Κουγιάλης:Η Κύπρος έχει πολλή δουλειά να κάνει στον τομεά της κλιματικής αλλαγής

«Η Κύπρος έχει πάρα πολλή δουλειά ακόμη να κάνει στο τομέα της κλιματικής αλλαγής», είπε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, που βρέθηκε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, για την τελετής υπογραφής της συμφωνίας του Παρισιού (τον περασμένο Δεκέμβριο) από 175 κράτη-μέλη του ΟΗΕ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κουγιάλης τόνισε ότι στην Κύπρο πρέπει να αλλάξουμε πάρα πολλά πράγματα, γιατί πέραν του τομέα της παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, υπάρχει κι ο τομέας των συγκοινωνιών που είναι ρυπογόνος και συνδράμει στο 30% των εκπομπών αερίων και ρύπων του θερμοκηπίου.
«Πρέπει όλοι να εργαστούμε συλλογικά για να αναστρέψουμε την κατάσταση. Πρέπει να αλλάξουν και να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές στην Κύπρο», τόνισε.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος εξέφρασε ικανοποίηση για την υπογραφή της συμφωνίας, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά υπογράφεται την ίδια μέρα μία τόσο σημαντική συμφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο, με συμμετοχή τόσων πολλών κρατών μελών των Ηνωμένων Εθνών.
«Ο κοινός στόχος είναι να μειώσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη κατά δύο βαθμούς, σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή. Και εγώ και πολλοί συνάδελφοί μου θεωρούμε ότι ήδη έχουμε καθυστερήσει και γι’ αυτό πρέπει να αναλάβουμε δράση το συντομότερο δυνατό. Η υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας του Παρισιού, σηματοδοτεί πλέον την έναρξη των δράσεων στον τομέα της κλιματικής αλλαγής και του περιβάλλοντος και ευελπιστώ ότι μέσα στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα θα στηθούν εκείνοι οι μηχανισμοί που θα προωθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έργα κι δράσεις σ’ αυτόν τον τομέα», ανέφερε.
Ο κ. Κουγιάλης εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουν υπογραφεί οι συμφωνίες για τα δύο καινοτόμα ηλιοθερμικά πάρκα και θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό.
«Υπάρχουν οι επενδυτές και μεγάλο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τα δύο έργα και ενδιαφέρει πάρα πολύ την Κυπριακή Δημοκρατία να ξεκινήσει η κατασκευή τους».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:10

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Αντάρτες προσκείμενοι στην Τουρκία νεκροί στις αεροπορικές επιδρομές Ρωσίας
07:34
Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό συζητά ο ΓΓ ΟΗΕ με τους Αναστασιάδη και Τατάρ
07:12
Γερμανία: Το εκλογικό αποτέλεσμα οδηγεί πιθανόν σε μακρές και επώδυνες διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας
06:29
26 Σεπτεμβρίου
Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Αλέξανδρο Τσουλόφτα η νίκη του στο Ράλι Κύπρος 2021
21:20
Ερντογάν: Καμία συμφωνία για το αεροδρόμιο της Καμπούλ, αν δεν συμπεριληφθούν όλες τις συνιστώσες
21:18
Γερμανία-εκλογές:Δηλώσεις των υποψηφίων μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων δημοσκοπήσεων εξόδου
20:46
Σε θρίλερ εξελίσσονται οι γερμανικές εκλογές: Ψήφο με ψήφο μάχονται CDU και SPD
20:29
Επείγουσα σύσκεψη στην ΕΕ για τη μετανάστευση από το Αφγανιστάν
20:07
Ένας θάνατος και 78 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:45
Ινδία: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται, καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας Γκούλαμπ
19:18
Συνάντηση με την Τζέιν Χολ Λουτ στη Νέα Υόρκη θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
18:47
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν εξέδωσαν απαγόρευση για το ξύρισμα της γενειάδας
18:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand