Πάφος 2017:Θετική η τελική αξιολόγηση

Θετική είναι η τελική αξιολόγηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017 από την αρμόδια Ευρωπαϊκή επιτροπή. Τα μέλη της αντιπροσωπείας του οργανισμού Πάφος 2017 επέστρεψαν ενθουσιασμένοι στην Κύπρο από τα σχόλια των παραγόντων της Ευρωπαϊκής επιτροπής αξιολόγησης η οποία αναμένεται να ανάψει και το πράσινο φως για την παραχώρηση στην Πάφο και του Βραβείου «Μελίνας Μερκούρη» που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ. 

Η τρίτη κατά σειρά και τελευταία αξιολόγηση του οργανισμού Πάφος 2017  από την αρμόδια Ευρωπαϊκή επιτροπή κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού Χρήστο Πατσαλιδη.  Ο κ.Πατσαλιδης δήλωσε ότι η αξιολόγηση είναι το διαβατήριο για μια επιτυχημένη πολιτιστική πρωτεύουσα αφού έγινε μια ενδελεχής εξέταση του πολιτιστικού προγράμματος αλλά και κατά πόσο τηρούνται οι υποχρεώσεις  του Οργανισμού Πάφος 2017 όπως αυτές κατατέθηκαν στο bidbook κατά την περίοδο της διεκδίκησης.
Αξιολογήθηκε επίσης η οικονομική και διοικητική διαχείριση του Οργανισμού αλλά και όλες οι υπόλοιπες στρατηγικές του στους τομείς της Επικοινωνίας, του Εθελοντισμού και της Κοινωνικής Συμμετοχής όπως επίσης και ο βαθμός ετοιμότητας για την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος. Επιπρόσθετα, αξιολογήθηκε η πορεία υλοποίησης των έργων υποδομής τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - Πάφος 2017. Ο κ.Πατσαλιδης εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την μεγάλη πρόοδο που είχε σημειωθεί υπενθυμίζοντας ότι κατά την πρώτη αξιολόγηση που έγινε λίγο μετά το κούρεμα των καταθέσεων τον Μάρτιο του 2013 η Ευρωπαϊκή επιτροπή έδειξε να αμφιβάλει κατά πόσο η Πάφος θα μπορούσε να εκπληρώσει  τις υποχρεώσεις της και να διαμορφώσει πρόγραμμα αντάξιο μιας πολιτιστικής πρωτεύουσας. Με σκληρή συλλογική δουλειά, κατέληξε, η Πάφος θα είναι μια από τις επιτυχημένες πολιτιστικές πρωτεύουσες στην ιστορία του θεσμού. 
 
Ανταπόκριση: Πανίκος Ευριπίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:11

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Κοινή Δήλωση MED5 στη Μάλαγα, 24-25 Σεπτεμβρίου 2021
14:52
Αβέρωφ Νεοφύτου: Απόλυτα ικανοποιημένος αλλά και υποστηρικτικός σε όσα ξεκάθαρα είπε ο ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση
14:46
Πυρά κατά του γενικού ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης.
14:18
ΕΔΕΚ: Διεκδικεί η λύση να οδηγεί σε ένα λαό και ένα κράτος με πλήρη κατοχύρωση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών
14:10
Ελλάδα:Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν
14:01
Φωτιά σε εξέλιξη κοντά στο Βατί Λεμεσού
13:49
ΑΚΕΛ: Ορθά ο ΠτΔ ανέδειξε την τουρκική αδιαλλαξία, αλλά στην τοποθέτηση του έπρεπε να υπάρχει πρόταση για άρση του αδιεξόδου
13:27
Aπόλυτα ικανοποιημένος, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ από το περιεχόμενο της ομιλίας του ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
13:19
Ποτάμια λάβας ρέουν από το ηφαίστειο στην ισπανική νήσο Λα Πάλμα
13:07
Η Αστυνομία προχώρησε σε 496 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις
12:39
Yπουργός Εργασίας:Στα σκαριά ειδικό σχέδιο για στήριξη θαλασσαιμικών που δεν λαμβάνουν την ειδική παροχή
12:25
Σταυροδρόμι της 7ης Τέχνης τα Χανιά μέσα από το 9ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου
12:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand