Κύπριοι συμβάλλουν στα διαστημικά σχέδια της NASA μέσω διαγωνισμού

Πραγματοποιείται σήμερα για τέταρτη χρονιά στην Κύπρο ο διήμερος διαγωνισμός της NASA Space Apps Challenge, που έδωσε πέρσι την παγκόσμια πρωτιά σε κυπριακή ομάδα.

Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιείται σε 200 πόλεις του κόσμου, σκοπό έχει την ενεργοποίηση «εγκεφάλων» σε όλο τον κόσμο, με στόχο να γεννηθούν ιδέες που θα φέρουν λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αμερικανική υπηρεσία με τις διαστημικές της αποστολές, αφού στόχος της είναι μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη τη δεκαετία του 2030, και η δημιουργία μόνιμης αποικίας στον κόκκινο πλανήτη.

Έτσι, μετά τις διεθνείς επιτυχίες της Κύπρου τα τελευταία χρόνια, ο διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge, επιστρέφει στο νησί αυτό το Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στη Λεμεσό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι η κυπριακή ομάδα “ArachnoΒeeΑ” έλαβε διεθνή διάκριση με το πρώτο βραβείο της NASA στην κατηγορία Best Mission Concept, ανάμεσα σε σχεδόν 950 ομάδες από 135 πόλεις του πλανήτη. Ακόμη, η νικήτρια ομάδα του Space Apps Limassol 2013 “MarsSense”, κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση παγκόσμια στην κατηγορία People`s Choice Award.

Μπορεί ο τίτλος του να παραπέμπει στην ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού (apps), ωστόσο οι προκλήσεις που θέτει η NASA μπορούν να προσεγγιστούν με διάφορους τρόπους. Η απεικόνιση δεδομένων, η χρήση ρομποτικής, ο μηχανολογικός σχεδιασμός, η χρήση τεχνικών γραφιστικής και καλλιτεχνικού σχεδιασμού και η επινόηση ενός επιχειρηματικού πλάνου βασισμένου σε μία έξυπνη ιδέα, είναι μερικοί από αυτούς. Εξάλλου, χρειάζεται η συνεργασία ανθρώπων με διαφορετικό υπόβαθρο για να σταλεί μια διαστημική αποστολή στο διάστημα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στο διαγωνισμό είτε ως ομάδα, είτε ατομικά, όπου και θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε σύνολα και να δουλέψουν ομαδικά σε challenges που τους ενδιαφέρουν.

Οι νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν μετά από απόφαση κριτικής επιτροπής, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο International Space Apps Challenge, σε μια προσπάθεια να επαναληφθεί η περσινή διάκριση της ομάδας ArachnoBeeA.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:14

Τελευταιες Ειδησεις

02 Αυγούστου
Πρεμιέρα αύριο στους Ολυμπιακούς για τους Ελένη Αρτυματά και Μίλαν Τραΐκοβιτς – Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ οι αγώνες τους
16:03
ΟΣΙΚΑ: Στο 50% η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής τον Ιούλιο
16:02
Σε άρση των μέτρων στο λιμάνι Λεμεσού καλεί τις συντεχνίες το Τμ. Εργασιακών Σχέσεων
15:52
Υποβολή προτάσεων για στήριξη ΜΜΕ και δημόσιας σφαίρας ΕΕ
15:33
Σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test – 3 Αυγούστου 2021
15:23
Το πρόγραμμα μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων από το ΡΙΚ την Τρίτη 3/8
15:13
Έναρξη λειτουργίας ιστοσελίδας για τη θρησκευτική κληρονομιά της Κύπρου
14:58
Τουρκία: Στους 8 οι νεκροί και στους 507 οι τραυματίες από τις πυρκαγιές
14:37
Εκτίμηση επιδημιολογικού κινδύνου χωρών σχετικά με τη νόσο COVID-19, ημερομηνίας 02/08/2021
14:36
Ετήσια αύξηση σε αξία και όγκο του κύκλου εργασιών λιανικού εμπορίου τον Μάιο
14:15
Ο Σ.Α.Φ.Ε.Γ.Α για την απάλειψη των επιγραφών στο Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου
13:45
Nέο ιστορικό ρεκόρ νέων στεγαστικών δανείων τον Ιούνιο
13:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand