ΟΙΔ: Με αιχμές αποχώρησε ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ

Ανέγνωσε απλώς το μήνυμα του προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και αποχώρησε από τη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ), χωρίς καν να συμμετάσχει στην οικογενειακή φωτογραφία, ως είθισται, των ηγετών.

Ο λόγος για τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμί Σουκρί, ο οποίος έχει ήδη αναχωρήσει από την Τουρκία, όπου διεξάγεται η διήμερη σύνοδος του ΟΙΔ.
Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ, η χώρα του οποίου προήδρευε του ΟΙΔ την περασμένη τριετία, διάβασε το μήνυμα του προέδρου Σίσι κατά την τελετή παράδοσης της Προεδρίας στην Τουρκία.
Στο μήνυμα του Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι αναφέρεται η Αίγυπτος, κατά τη διάρκεια της δικής της Προεδρίας, προσπάθησε να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο. Στο μήνυμα τονίζεται ότι, την τελευταία περίοδο, οι διαμάχες αυξήθηκαν και οι τρομοκρατικές οργανώσεις ενέτειναν τη δράση τους.
Ο πρόεδρος Σίσι επισημαίνει επίσης ότι αποτελεί θετικό βήμα η βελτίωση της συνεργασίας Ρωσίας και ΗΠΑ, σε αντίθεση -όπως σημειώνει- με τις προσπάθειες των ισλαμικών κρατών. Τονίζει επιπλέον ότι πρέπει να γίνουν βήματα προς το συμφέρον των χωρών και της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες τους.
Υποδεικνύοντας ότι σημαντικός είναι ο ρόλος του ΟΙΔ προς αυτή την κατεύθυνση, ο Αιγύπτιος πρόεδρος αναφέρει ότι πρέπει να δοθεί αγώνας εναντίον κάθε ενέργειας που οδηγεί σε σύγκρουση. Αναφέρεται και στο θέμα της ισλαμοφοβίας, λέγοντας ότι στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης, συνεχίζονται οι επιθέσεις εναντίον των ιερών συμβόλων του Ισλάμ, κάτι που αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ανταπόκριση: Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:15

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.