Επικρίσεις Προέδρου Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων κατά ΥΠΟΙΚ και ΔΗΣΥ

Επικρίσεις κατά του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και του Υπουργού Οικονομικών, διατύπωσε  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, Φοίβος Μαυροβουνιώτης.

Μιλώντας σε έκτακτη γενική συνέλευση του Συνδέσμου, ο κ. Μαυροβουνιώτης αναφέρθηκε σε “ανυπόστατες και διασπαστικές” - όπως τις χαρακτήρισε - αναφορές από συγκεκριμένα πρόσωπα και πιο συγκεκριμένα τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, σε «απαράδεκτη» παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών στο έργο της νομοθετικής εξουσίας, ενώ «άφησε στο απυρόβλητο» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως είπε.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων έκανε λόγο για «καθαρή προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος και προπαντός του Προέδρου του να διασπάσουν τα μέλη μας και να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον μας», χύνοντας «κροκοδείλια δάκρυα», όπως ανέφερε, γιατί δήθεν «με την πρόταση Ομήρου γίνεται διάκριση μεταξύ των κατόχων αξιογράφων που πήραν δάνειο ενεχυριάζοντας υφιστάμενα αξιόγραφά τους, και των κατόχων που δεν έχουν δάνεια».
Ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης είπε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πως η ψήφιση από τη Βουλή της πρότασης του Προέδρου του Σώματος Γιάννακη Ομήρου για συμψηφισμό των αξιογράφων που ήταν εξασφαλίσεις με τα δάνεια ήταν η πρώτη νίκη του Συνδέσμου και η απαρχή της δικαίωσης όλων των μελών του.
Αναφερόμενος σε προσπάθειες κάποιων να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον του Συνδέσμου και των μελών του, ο κ. Μαυροβουνιώτης είπε πως «η Τράπεζα Κύπρου έκαμε προβλέψεις, δηλαδή διέγραψε, αν όχι όλα, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος των δανείων αυτών» και πρόσθεσε πως «ούτε κεφάλαιο θα χρειαστεί ούτε και θα επηρεαστούν τα συμφέροντα των υφιστάμενων μετόχων και των κουρεμένων καταθετών».
Παράλληλα είπε ότι ο Υπουργός Οικονομικών “παρίστανε το συνταγματολόγο” - κατά την έκφρασή του - με την επιστολή - τελεσίγραφο που απέστειλε στη Βουλή, προειδοποιώντας με «δήθεν συνέπειες» από την έγκριση της πρότασης.
Απαντώντας ο ΔΗΣΥ, επισημαίνει πως το θέμα που αφορά τους κατόχους αξιογράφων είναι πολύπλοκο και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με βεβιασμένα και αντισυνταγματικά μέτρα.
 
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε πως η προσπάθεια του Προέδρου του ΔΗΣΥ ήταν για να εξηγήσουμε τις πολλές διαστάσεις που έχει το θέμα. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να επέμβουμε στο Σύνδεσμο, αντίθετα πιστεύουμε και ελπίζουμε να βρεθεί λύση από τα δικαστήρια για όσους κατόχους αξιογράφων έχουν δίκιο» πρόσθεσε
«Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, ούτε βοηθούν βεβιασμένα και αντισυνταγματικά μέτρα. Είναι πολύπλοκο το θέμα» πρόσθεσε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:10

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.