας Σιαλής υπέβαλε τη θέση ότι ο  αστυφύλακας γνώριζε ποιοι ήταν οι δικηγόροι του τέως Δημάρχου Πάφου και ισχυρίστηκε πως ο πελάτης του επισκέφτηκε μεν τον Σάββα  Βέργα όχι όμως  ως δικηγόρος του με τον Θεοχαρη Παλάοντα να απαντά πως η συνάντηση έγινε σε ειδική αίθουσα που οι δικηγόροι βλέπουν τους πελάτες τους επειδή ακριβώς ο Γιώργος Σιαηλης  υποδύθηκε το δικηγόρο του Σάββα Βέργα. Κατέθεσε επίσης ο δημοτικός σύμβουλος  Πόλυς Πολυδώρου ο οποίος επανέλαβε ότι περί τα τέλη του 2013 συναντήθηκε σε παραλιακό ξενοδοχείο της Πάφου με τον Δρακοπουλο της Ενβιτεκ ο οποίος του πρότεινε χρήματα αλλά αρνήθηκε να τα πάρει. Είδε όπως είπε στο ίδιο ξενοδοχείο  από μακριά τον Γιώργο Σιαηλη όχι όμως μαζί με τον Δρακόπουλο.  Οι πέντε κατηγορούμενοι Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου, Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η υπόθεση θα συνεχισθεί στις 26 και 27 Μάιου. Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο ο χρόνος μέχρι τότε θα αξιοποιηθεί για την  αξιολόγηση μαρτυρικού υλικού από το εξωτερικό που έχει στην κατοχή της η κατηγορούσα αρχή στα πλαίσια παροχής δικαστικής συνδρομής από ξένο κράτος.

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου, ΡΙΚ Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:09

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Η μείωση του βασικού επιτοκίου από την τουρκική ΚΤ προκάλεσε αναταραχές
18:47
Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Τζόνσον
18:44
Η ΕΕ καταδικάζει τις κυβερνοεπιθέσεις «Ghostwriter» και δείχνει τη Ρωσία
18:30
Συνάντηση ΠτΔ - Λαβρόφ: Προσηλωμένη η Μόσχα σε λύση η οποία να συνάδει με τα ψηφίσματα των ΗΕ
18:06
Ηθική υποχρέωση του Γ. Ελεγκτή να συζητήσει δημόσια την έκθεσή του, υποστηρίζει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
17:53
Την προσήλωση της ΚΔ για επίτευξη λύσης του κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας επανέλαβε ο ΠτΔ (βίντεο)
16:51
«Στη χώρα του γιατί»: Η εκπομπή που δίνει απαντήσεις στις πιο αθώες ψυχές με τον πιο ευφάνταστο τρόπο (trailer+photos)
16:31
Πτώση για την τιμή R του κορωνοϊού στην Αγγλία
16:17
Γεγονός οι πρώτες ουρές οχημάτων στα πρατήρια στη Βρετανία από οδηγούς που φοβούνται ελλείψεις καυσίμων
15:57
ΥΠΠΑΝ: Tο Πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση
15:57
Ευχαριστίες Προέδρου Βουλής προς τον Πρέσβη της Κίνας για τις σταθερές θέσεις στο Κυπριακό
15:45
Xρηματοδότηση ύψους €65,5 εκ. από Τράπεζα Αναπτύξεως Συμβουλίου της Ευρώπης για ανέγερση και επέκταση σχολικών κτηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων
15:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand