Πρώτο κόμμα τον ΔΗΣΥ αναδεικνύει η δημοσκόπηση του ΡΙΚ

Την εικοστή-τρίτη Παγκύπρια έρευνα πολιτικής κουλτούρας και εκλογικής συμπεριφοράς για τις βουλευτικές εκλογές 2016 διενήργησε για λογαριασμό του ΡΙΚ η κοινοπραξία EDEX - ΙMR Ltd. Η έρευνα διεξήχθη  με δείγμα χιλίων ατόμων μεταξύ 8 -18  Απριλίου 2016.

Επιλέγηκε η μέθοδος της ποσοτικής έρευνας με τηλεφωνικές συνεντεύξεις με την χρήση δομημένου ερωτηματολογίου χωρίς κάλπη.Ακολουθήθηκε η μέθοδος της πολυδιάστατης στρωματοποιημένης δειγματοληψίας στον γενικό πληθυσμό ηλικίας δεκαοχτώ ετών και άνω.
Για την υλοποίηση της έρευνας εργάστηκαν δεκαεπτά ερευνητές και τρεις επόπτες. Το τυπικό στατιστικό σφάλμα υπολογίστηκε στο +/- 3,1%.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας  πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, αναδεικνύεται ο ΔΗΣΥ, με βάση την πρώτη μεγάλη έρευνα πολιτικής κουλτούρας και εκλογικής συμπεριφοράς, την οποία παρουσίασε απόψε το ΡΙΚ.
 Στην πρόθεση ψήφου, ο ΔΗΣΥ εξασφαλίζει 23,5 % το ΑΚΕΛ 17 %, το ΔΗΚΟ 9 και η ΕΔΕΚ 4,5 %. Ακολουθούν, η Συμμαχία Πολιτών με ποσοστό 4 %, οι Οικολόγοι και το Κίνημα Αλληλεγγύη με 3 %και το ΕΛΑΜ με 1,5 %.
 Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, δηλαδή ανεξαρτήτως των κομματικών προτιμήσεων, ποιο  κόμμα πιστεύουν οι ερωτηθέντες πως θα κερδίσει τις εκλογές, το 75 % απάντησε ο ΔΗΣΥ και το 10 % το ΑΚΕΛ. Ποσοστό 16 % απάντησε κανένα ή ότι δεν έχει γνώμη.
Σχετικά με την πρόθεση να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές το 51% δηλώνει πως σίγουρα θα ψηφίσει, το 21% πως μάλλον θα ψηφίσει , το 15% πως μάλλον δεν θα ψηφίσει, το 13% πως σίγουρα δεν θα ψηφίσει και το 1% δεν έχει γνώμη.
Το 58% των ερωτηθέντων  θεωρεί ότι τα πράγματα στην Κύπρο πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση. Το 25% θεωρεί ότι πηγαίνουν στη σωστή κατεύθυνση το 16% ούτε το ένα ούτε το άλλο και το 1% δεν έχει γνώμη. Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση το 41% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι αυτή είναι η ίδια από τον Απρίλιο του 2011, το 22 % ότι είναι χειρότερη και το 37% ότι είναι καλύτερη.

Ακολουθεί ολόκληρη η δημοσκόπηση

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:11

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.