Υπογραφή σημαντικών συμφωνιών Κύπρου -Αιγύπτου

Σημαντικές συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου υπογράφηκαν κατά την επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριου Δημητριάδη στην Αίγυπτο από τις 6 μέχρι τις 8 Μαρτίου 2016, με τη συνοδεία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Αλέκου Μιχαηλίδη και υπηρεσιακών παραγόντων από το Υπουργείο και την Αρχή Λιμένων Κύπρου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας Houssam Kamal, με τον οποίο συζήτησαν τη διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Στο πλαίσιο της συνάντησης, μονογράφηκε η Συμφωνία Αεροπορικών Μεταφορών μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου και συμφωνήθηκε όπως η Συμφωνία υπογραφεί εντός τριών μηνών. Η Συμφωνία προβλέπει την ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δυο χωρών με την αύξηση της συχνότητας των πτήσεων μεταξύ Κύπρου και Καΐρου. Παράλληλα, ο Υπουργός Μεταφορών της Κύπρου, ζήτησε την προσθήκη νέων πτήσεων μεταξύ Αλεξανδρείας και Κύπρου.
 Στη συνέχεια, ο κ. Δημητριάδης συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του δρ. Saad El-Geyoushi και συζήτησαν τις πτυχές της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς των μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της κρουαζιέρας και της εμπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών. Για τον σκοπό αυτό, συμφωνήθηκε η σύσταση κοινής Επιτροπής Εργασίας από εκπροσώπους των δυο πλευρών . Η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του προσεχούς Απριλίου.
 Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση των Υπουργών Μεταφορών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, όπου συμφωνήθηκε η μελέτη των ευκαιριών που υπάρχουν και των κινήτρων που μπορούν να προσφερθούν για προσέλκυση τουριστικών κρουαζιέρων προς τις τρεις χώρες. Συζητήθηκε, επίσης, η δυνατότητα λειτουργίας ναυτιλιακών εμπορικών γραμμών μεταξύ των λιμανιών των τριών χωρών.
 Ο κ. Δημητριάδης είχε, επίσης, συνάντηση με τον Υπουργό Προμηθειών και Εσωτερικού Εμπορίου της Αιγύπτου Khaled Hanafy, στο πλαίσιο της οποίας αντηλλάγησαν απόψεις για το θέμα της δημιουργίας ενός λογιστικού κέντρου.
Συναντήθηκε, τέλος, με τον Αντιπρόεδρο της Οικονομικής Ζώνης της Διώρυγας του Σουέζ, με τον οποίο συζήτησαν τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην περιοχή.

Πηγή:ΓΤΠ


Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:53

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Συμμετοχή Δένδια στην τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
19:58
Προεδρικές εκλογές στις 26 Μαΐου στη Συρία
19:40
Στην Κύπρο εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου για επιθεώρηση
19:30
Πήρε το ντέρμπι ο Απόλλωνας και παρέμεινε σε τροχιά τίτλου
19:26
«Βαθιά ανησυχία» της ΕΕ για την κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι
19:07
ΗΠΑ: Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση για το εμβόλιο της Johnson&Johnson
18:53
Ελλάδα: 65 θάνατοι και 1829 νέα κρούσματα κορονοϊού
18:28
Μακρόν: Οι διεθνείς δυνάμεις θα πρέπει να χαράξουν "σαφείς κόκκινες γραμμές" με την Μόσχα
18:21
Γερμανία: Κοντά στον εντοπισμό δραστικής ουσίας που εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό του κορονοϊού στο σώμα
17:44
Τα σημεία ελέγχου για rapid test τη Δευτέρα, 19 Απριλίου ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
17:34
Ισραήλ και Ελλάδα υπέγραψαν τη μεγαλύτερη ως σήμερα αμυντική συμφωνία
17:15
"Πρίγκιπας" στο Μόντε Κάρλο ο Στέφανος!!!!!
16:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand