Κοντά σε συμφωνία Ελλάδα – Τρόικα

Υπάρχει η ελπίδα, ότι η τρόικα θα κλείσει με τις ελληνικές αρχές τα μεγάλα θέματα και θα έχουμε μια ταχεία ολοκλήρωση πριν από το Πάσχα, δήλωσε σήμερα κοινοτικός αξιωματούχος, ενημερώνοντας τον Τύπο για τις προσδοκίες σε σχέση με το Eurogroup της Παρασκευής.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος, δήλωσε ότι το ελληνικό ζήτημα θα εξεταστεί στο Eurogroup, αλλά δεν αναμένει κανείς ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων πριν από την Παρασκευή. Οι υπουργοί ωστόσο θα ενημερωθούν για την μέχρι στιγμής πρόοδο.
«Αν υπάρχει τόση πρόοδος που μια ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να διοργανωθεί ένα Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα την ημέρα μια σημαντικής εορτής, αλλά όπως καταλαβαίνετε για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία σε πολλά, μεγάλα και μικρά θέματα. Πρέπει να υπάρχει αυτό που σας περιγράφω, αν δεν υπάρχει θα τους πούμε συνεχίστε την δουλειά και πείτε μας πότε θα είστε έτοιμοι».
Σε σχέση με τη αναμενόμενη αναθεώρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015, ο αξιωματούχος είπε ότι δεν έχει καμία επίπτωση γιατί, αφενός έχουν μεγαλύτερη σημασία τα ταμειακά διαθέσιμα, αφετέρου δεν είναι καθόλου δεδομένη η μετακύλιση των πλεονασμάτων ως το 2018.

Πρώτα λύση στο χρέος και μετά εκταμίευση

Σε σχέση με την αλληλουχία των γεγονότων, ο αξιωματούχος εξήγησε ότι θα πρέπει να κλείσουν τα βασικά φορολογικά και το ασφαλιστικό, να νομοθετηθούν τα εφεδρικά μέτρα, όχι όμως και να εφαρμοστούν, τα κόκκινα δάνεια και ό,τι άλλο υπάρχει στην αξιολόγηση.
Στη συνέχεια οι θεσμοί να καταλήξουν στα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους, η λύση πακέτο να περάσει από τα κοινοβούλια και να ψηφιστεί.
Μετά οι θεσμοί θα περιμένουν την έκθεση συμμόρφωσης των ελληνικών αρχών και όταν όλα θα έχουν νομοθετηθεί από την Αθήνα, θα μπορέσει να γίνει εκταμίευση.

Δόση και με το ΔΝΤ

“Ανοησίες” χαρακτήρισε δε, ο κοινοτικός αξιωματούχος την θεωρεία της τμηματικής καταβολής, χωρίς το ΔΝΤ. “Στα κράτη μέλη δεν θα υπάρχει συμφωνία χωρίς παράλληλο πρόγραμμα από το ΔΝΤ”, είπε. “Όλα εξαρτώνται από όλα, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το χρέος, μετά μια  πολύ υψηλού επίπεδο συμφωνία με το ΔΝΤ, μετά κοινοβούλια και μετά όλα τα υπόλοιπα”.
Ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα του ESM και του ΔΝΤ θα είναι ταυτόσημα, ακόμα και αν έχουν εκταμιεύσεις σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Πηγή: Αθανάσιος Αθανασίου, ΡΙΚ Βρυξέλλες

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:12

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
22:00
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Κόμπος
21:32
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων, λέει η Λαγκάρντ
21:25
Έκκληση στις αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων Πηγών Ενέργειας
21:18
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τράπεζα Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
21:14
Τα είπαν τηλεφωνικώς οι Πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν
21:01
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά του Ιράν, λόγω επίθεσης στο Ισραήλ
20:53
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
20:48
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.