Το ήθος, την εντιμότητα και τη δράση του Γλαύκου Κληρίδη εξήρε ο ΥΠΕΣ

Στις δύσκολες ώρες που περνά σήμερα η Κύπρος και 42 χρόνια μετά την καταστροφή του 1974 νοιώθουμε καθημερινά το βάρος της απώλειας του Γλαύκου Κληρίδη, δήλωσε  ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή ονοματοδοσίας της λεωφόρου Γλαύκου Κληρίδη και σε αποκάλυψη πινακίδας που φέρει το όνομά του, στη Δρομολαξιά ο Υπουργός ανέφερε ότι «στις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας, η οποία, 42 χρόνια μετά την καταστροφή του 74’ εξακολουθεί να βιώνει το δράμα της ξένης κατοχής, των προσφύγων, των εγκλωβισμένων, των αγνοουμένων, νιώθουμε καθημερινά το βάρος της απώλειας του Γλαύκου Κληρίδη».
Πρόσθεσε ότι «στα τραγικά χρόνια της εθνικής διχόνοιας, ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν ο ψύχραιμος, ο συναινετικός και μετριοπαθής ηγέτης που κράτησε τον εαυτό του μακριά και υπεράνω από τις διαμάχες και τους ανταγωνισμούς».
Η πορεία του Γλαύκου Κληρίδη, συνέχισε, «είναι η διαδρομή ενός ηγέτη που τον διέκρινε ο πλούτος της δράσης, η ικανότητα στη διόραση, η τόλμη και η γενναιότητα στις αποφάσεις, το μέτρο, η εντιμότητα και το ήθος στη μακρά βιολογική και πολιτική του παρουσία. Τα ίδια τα γεγονότα έχουν ήδη κατατάξει τον Γλαύκο Κληρίδη στη χορεία των μεγάλων ηγετών της Κύπρου και του Ελληνισμού».
Πρόσθεσε ακόμα ότι ο Γλαύκος Κληρίδης «ανασυγκρότησε το κράτος από τα συντρίμμια της εθνικής τραγωδίας του 1974, βάζοντας τη σφραγίδα του στην εδραίωση της Δημοκρατίας. Μέσα σε τραγικές για το λαό μας περιστάσεις και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ο Γλαύκος Κληρίδης, ως Προεδρεύων της Δημοκρατίας, ανέλαβε να επουλώσει τις πρώτες πληγές από την εισβολή, να αποκαταστήσει σχέσεις αρμονικής συνεργασίας με τη δημοκρατική πια Ελλάδα, να περιφρουρήσει τη διεθνή υπόσταση της κλονισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας, να ανασυγκροτήσει τις ανύπαρκτες δομές του κράτους, να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους, να εντοπίσει τους αγνοουμένους, να στηρίξει τους εγκλωβισμένους, να ανακουφίσει τους πρόσφυγες».
Ο Γλαύκος Κληρίδης, σημείωσε, εξελέγη για δύο συνεχόμενες θητείες Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας «την οποίαν παρέδωσε ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα εγχείρημα το οποίο πολλοί θεωρούσαν στην αρχή δύσκολο έως και ακατόρθωτο. Στα δέκα χρόνια διακυβέρνησης Κληρίδη, επιτεύχθηκε η σταθεροποίηση της οικονομίας, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η διεύρυνση των δικαιωμάτων των ασθενέστερων στρωμάτων του λαού ώστε η Κύπρος δικαιωματικά να διεκδικήσει και τελικά να επιτύχει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τις καλύτερες μάλιστα επιδόσεις».
Ο Σωκράτης Χάσικος εξέφρασε την περηφάνια του για το γεγονός ότι υπηρέτησε πλάι στον Γλαύκο Κληρίδη «ως στενός συνεργάτης και Υπουργός» και σημείωσε πως «το βάρος της κληρονομιάς που μας άφησε ο άνθρωπος και ο πολιτικός Γλαύκος Κληρίδης είναι τεράστιο. Ο Γλαύκος Κληρίδης έφυγε καταξιωμένος με μια καθολική αναγνώριση: ενός ανθρώπου που υπήρξε πρωταγωνιστής και διαμορφωτής της κυπριακής ιστορίας για πάνω από μισό αιώνα».
Υποσχόμαστε, κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών, «ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα τους αγώνες του για εθνική δικαίωση και κοινωνική δικαιοσύνη».
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:10

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.