Δεν βλέπουν συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup

Το στίγμα της σημερινής συνεδρίας του Eurogroup έδωσε ο Πρόεδρός του Γερούν Ντάισελμπλουμ καθώς λίγο πριν μπει στην αίθουσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν πρέπει να περιμένουν καμιά συμφωνία για την Ελλάδα σήμερα.

Θα συζητήσουμε για την Ελλάδα, ακούμε καλές ειδήσεις από την Αθήνα, ας δούμε που βρισκόμαστε τόνισε ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η συζήτηση για το χρέος είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο.
Νωρίτερα, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης δήλωσαν ότι η Ελλάδα και οι διεθνείς δανειστές της είναι απίθανο να καταλήξουν σήμερα σε κάποια συμφωνία που θα ξεκλειδώσει τη δόση του δανείου και θα ανοίξει το δρόμο για την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συζητήσεις και στις μεταρρυθμίσεις.

Κριστίν Λαγκάρντ

Για πρόοδο αλλά με αστερίσκο έκανε λόγο η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προσερχόμενη στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.
Έχει υπάρξει πρόοδος, είπε αλλά πρόσθεσε, χρειαζόμαστε περισσότερα για κάτι που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ορθοποδήσει.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ επανέλαβε ότι «το πρόγραμμα πρέπει να έχει και μεταρρυθμίσεις, όπου καταγράφεται κάποια πρόοδος, αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει και το χρέος να είναι βιώσιμο. Γι' αυτό το κομμάτι του χρέους δεν έχουμε ακόμα ξεκινήσει κάποια συζήτηση, πρόσθεσε.
Αναφερόμενη στους αριθμούς που ανακοίνωσε χθες η Εurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, η κυρία Λαγκάρντ εμφανίστηκε λίγο επιφαυλακτική: «Καλοσωρίζω τους νέους αριθμούς που βγήκαν αν είναι ακριβείς. Πιστεύω ότι θα αλλάξουν την προοπτική. Έχουμε δει στο παρελθόν αριθμούς να αναθεωρούνται οπότε πρέπει να τους εξετάσουμε με προσοχή».

Βόλφανγκ Σόιμπλε


Την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην Αθήνα παραδέχτηκε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε.
Προσερχόμενος στο Eurogroup, σημείωσε ωστόσο ότι δεν θα είναι σε θέση οι υπουργοί Οικονομικών να ολοκληρώσουν σήμερα τη συζήτηση για την Ελλάδα.

Πιέρ Μοσκοβισί

Αισιόδοξος ότι η συμφωνία για την Ελλάδα είναι πολύ, πολύ κοντά δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, αν και απέφυγε να αναφέρει αν αυτή μπορεί να επιτευχθεί στο σημερινό Eurogroup.
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο Επίτροπος τόνισε, η επίτευξη συμφωνίας είναι απαραίτητη τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, και είναι απαραίτητο να γίνει άμεσα.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη
Πηγή: iefimerida.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:11

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Μεσανατολικό: Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.