Στο ΡΙΚ2 στις οκτώ ο τελικός

Πανέτοιμες αγωνιστικά και ψυχολογικά μπαίνουν στον 42ο τελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα με στόχο τους μεν «πράσινους» την τέταρτη κατάκτηση (σ.σ. τελευταία το 2009 επί της Ανόρθωσης με 3-2) και το νταμπλ τους δε «ερυθρόλευκους» την έννατη (σ.σ. τελευταία το 2011 επί της Ανόρθωσης με 3-1). Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στο «Κίτιον Αθλητικό Κέντρο και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το ΡΙΚ 2.

Ο αγώνας αναμένεται να είναι αμφίρροπος και να προσφέρει συγκινήσεις στους φίλους της πετοσφαίρισης που θα βρεθούν στο γήπεδο αφού οι δυο ομάδες μπορούν να αγωνιστούν σε πολύ υψηλούς ρυθμούς. Τόσο οι «πράσινοι» όσο και οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζονται σε πολύ καλή κατάσταση και προέρχονται από συνεχείς νίκες. Η πρωταθλήτρια Ομόνοια προέρχεται από το απίστευτο σερί των 25 συνεχών νικών στις εγχώριες διοργανώσεις και το 20 στα 20 στο πρωτάθλημα συγκεντρώνοντας 58 βαθμούς ενώ η Νέα Σαλαμίνα στον όμιλο της διαβάθμισης πέτυχε έξι συνεχείς νίκες ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 35 βαθμούς.

Οι προπονητές των δυο ομάδων Σάββας Σάββα (Ομόνοια) και Λουκ Ρέϊνολτς (Ν. Σαλαμίνα) προετοίμασαν με τον καλύτερο τρόπο τις ομάδες τους. Πρώτη πήρε «γεύση» από το «Κίτιον» η Νέα Σαλαμίνα που προπονήθηκε τη Δευτέρα, ενώ η Ομόνοια πάτησε στο παρκέ του κλειστού της Λάρνακας την Πέμπτη.

Στην δέκατη συμμετοχή της στον τελικό, η Ομόνοια ψάχνει τον τέταρτο τίτλο (σ.σ. προηγήθηκαν αυτοί του 1999 επί του Παφιακού, του 2006 επί του Διόνυσου και του 2009 επί της Ανόρθωσης).Ο κόουτς Σάββας Σάββα (στην κατάκτηση του 2009 ήταν παίκτης) μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ανέφερε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη για να πανηγυρίσει το Κύπελλο και το νταμπλ. Οι «πράσινοι» δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα. Ο διεθνής άσσος της Ομόνοιας Αχιλλέας Πετρακκίδης μιλώντας με τη σειρά του στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ανέφερε: «Ο τελικός είναι πάντα τελικός και ένα παιχνίδι μέσα – έξω που το παραμικρό λάθος στοιχίζει. Μπορεί να είμαστε το φαβορί, αλλά όταν κρίνεται ένας τίτλος χρειάζεται σοβαρότητα. Θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει για την κατάκτηση του Κυπέλλου».

Νέα Σαλαμίνα θα παίξει σε τελικό Κυπέλλου για 15η φορά στην ιστορία της πρώτη συμμετοχή το 1982-83 και κατέκτησε το τρόπαιο οκτώ φορές με τελευταία το 2011 επί της Ανόρθωσης με 3-1 και προπονητή τον Μάρκο Κλοκ. Οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν παράδοση στο θεσμό θέλουν να πανηγυρίσουν έστω και εάν γνωρίζουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια και αδιαμφισβήτητα καλύτερη ομάδα της σεζόν. Η τεχνική ηγεσία με τους Λουκ Ρέίνολτς και Νίκο Νικολάου προετοίμασαν άριστα την ομάδα αγωνιστικά και ψυχολογικά. Οι αγώνες του Ομίλου διαβάθμισης θεωρούνταν τεστ για τον τελικό, ενώ παράλληλα ο Αυστραλός κόουτς τέσταρε την ομάδα του και σε φιλικά παιχνίδια δοκιμάζοντας τα πλάνα του.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ο κεντρικός της Νέας Σαλαμίνας Γιώργος Ζηκάκης ανέφερε ότι η Ομόνοια λόγω της κατάκτησης του πρωταθλήματος και του σερί 20 στα 20 είναι το φαβορί. «Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα γι’αυτό πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε». Ο φυσικός ηγέτης του τμήματος πετοσφαίρισης των «ερυθρολεύκων» δρ Σίμος Ιωάννου εξέφρασε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ την πίστη στην ομάδα λέγοντας ότι «και το 2011 η Ανόρθωσις ήταν το φαβορί, αλλά κατακτήσαμε το τρόπαιο».

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:11

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.