Ανανεώνεται η συνεργασία ΡΙΚ-ΕΡΤ

Κύπρος και Ελλάδα έχουν συμφωνήσει στην ανάγκη για συνέχιση της συνεργασίας των δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων των δυο χωρών, και ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος έχει αναλάβει δράση προς την κατεύθυνση της ανανέωσης της σχετικής διακρατικής συμφωνίας, σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν ύστερα από σύσκεψη, το μεσημέρι, στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον κ. Ομήρου και τον κ. Χάσικο, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκκος και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Κώστας Νικολαϊδης.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Ομήρου είπε πως αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του ενδιαφέροντος της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Είπε πως ενημερώθηκαν για την πορεία του ΡΙΚ, “και ταυτόχρονα συζητήσαμε την απρόσκοπτη συνέχιση των δεσμών μεταξύ της ΕΡΤ και του ΡΙΚ, με τη συνέχιση μετάδοσης του προγράμματος της ΕΡΤ, το οποίο αποφασίστηκε από τη δεκαετία του 1990, με αυτονόητη την εθνική σημασία αυτής της σύνδεσης, της σύνδεσης δηλαδή του μητροπολιτικού ελληνισμού με τον κυπριακό Ελληνισμό”.

Ο κ. Ομήρου επεσήμανε πως “υπάρχει πλήρης κατανόηση και από την πλευρά της Ελλάδας, όπως μας διαβεβαίωσε ο Πρέσβης, και θα υπάρξει σύντομα συνάντηση μεταξύ των διοικήσεων των δυο οργανισμών, με στόχο όχι απλώς τη συνέχιση απρόσκοπτης της ροής του προγράμματος της ΕΡΤ στην Κύπρο, αλλά και της σύμπραξης, της συνέργειας, της συμπαραγωγής κοινών προγραμμάτων μεταξύ του ΡΙΚ και της ΕΡΤ”.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκκος, στις δηλώσεις του, ανέφερε πως, μέσα στα πλαίσια της συνάντησης, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής για τρέχοντα θέματα που αφορούν το ΡΙΚ, και επιπλέον να τον ενημερώσει για την τρέχουσα κατάσταση που αφορά την εκπομπή του σήματος της Ελληνικής Τηλεόρασης από το ΡΙΚ στην Κύπρο.

Σημείωσε πως “όλοι κρίνουμε την αναγκαιότητα εκπομπής της Ελληνικής Τηλεόρασης στο νησί, τόσο για εθνικούς όσο και για ενημερωτικούς λόγους”.

Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, “ο Υπουργός Εσωτερικών έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να ανανεωθεί η διακρατική συμφωνία μεταξύ του ΡΙΚ και της Ελληνικής Τηλεόρασης, μια συμφωνία η οποία, εκ των πραγμάτων, φέρνει την Κύπρο και την Ελλάδα πιο κοντά”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:09

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Η μείωση του βασικού επιτοκίου από την τουρκική ΚΤ προκάλεσε αναταραχές
18:47
Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Τζόνσον
18:44
Η ΕΕ καταδικάζει τις κυβερνοεπιθέσεις «Ghostwriter» και δείχνει τη Ρωσία
18:30
Συνάντηση ΠτΔ - Λαβρόφ: Προσηλωμένη η Μόσχα σε λύση η οποία να συνάδει με τα ψηφίσματα των ΗΕ
18:06
Ηθική υποχρέωση του Γ. Ελεγκτή να συζητήσει δημόσια την έκθεσή του, υποστηρίζει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
17:53
Την προσήλωση της ΚΔ για επίτευξη λύσης του κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας επανέλαβε ο ΠτΔ (βίντεο)
16:51
«Στη χώρα του γιατί»: Η εκπομπή που δίνει απαντήσεις στις πιο αθώες ψυχές με τον πιο ευφάνταστο τρόπο (trailer+photos)
16:31
Πτώση για την τιμή R του κορωνοϊού στην Αγγλία
16:17
Γεγονός οι πρώτες ουρές οχημάτων στα πρατήρια στη Βρετανία από οδηγούς που φοβούνται ελλείψεις καυσίμων
15:57
ΥΠΠΑΝ: Tο Πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση
15:57
Ευχαριστίες Προέδρου Βουλής προς τον Πρέσβη της Κίνας για τις σταθερές θέσεις στο Κυπριακό
15:45
Xρηματοδότηση ύψους €65,5 εκ. από Τράπεζα Αναπτύξεως Συμβουλίου της Ευρώπης για ανέγερση και επέκταση σχολικών κτηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων
15:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand