Πρώτο κόμμα τον ΔΗΣΥ αναδεικνύει η δημοσκόπηση του ΡΙΚ

Την εικοστή-τρίτη Παγκύπρια έρευνα πολιτικής κουλτούρας και εκλογικής συμπεριφοράς για τις βουλευτικές εκλογές 2016 διενήργησε για λογαριασμό του ΡΙΚ η κοινοπραξία EDEX - ΙMR Ltd. Η έρευνα διεξήχθη  με δείγμα χιλίων ατόμων μεταξύ 8 -18  Απριλίου 2016.

Επιλέγηκε η μέθοδος της ποσοτικής έρευνας με τηλεφωνικές συνεντεύξεις με την χρήση δομημένου ερωτηματολογίου χωρίς κάλπη.Ακολουθήθηκε η μέθοδος της πολυδιάστατης στρωματοποιημένης δειγματοληψίας στον γενικό πληθυσμό ηλικίας δεκαοχτώ ετών και άνω.
Για την υλοποίηση της έρευνας εργάστηκαν δεκαεπτά ερευνητές και τρεις επόπτες. Το τυπικό στατιστικό σφάλμα υπολογίστηκε στο +/- 3,1%.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας  πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, αναδεικνύεται ο ΔΗΣΥ, με βάση την πρώτη μεγάλη έρευνα πολιτικής κουλτούρας και εκλογικής συμπεριφοράς, την οποία παρουσίασε απόψε το ΡΙΚ.
 Στην πρόθεση ψήφου, ο ΔΗΣΥ εξασφαλίζει 23,5 % το ΑΚΕΛ 17 %, το ΔΗΚΟ 9 και η ΕΔΕΚ 4,5 %. Ακολουθούν, η Συμμαχία Πολιτών με ποσοστό 4 %, οι Οικολόγοι και το Κίνημα Αλληλεγγύη με 3 %και το ΕΛΑΜ με 1,5 %.
 Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, δηλαδή ανεξαρτήτως των κομματικών προτιμήσεων, ποιο  κόμμα πιστεύουν οι ερωτηθέντες πως θα κερδίσει τις εκλογές, το 75 % απάντησε ο ΔΗΣΥ και το 10 % το ΑΚΕΛ. Ποσοστό 16 % απάντησε κανένα ή ότι δεν έχει γνώμη.
Σχετικά με την πρόθεση να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές το 51% δηλώνει πως σίγουρα θα ψηφίσει, το 21% πως μάλλον θα ψηφίσει , το 15% πως μάλλον δεν θα ψηφίσει, το 13% πως σίγουρα δεν θα ψηφίσει και το 1% δεν έχει γνώμη.
Το 58% των ερωτηθέντων  θεωρεί ότι τα πράγματα στην Κύπρο πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση. Το 25% θεωρεί ότι πηγαίνουν στη σωστή κατεύθυνση το 16% ούτε το ένα ούτε το άλλο και το 1% δεν έχει γνώμη. Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση το 41% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι αυτή είναι η ίδια από τον Απρίλιο του 2011, το 22 % ότι είναι χειρότερη και το 37% ότι είναι καλύτερη.

Ακολουθεί ολόκληρη η δημοσκόπηση

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:11

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Οι τράπεζες είναι έτοιμες και μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη της οικονομίας, το συμπέρασμα οnline συνεδρίου
15:06
Τρία θετικά κρούσματα παιδιών από μονάδες δειγματοληψίας που επισκέφθηκαν σχολεία
14:59
Μόνη λύση η Ομοσπονδιακή Κυπριακή Δημοκρατία, λέει ο Ιζέτ Ιζτζιάν
14:49
Ρωσία: Αγνοείται αεροσκάφος με 6 επιβαίνοντες - Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ
14:39
ΥΠΟΙΚ: Ύψιστης σημασίας η αύξηση της αποδοτικότητας του Τμήματος Φορολογίας
14:36
Εγκρίθηκε το κοινό αίτημα, στις επτά η σέντρα στο Ομόνοια-Πάφος FC
14:29
Γερμανία: Τέλος της πανδημίας την άνοιξη, προβλέπει ο Γενς Σπαν
14:25
Αλλαγή στο ΑΠΟΕΛ - ΠΑΕΕΚ, σέντρα στις 20:00
14:24
Ρωσική φρεγάτα ελλιμενίστηκε στο λιμάνι Λεμεσού
14:24
Πειθαρχικός Εισαγγελέας ΚΟΠ : «Σταματήστε ανακοινώσεις και δηλώσεις για τη διαιτησία»
14:19
Το θέμα της σύστασης υφυπουργείου Πολιτισμού τέθηκε ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής
14:14
Θλίψη στο Χόλιγουντ από το θάνατο του Γουίλι Γκάρσον, ηθοποιού του 'Sex And The City'
14:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand