Ο Ερντογάν επικρίνει το ΕΚ για την έκθεση του

Με τον ίδιο σακάτικο (ελλιπή) τρόπο όπως και στα άλλα ζητήματα αντιμετωπίζει το Κυπριακό και τα προβλήματα του Αιγαίου η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του κατά την 24η Συνάντησή του με τους Κοινοτάρχες της χώρας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ΕΕ για το θέμα του πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου. "Ούτε αυτό είναι τυχαίο. Κάνουν έκκληση για διακοπή των εργασιών του πυρηνικού σταθμού. Ποιοι κάνουν την έκκληση; Ένα κοινοβούλιο που αποτελείται από αντιπροσώπους των χωρών μελών της ΕΕ. Καλά, αλλά τι θα κάνουμε με τους 135 πυρηνικούς αντιδραστήρες που δραστηριοποιούνται στις χώρες μέλη της ΕΕ; Με τους 444 πυρηνικούς αντιδραστήρες που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο τι θα κάνουμε; Κανείς δεν ανησυχεί γι` αυτούς;", διερωτήθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι υπάρχουν λανθασμένες εκφράσεις στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για τις πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, εννοώντας το Κουρδικό.
Επέκρινε επίσης και τις αναφορές σε σχέση με το Αρμενικό και είπε ότι ασφαλώς δεν γνωρίζουν ότι η έκθεση δεν είναι δεσμευτική. "Άλλωστε οι φίλοι την έχουν επιστρέψει. Και φέτος όπως και πέρσι είναι σωστή η απόφαση της Τουρκίας να την επιστρέψει. Έχουμε συνηθίσει σε αυτά", είπε.
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι στις 23 Απριλίου κάποιοι ηγέτες θα φτάσουν στην Τουρκία και θα πάνε στους καταυλισμούς προσφύγων στο Γκαζιάντεπ. "Τρία εκατομμύρια άνθρωποι μένουν εδώ για να μην ενοχλούνται οι Ευρωπαίοι. Τι από αυτά υπάρχει στην έκθεση; ", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, λέγοντας ότι ενώ είναι μια εποχή στην οποία σε πολλά θέματα οι σχέσεις εξελίσσονται θετικά, αυτή η έκθεση τίθεται ενώπιόν τους προκλητικά.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:13

Τελευταιες Ειδησεις

12 Μαΐου
Συνολικά 68 υποψηφιότητες από 15 κόμματα και συνδυασμούς αναμένεται να υποβληθούν σήμερα στην Λάρνακα
09:13
Βαθιά ανησυχία εκφράζει το ΥΠΕΞ για την κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή
08:54
Oι ασθενείς covid-19 με νευρολογικά συμπτώματα έχουν εξαπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν σύμφωνα με διεθνή μελέτη
08:49
Το αρχηγείο της αστυνομίας στη Λωρίδα της Γάζας καταστράφηκε.
08:30
Παγκόσμιο ρεκόρ εμβολιασμού κατά της covid στο Ναουρού
08:25
Πού να εξεταστείτε σήμερα Τετάρτη
08:18
Πώς αντιδρούν ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία στις συγκρούσεις Ισραηλινών - Παλαιστινίων
08:13
Προειδοποίηση Νετανιάχου
06:57
Το απόλυτο χάος στη Μέση Ανατολή.Ρουκέττες εκρήξεις και σειρήνες.
06:27
Αναγκαστική προσγείωση δύο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
06:23
Άνοιξε για τα άτομα ηλικίας 25 και 26 ετών η Πύλη Εμβολιασμού.
06:21
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαϊου.
06:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand