Εκπρόσωπος: Η λύση πρέπει να ορθή για να είναι βιώσιμη

Η λύση πρέπει να είναι βιώσιμη, και αυτός είναι ο στόχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο (ΔΝΤ), της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά πολύ περισσότερο είναι δικός μας στόχος, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, παράλληλα, πως για να είναι βιώσιμη μια λύση θα πρέπει να είναι και ορθή.

Αυτό είναι κάτι για το οποίο εργαζόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Άϊντα, αναφέροντας πως υπάρχει πρόοδος, αλλά υπάρχουν και διαφωνίες, και συνεχίζεται η προσπάθεια που ξεκίνησε για μετατροπή κάποιων από τις συναντιλήψεις σε συγκλίσεις.
Ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε πως έγινε μια καλή, εποικοδομητική συζήτηση σε σχέση με την κατάσταση πραγμάτων στο τραπέζι των συνομιλιών, καθώς επίσης και τις επερχόμενες συναντήσεις ανάμεσα στους δυο ηγέτες, υπενθυμίζοντας πως οι επόμενες συναντήσεις τους έχουν καθοριστεί για τις 25 Απριλίου και για τις 9 Μαΐου.
Σε παρατήρηση δημοσιογράφων, πως ο κύριος Άϊντα δείχνει να είναι ενθουσιασμένος από την τελευταία συνάντηση των ηγετών και διαψεύδει όσους θεωρούν ότι κάτι έχει κολλήσει στη διαδικασία των συνομιλιών, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε πως δεν ξέρει σε ποιους αναφέρεται ο κύριος Άϊντα.
Ερωτηθείς σε σχέση με τη δήλωση του κυρίου Άϊντα πως στόχος είναι η λύση να είναι βιώσιμη από μόνη της, ο κύριος Χριστοδουλίδης επεσήμανε πως η λύση πρέπει να είναι βιώσιμη και αυτός είναι ο στόχος του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά πολύ περισσότερο είναι δικός μας στόχος”.
Σημείωσε πως από την εμπλοκή του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι πρώτες εκτιμήσεις - γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και συνεχίζεται η προσπάθεια- λένε ότι η ίδια η λύση θα πρέπει να είναι βιώσιμη. Και για να είναι βιώσιμη μια λύση θα πρέπει να είναι και ορθή η λύση, σημείωσε ο Εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς για τη συνάντηση των ηγετών την ερχόμενη Δευτέρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως θα γίνει συνέχιση της συζήτησης που αφορά τα τέσσερα κεφάλαια που έχουν συζητηθεί μέχρι στιγμής και, πιο συγκεκριμένα, προσπάθεια μετατροπής συναντιλήψεων στα τέσσερα αυτά κεφάλαια σε συγκλίσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:12

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.