Το θαύμα της Λίβερπουλ

Απίστευτο και όμως αληθινό.

Η Λίβερπουλ μπορεί να βρέθηκε με 2-0 πίσω στο σκορ στον επαναληπτικό με την Ντόρντμουντ, φρόντισε όμως να πει την τελευταία της λέξη με τον πλέον επιβλητικό τρόπο. Θυμίζοντας την επική ανατροπή του 2005 όταν και κατάφερε στον τελικό του τσάμπιονς λιγκ να σηκώσει την κούπα στα πέναλτι, ισοφαρίζοντας την Μίλαν σε 3-3 μετά το 3-0 της ιταλικής ομάδας, οι «ρεντς» πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά του γιουρόπα λιγκ. Μέχρι το 57ο το σκορ ήταν 3-1 για τους Γερμανούς.

Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε πολύ νωρίς στο παιχνίδι, με τον Μιχιταριάν να κάνει το 0-1 μόλις στο 5ο λεπτό και τον Ομπαμεγιάνγκ στο 9' το 0-2.. Στο 48' ο Οριζί νίκησε σε τετ α τετ τον Βάιντενφελερ και μείωσε σε 1-2 για τους "κόκκινους".

Οι φιλοξενούμενοι δεν επαναπαύθηκαν στο προβάδισμά τους και έφτασαν και σε τρίτο γκολ στο 57' με τον Ρόις, ο οποίος διαμόρφωσε το 1-3. Εννέα λεπτά αργότερα, η Λίβερπουλ βρήκε εκ νέου απάντηση στο γκολ των αντιπάλων της ο Κουτίνιο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-3 με υπέροχο σουτ μετά από ωραία συνεργασία με τον Μίλνερ.

Στο 78' ο Κουτίνιο εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πέρασε απ' όλους κι ο Σακό με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα. Την ανατροπή για τη Λίβερπουλ ολοκλήρωσε στις καθυστερήσεις ο Λόβρεν, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα χαρίζοντας μια επική πρόκριση στην ομάδα του.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Σακό, Αλμπέρτο Μορένο, Μίλνερ, Εμρέ Τζαν (80' Λούκας Λέιβα), Λαλάνα (62' Τζο Άλεν), Κοουτίνιο, Φιρμίνο (62' Στάριτζ), Ορίγκι.

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκονσάλο Κάστρο (82' Γκιουντογάν), Βάιγκλ, Καγ

H Σεβίλλη είχε αποκτήσει ελαφρύ προβάδισμα μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα στο "Σαν Μαμές"..

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ στο 57' με τον "συνήθη ύποπτο" Άριτς Αντούριθ. Παρόλα αυτά, η χαρά της Αθλέτικ κράτησε μόλις 2 λεπτά, αφού στο 59' ο Κεβίν Γκαμεϊρό έφερε το ματς στα ίσα.

Ο Βάσκος τεχνικός τα έπαιξε όλα για όλα και τελικά δικαιώθηκε, αφού στο 80ό λεπτό ο Ραούλ Γκαρθία έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Ο Ιτουράσπε θα μπορούσε να μετατραπεί σε αρνητικό πρωταγωνιστή, αλλά ευτυχώς για τον ίδιο, η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι κι όχι στα δίχτυα του συμπαίκτη του, Ερερίν. Ούτε τα επιπρόσθετα 30 λεπτά έβγαλαν νικητή, με αποτέλεσμα ο αγώνας να καταλήξει στα πέναλτι. Εκεί, ο νεαρός Σόρια μπλόκαρε το πέναλτι του Μπενιάτ, ο Γκαμεϊρό ευστόχησε στο τελευταίο και χάρισε την πρόκριση στους Σεβιγιάνους!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Σεβίλλη: Σόρια, Μαριάνο (100' Κόκε), Ραμί, Κολοντζιεϊτσάκ, Εσκουδέρο, Κριχόβιακ, Ενζονζί, Βιτόλο, Κρον Ντέλι (51' Κονοπλιάνκα), Ιμπόρα (67' Κριστόφορο), Γκαμεϊρό.

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Ιάγο Ερερίν, Ντε Μάρκος, Μποβέδα (60' Ιτουράσπε), Ετσέιτα, Μπαλενθιάγκα, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Σουσαέτα, Λέκουε (54' Μουνιαΐν), Ραούλ Γκαρθία, Αντούριθ (70' Βιγκέρα).

Το 2-1 του πρώτου αγώνα στην Ισπανία ήταν από μόνο του ικανό να στείλει τη Βιγιαρεάλ στα ημιτελικά του Europa League, ωστόσο δεν την εμπόδισε να περάσει σαν... σίφουνας από την Πράγα, επικρατώντας της Σπάρτα με 4-2. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Μπακαμπού, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Μπίτσικ, πλάσαρε σωστά και έκανε το 0-1. Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, Καστεγέχο και Σοριάνο έδωσαν προβάδισμα τριών τερμάτων στα "κίτρινα υποβρύχια" που με την έναρξη του δεύτερου μέρους "έγραψαν" το 0-4 με σκόρερ ξανά τον Μπακαμπού.

Το μόνο που κατάφερε η Σπάρτα ήταν να μειώσει σε 2-4 στο 65' και το 71' με γκολ των Ντότσκαλ και Κρέιτσι αντίστοιχα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Σπάρτα Πράγας: Μπίτσικ, Κονατέ, Μάρετσεκ, Κόβατς, Φρίντεκ, Ματεγιόφσκι, Ντότσκαλ, Φατάι, Κρέιτσι, Λάφατα, Γιούλις.

Βιγιαρεάλ: Αρεολά, Γκασπάρ (57' Κόστα), Μπελί, Βίκτορ Ρουίθ, Ρουκάβινα, Τριγκέρος (61' Ντος Σάντος), Μπρούνο Σοριάνο, Σουάρεθ (66' Μπαπτιστάο), Καστιγέχο, Μακαμπού, Σολδάδο.

Η Σαχτάρ είχε εύκολο έργο απέναντι στην Μπράγκα, την οποία και φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ. Οι Ουκρανοί άνοιξαν το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντάριο Σρνα στο 25ο λεπτό, ενώ λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος ο Ρικάρντο Φερέιρα έστειλε, άθελά του, την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, αφού με το "καλησπέρα" και συγκεκριμένα στο 49' ο Βίκτορ Κοβαλένκο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, προτού ο Ρικάρντο Φερέιρα, στο εφιαλτικότερο βράδυ της καριέρας του, στείλει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 4-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιάτοφ, Σρνα, Κούτσερ, Όρντετς, Ισμαΐλι, Μαλίσεφ, Στεπανένκο, Κοβαλένκο (86' Μπερνάρντ), Μάρλος (77' Εντουάρντο), Τάισον (78' Ντεντίνιο), Φερέιρα.

Μπράγκα: Ματέους, Μαρσέλο Γκοϊάνο, Ρ. Φερέιρα, Μπολί (78' Πίντο), Τζάβαν, Λουίζ Κάρλος (78' Μάουρο), Βούκσεβιτς, Ζόσουε, Ράφα Σίλβα, Χασάν, Εντουάρντο (57' Στοϊλίκοβιτς).

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:15

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.