Νέα προειδοποίηση από τον Ομπάμα κατά του Brexit

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε την υποστήριξή του στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στο Λονδίνο, λέγοντας ότι ως φίλος του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να είναι ειλικρινής για το τι πιστεύει.

Σημείωσε ότι η απόφαση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου είναι αποκλειστικά του βρετανικού λαού, ωστόσο είπε πως ο ίδιος θεωρεί ότι η συμμετοχή στην ενωμένη Ευρώπη «μεγεθύνει την επιρροή της Βρετανίας» και δεν τη μειώνει.

Σε μια σαφή προειδοποίηση που προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις από τους ευρωσκεπτικιστές οι οποίοι έκαναν λόγο για «απειλή», πρόσθεσε ότι σε περίπτωση ενός Brexit οι ΗΠΑ θα δώσουν προτεραιότητα στη σύναψη εμπορικής συμφωνίας με την υπόλοιπη ΕΕ, με το Ηνωμένο Βασίλειο να μετακινείται «πίσω στην ουρά», παρά την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα συμπλήρωσε ότι στη σύγχρονη εποχή οι χώρες που αφήνουν το στίγμα τους είναι αυτές που μετέχουν διεθνών οργανισμών και όχι όσες πορεύονται μόνες.

Νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε εκφράσει τις ίδιες απόψεις με άρθρο του στην Daily Telegraph, με ηγετικά στελέχη της εκστρατείας υπέρ του Brexit να τον κατηγορούν για «υποκρισία», καθώς όπως είπαν οι ΗΠΑ δε θα δέχονταν την εκχώρηση κυριαρχίας που απαιτεί η συμμετοχή στην ΕΕ.

Κάμερον και Ομπάμα συζήτησαν όλα τα διμερή και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ασφάλεια και στην οικονομική ανάπτυξη. Μεταξύ αυτών και το θέμα της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη, το οποίο ο Αμερικανός Πρόεδρος χαρακτήρισε μεγάλη απειλή ασφαλείας, λόγω του κινδύνου αποσταθεροποίησης της Ευρώπης που θα επηρέαζε την αμερικανική οικονομία.

Το ζεύγος Ομπάμα παρακάθισε το μεσημέρι σε ιδιωτικό γεύμα που παρέθεσε η Βασίλισσα Ελισάβετ στο Παλάτι του Γουίνσορ, όπου είχαν την ευκαιρία να της ευχηθούν από κοντά για τα 90ά της γενέθλια. Το βράδυ θα γίνουν δεκτοί στο Παλάτι του Κέσνιγκτον από τον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέμπριτζ.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, ΡΙΚ, Λονδίνο

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:11

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.